Rapita 2009

Creat de linde, Aprilie 03, 2009, 01:32:12 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: catelflorine da ce rapita ai pe acolo? nu au prea avut grija de ea. nu prea seamana a rapita.
am udat-o in fiecare zi.... :rotfl:

D006

m-am uitat ieri la salcam zona Poiana mare , s-a inegrit putin floarea in anumite zone sa speram ca nu e afectata , are cam 4-5 cm, de inflorit nu stiu functie de vreme, acum e cam frig noaptea, dar se pare ca in urmatoarele zile se mai incalzeste, dupa mine peste 7-10zile incepe sa infloreasca

D006

Va multumesc!Daca a fost si -3 grade,c-am compromisa peste tot!

catel

rapita dupa 5 zile de la instalare. 23.04.09
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

catel

alta

D006

Aveti rapita f.frumoasa.Cat sa ridicat cantarul?

catel

nu am cantar.
banii sunt investiti pt.marirea stupinei.
daca ar fi sa urmaresc as urmari activitatea albinelor.
am urmarir aprox 10min o albina in lanul de rapita. merge din planta in planta in zig zag, fara sa depaseasca o latime de 2 m. cel putin albina care am urmarit-o eu.
sunt multe lucruri importante care trebuie sa le studiez. multe lucruri care noua ni se par anormale, dar de fapt pt. albine sunt normale, iar noi ne bagam nasul in toate si le cam stricam treburile. aici tre sa belesc io ochii si urechile atent si sa bag la cap.
binenteles si cantarul este un ajutor. eu as dori sa stiu care este perioada f.buna de cules de ex. la rapita si alte recolte, deoarece cateodata tre sa renunti la o recolta pt. alta.

teo

poti sami spui si mie daca iti face placere ;cam cita miere ai scos (o medie)in ani anteriori la o cultura de rapita (pe sezon) multumesc

CRISTI M

Citat din: catelnu am cantar.
banii sunt investiti pt.marirea stupinei.
daca ar fi sa urmaresc as urmari activitatea albinelor.
am urmarir aprox 10min o albina in lanul de rapita. merge din planta in planta in zig zag, fara sa depaseasca o latime de 2 m. cel putin albina care am urmarit-o eu.
sunt multe lucruri importante care trebuie sa le studiez. multe lucruri care noua ni se par anormale, dar de fapt pt. albine sunt normale, iar noi ne bagam nasul in toate si le cam stricam treburile. aici tre sa belesc io ochii si urechile atent si sa bag la cap.
binenteles si cantarul este un ajutor. eu as dori sa stiu care este perioada f.buna de cules de ex. la rapita si alte recolte, deoarece cateodata tre sa renunti la o recolta pt. alta.
Salut
Cate rame pline cu miere ai in medie pe stupi ?

catel

crede-ma ca nu am avut timp de curiozitati. am fost ocupat cu cumpararea celor 20 de familii si mutarea lor la padure si rapita. in orice caz Vasile (asociatul) dupa o saptamana, la majoritatea famililor a mai pus cate 2 rame cladite.
cred ca o sa-mi fac timp marti sa trec pe la ele.

valy_cot

La mine cam in stadiul asta sunt culturile de rapita
Tel 0766615731

valy_cot

In zona voastra cum stati? Ma refer si ca umiditate? Aici a plouat 20l/mp.
Tel 0766615731

D006

Astazi au stropit rapita cu Mavrik, tao flaovinat sau asa ceva, inginerul ma anuntat cu cateva ore inainte sa inceapa in timpul zilei, asa ca nu am mai putut sa le inchid.
Spre norocul meu nu a fost o zi frumoasa, a fost vant si chiar a plouat, asa ca e posibil sa nu fi afectat prea mult.
Ce stiti de aceasta substanta Mavrik ???

andrei_salaj

la mn nu a mai plouat de aproape o luna!!rau..bine...doar Dumnezeu stie. :sad:

catel

sambata a plouat un pic