Rapita 2009

Creat de linde, Aprilie 03, 2009, 01:32:12 AM

« precedentul - următorul »

catel

Citat din: teopoti sami spui si mie daca iti face placere ;cam cita miere ai scos (o medie)in ani anteriori la o cultura de rapita (pe sezon) multumesc
in 16.05 am un an de apicultura, deci is inca "mucos". este prima data la rapita.
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

catel

Citat din: CRISTI M
Citat din: catelnu am cantar.
banii sunt investiti pt.marirea stupinei.
daca ar fi sa urmaresc as urmari activitatea albinelor.
am urmarir aprox 10min o albina in lanul de rapita. merge din planta in planta in zig zag, fara sa depaseasca o latime de 2 m. cel putin albina care am urmarit-o eu.
sunt multe lucruri importante care trebuie sa le studiez. multe lucruri care noua ni se par anormale, dar de fapt pt. albine sunt normale, iar noi ne bagam nasul in toate si le cam stricam treburile. aici tre sa belesc io ochii si urechile atent si sa bag la cap.
binenteles si cantarul este un ajutor. eu as dori sa stiu care este perioada f.buna de cules de ex. la rapita si alte recolte, deoarece cateodata tre sa renunti la o recolta pt. alta.
Salut
Cate rame pline cu miere ai in medie pe stupi ?
am reusit sa fug azi pe la ele, se inmultesc vazand cu ochii !!! :)  :rotfl:  :rotfl:
au fost putine fam la care nu a fost nevoie sa bag rame. ultima data, in 21.04 a bagat Vasile, azi impreuna cu el, au fost fam. la care am pus  si 3 rame din care 2 cladite. nu mai avea matca loc sa-si puna ouale. fam au fost mici in primavara, acum au ajuns la 9-14 rame, din care 60% puiet si 30% miere.

CRISTI M

Nu-i rau .
La mine , au pus miere in mag. de 1/1 :
      - cel mai bun are 8 rame 1/1 pline
      - media este de 5-6 rame pline
      - cel mai slab are 3 rame 1/1 pline cu miere de rapita
Mentionez ca, inainte de deplasarea la rapita am fost la pruni , am scos toata mierea din ei ( si nu a fost putina de la pruni  )
Acum am albina pe 20 rame in 89% din stupi si puiet nu mai este sub 9 rame in nici un stup .
Sper sa nu apara in curand o perioada in care sa stau in Corcodus  :mad:

catel

ce inseamna sa iesi puternic din iarna.

CRISTI M

Citat din: catelce inseamna sa iesi puternic din iarna.
Daca la toamna faci ce ai facut si toamna trecuta , patesti la fel ( nu mai face ce zice x sau y ) , eu ti-am spus inca din toamna cum ii iernez si acum sunt multumit .

catel

ti-am zis ca sunt incapatanat si vreau sa fac unele experiente. le-am facut, am vazut, anul asta stiu la sigur.
binenteles ai avut dreptate, dar acum ma simt mai bine :smile:

andrei_salaj

e secret? :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :zzz:

CRISTI M

Nu , am povestit mult la tel . si pe mess .

D006

media la rapita e de 1,7 kg la zi, in ideea ca distanta pana la lan este 2 km.
daca as fi fost cu pavilionul in mijlocul lanului, altul ar fi fost sporul zilnic.............. :mad:

catel

niciodata sa nu-ti para rau de ceva. se poate si mai rau. dar lucrul cel mai bun este ca invatam in fiecare an cate ceva despre culturi. despre albine cred ca in fiecare zi.
de foarte mare ajutor este programul google earth. ai tot globul la dispozitie si se pot face masuratori exacte pt a vedea distanta de la o cultura la alta (sa nu fie prea mica dist.)
:wink:

Adrian Roman

Ma mira chestia cu mierea de la prun, eu am in raza de max. 2 km livezi f. mari de prun, si nu pot sa spun la fel . Dar, trebuie sa va cred !

D006

Citat din: Adrian RomanMa mira chestia cu mierea de la prun, eu am in raza de max. 2 km livezi f. mari de prun, si nu pot sa spun la fel . Dar, trebuie sa va cred !
ce anume te mira vis a vis de prun ?
dezvolta f bine familia in aprilie cand infloreste.

catel

mierea il surprinde. are indoieli ca se culege atata miere. dar crede.

mihaipop_55

si la mine in timpul infloririi prunului cantarul a urcat intro zi aproape 2kg,ceea ce mi se pare foarte mult dar la meri a fost pauza.

D006

super bine a mers la corcodusi si visini.