• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

o intrebasre?

Creat de dragos2006, Mai 23, 2010, 10:43:59 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

bunaziua tuturor apicultorilor....
am prins un roi azi si nu stiu de unde a venit poate sa fi roit si din stupii mei (am 2) si lam amplasat langa ceilalti 2
-intrebarea este ca daca ar fi putut roi din cei doi sa-r putea intoarce albinele in vechiul stup???ms si numai bine :hi:

emil.oltean

E de la mine.Glumesc.Indiferent de unde a roit nu se mai intoarce inapoi,atunci care este rostul roitului.S-au adunat prea multe acolo de unde au plecat,a aparut o a doua matca si de aici ..roiul.Nu te bucuri ca ai inca o familie de albine.Nu ai unde sa o pui,improvizeaza,fii roman.Fii atent:punei rapid 3-4 rame cu fabure nou,stropestele cu putin sirop de zahar 1/1 si alimenteaza-l cu 3 l de sirop 1/1 de zahar.Na ,ca sa nuti mai freci mintea ca acum este ocupata cu roiul,cauta pungulite din folie subtire(cele de ambalaj) pune intr-una 1 l de sirop,leag-o la gura(dar nu cu sirma ghimpata)si trinteste-o incet deasupra pe rame si inchizi.Miine inca o punga si inca una si apoi ai sa vezi ce minune.S-ar putea sa-l faci sa roiasca si pe el.Bafta. :rotfl:

D006

multumesc pentru sfaturi:
iam bagat 3 rame cladite si 2 faguri iam bagat jumate de litru de sirop 1\1 intru-n hranitor . :hi:  :hi:

D006

sper ca am facut bine...

bucovineanu

Era mult mai bine daca puneai numai faguri artificiali, mai ales ca incepatorii nu prea au rame cladite. Roii naturali cladesc cele mai bune rame, mai ales daca li se da si sirop cand nu este cules in natura. Daca are si rame cladite roiul depoziteaza siropul pe acaste rame si cladeste mai greu fagurii artificiali. Trebuie facut control pentru a vedea daca are regina. Daca are oua inseamna ca are regina batrana si totul e OK. Daca nu are oua trebuie vazuta regina.

emil.oltean

Scoate fagurii claditi si lasa-l numai cu faguri noi daca vrei sa faci ceva bun.Daca ai posibilitatea,indoapa-l bine cu sirop pina isi cladeste fagurii si ai sa fii multumit.Apropo,d-l Bucovineanu ti-a mai recomandat ceva.Multumit? :hi:

emil.oltean

Mi-a scapat ceva.Hranirile cu sirop sa le faci seara.Daca faci ziua o sa asisti la o "roire" in direct cu consecinte tragice(furtisag).Documenteaza-te despre hraniri. :hi: