remorcute

Creat de pngflorin, Decembrie 02, 2007, 03:20:51 PM

« precedentul - următorul »

ady stuparu

Cu B-ul,are sarcina maxima 3500, dar daca cuplati o remorca mai mare de 750 kg trebuie si E-ul.

D006

dar daca ansamblul compus din masina tragatoare si remorca cu masa max de 2 tone pe doua axe, nu depaseste 3500 de kg, ce categorie credeti ca este nevoie ????

Cristian IONITA

B
am mai spus, nu conteaza cate axe are remorca .... la lege spune doar de Kg
Trebuie insa corelata cu masa maxima remorcabila a auto tragator .... de obicei e cam maxim 3/4 din masa proprie a auto.

D006

Dnul Ady , dvs sunteti mai interesat in  problema remorcilor, va rog aprofundati aceasta probl.Instructorii si politistii sustin ca avand cat B remorca tractata <=750 kg.
Cat B alin 3 ~~ansamblul mas+ rem <= 3500
                      masina > rem kg.
Referitor la axe , nu stiu daca la 2 axe nu trebuie E ?

ady stuparu

Cu cat. B puteti coduce un autovehicul al carei mase maxime autorizata este de 3500kg si puteti tracta o remorca cu masa maxima <=750kg chiar daca ansamblul depaseste 3500kg.
Daca masa maxima a remorcii este >750 kg trebuie cat. E  dar nu trebuie sa depaseasca 3/4 din masa maxima a tragatorului, de obicei sarcina maxima remorcabila a unui autovehicul este data de constructor (in certificat la  masa remorcabila cu dispozitiv de franare).
Daca masa maxima autorizata a unui autovehicul este > de 3500 kg trebuie cat. C si puteti tracta o remorca cu sarcina maxima <= 750 kg, iar daca remorca are masa >750 kg trebuie si cat. E.
Exemplu: Masina mea are masa maxima autorizata 3500 kg si masa remorcabila de 2800 kg cu sistem de franare si 750 kg fara sistem de franare. Cu cat. B pot conduce masina + o remorca care are masa <=750 kg. Masina + o remorca cu masa intre 750 kg si 2800 kg trebuie cat B E.
Pentru Dnul florinpng: daca masa maxima a remorcii este de 2000 Kg trebuie cat. E si tractata de un autovehicol al care masa remorcabila trebuie sa fie de cel putin 2000Kg.
Cat despre axe, nu coteaza numarul lor ci masa maxima a remorcii trebuie sa fie <= 750 kg pentru cat. B iar daca depaseste 750 kg trebuie cat. E.

D006

D-le Ady  ,revin  la ideea de a studia mai bine si a ne apara drepturile.
In regulament la art 53  (b1+b2+b3=B)
b 2) aut(<= 3500) + REM (<=750 )= CA MASA TOTALA  ansamblul<=4250!!!
b 3)  aut(<=3500) + o rem  <= 3500 kg     ansamblul ;  autov mai greu ca remorca
c   )  aut(<=3500)+ rem( >750)>>3500 kg ansamblul; AICI TREBUIE BE
   Va rog sa observati ca un  automobil  de aprox 1500kg  poate trage o rem  <1500kg( functie de cat este specificat in talon) , soferul posed cat B.pop

ady stuparu

Art. 30
# CATEGORIA B:
   1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3. 500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
   2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
   3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3. 500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
# CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3. 500 kg;
# CATEGORIA C:
   1. autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3. 500 kg;
   2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
# CATEGORIA CE: ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg;

ady stuparu

cat despre un automobil de 1500 kg poate trecta o remorca cu masa apropiata, difera in functie de capacitatea cilindrica, cuplul motor, dimensiunea discurilor de frana etc.

D006

Ady, uite situatia mea :
1. auto VW,  1420 kg masa max tracata.
2. remorca 2000 kg.
impreuna 3420 de kg, deci < 3500 de kg.
ce categorie trebuie ?
am vb la rutier si mi-au spus ca e latitudinea celui care ma opreste......... :rotfl:

iftimie

Ing.Mircea Iftimie,constructorul pavilionului lui Ady Stuparu poate fi contactat la tel.0745/363743,0727/373896
oricind la dispozitia apicultorilor ,in vedere construirii unei remorci,platforme sau container apicol,proiecte omologare RAR,livrare piese schimb si de cirlige de remorcare!

GIMS

iftimie

Va ofer orice piesa pentru remorci,livrare oriunde in tara.0727/373896,0745/363743
oricind la dispozitia apicultorilor ,in vedere construirii unei remorci,platforme sau container apicol,proiecte omologare RAR,livrare piese schimb si de cirlige de remorcare!

GIMS

D006

cat costa un pavilion de acesta facut pe o remorca pe 2 axe

iftimie

Citat din: cristi xremorcutele de la metro sunt nemtesti si sunt galvanizate in baie la cald. asa ca pe astea poti sa le lasi mostenire stranepotilor.
Ce sa lasati nepotilor cind acestea sunt facute numai ptr.transportul ocazional al unui balot de fin uscat,ca-n rest se rup din incheieturi?

GIMS

D006

Citat din: florinpngAdy, uite situatia mea :
1. auto VW,  1420 kg masa max tracata.
2. remorca 2000 kg.
impreuna 3420 de kg, deci < 3500 de kg.
ce categorie trebuie ?
am vb la rutier si mi-au spus ca e latitudinea celui care ma opreste......... :rotfl:

ady stuparu

florine cred ca trebuie BE pt ca masa remorcii depaseste masa proprie a masinii.
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3. 500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
cred k trebuie sa respectii masa maxima remorcabila a masinii care cred ca este cat masa proprie a masinii. am sa ma interesez tau pe la niste prieteni si am sa revin.
:hi: