furnici

Creat de dragos2006, Martie 31, 2010, 06:21:33 PM

« precedentul - următorul »

D006

am cumparat acum cateva zile 22 stupi si in vreo 2-3 am gasit furnici mari-mari si intr-unul singur cateva furnici dar mici. are idee cineva cum scap de ele?

sfantul spiridon

ulei ars pe suporti sau vaselina....garantat
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

filip

Primavara furnicile prefera sa-si creasca ouale sub  capacul stupului pe podisor.
Acolo au toate conditiile,caldura ,umezeala.
La stupii puternici nu -i o problema,dar la cei slabi patrund si in lada.
Am vazut colonie de furnici in cariile lazii,lada era de 5 cm in perete
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

multumesc pt sfat. inca o intrebare sau doua, nu de alta, dar sa nu mai deschid alt post. e tarziu sa fac acum tratamentul(mavrirol- o fasie/stup)? si cand largim cuibul?

D006

si inca ceva: era vb de suportii ramelor, nu? la umarul lor?

sfantul spiridon

doamne fereste!
pe stalpii de sustinere ai stupilor
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

filip

Citat din: alin2770si inca ceva: era vb de suportii ramelor, nu? la umarul lor?
In partea exterioara a stupului si in nici un caz la urdinis.
SUPORTI= CADRUL pe care se pune lada
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

am inteles. nah...inca sunt incepator...poate nu am fost pe faza. am mai controlat putin stupii si vad ca nu prea mai sunt. foarte multe oricum nu erau si cred ca le-au cam omorat

costoiuaurel

In functie de cit de mila iti este...in functie de psihicul tau o solutie radicala este lampa cu gaz cu butelie mica pe care cred  ca o aveti in portofoliu.... de obicei furnicile stau in capac si pe podisor si fura miere....dupa cu am observat flacara de butan plimbata cite o fractiune de secunda peste podisor si interiorul capacului rezolva problema. Operatiunea repetata decite ori e nevoie rezolva problema tuturor invadatorilor (paianjeni,urechelnite,furnici,viespi,ect.)

orbanstefan64

incercati sa dati sub lazi var praf de 3  4 ori pe an nu o sa aveti probleme cu gindaci furnici etc :hi:

D006

multumesc frumos pt sfaturi si indrumari. mai nou am inceput sa gasesc si cate un cuib de viespi pe capacele stupilor. adevarat este ca atunci cand am gasit asa ceva, nu au fost mai mult de doua viespi

stefan1

Ar fi bine sa cunoastem si biologia vespelor. De obicei ierneaza doar femelele fecundate. Primavara acestea cresc singure primii pui, dupa care acestia preiau activitatile de aprovizionare si intretinera puilor, iar femela fecundata va ramane un fel de matca. De aceea erau numai 1-2 vespe in cuib.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: filip
De aceea este preferat ca lemnul sa fie sarat.

stefan1

Am vazut colonie de furnici intr-o nuca. Erau extrem de mici.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

apicmd

Citat din: AndreiRN
Citat din: filip
De aceea este preferat ca lemnul sa fie sarat.
cum  adica  lemn"sarat"?
BPR!!!!