• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Tratamentul Integrat(total) al dunatorilor

Creat de dragos2006, Octombrie 28, 2007, 07:39:23 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Dlor,
Fiind ca sintem pe drumul bio (nu user-ul bio) ati aplicat acesta la varoa?
Cu stima

maximus

eu  am mai postat modalitatea mea de tratare pentru varroa.de anul acesta am renuntat la acaricide de sinteza,chiar daca nu sant inscris la apicultori bio,ci pentru faptul ca pot lua oricand o bucata de fagure fara sa ma gandesc ca e imbacsit de fluvalinat sau mai stiu io ce alte dracovenii.
  ca chestie,la ultimul tratament in lipsa puietului am avut in medie intre 200-300 de paduchi lati(adica lesinati pe foaia de control,nu altceva).
  daca vreti sa va impartasesc din nou cum am facut si cu ce,cu mare placere,daca nu,nu as vrea sa plictisesc.

D006

Dlor,
Sint sigur ca mai mult sau mai putin multi dintre dv ati aplicat macar odata unul din ceea ce se numeste"Tratamentul Integrat(total) al dunatorilor". Gindindu-va mai atent si spuneti care credeti ca ar fi .
Cu stima

PricopArthur

Dle maximus, cred ca am citit undeva metoda dv, dar parca a degenerat intr-o polemica  ce a deviat de la subiect. Va rog detaliati si promit ca voi fi atent. Deja am cateva semne de intrebare.
Toate cele bune,
Miere multă şi inimă curată!

maximus

dupa ce am schimbat aproape toti fagurii,ultimul tratament de anul trecut a fost cu varachet in toamna,iar anul acesta in august am aplicat bee vital in 3 reprize la interval de 7 zile,si am avut ceva cadere de paduchi.
     apoi in jur de 15 oct am dat acid oxalic,cand nu mai aveam puiet.acesta este tratamentul pe care l-am aplicat.intrebari,neclaritati daca aveti

PricopArthur

Nu e totul in regula. Problema mea e ca si acum mai am puiet pe 1 - 3 rame.
Eu am facut tratamentele in primavara cu clartral si varachet, 3, intercalate, la 7 zile. Dupa salcam am mai facut 2 cu clartran, iar in toamna aveam albine fara aripi. Am mai facut 1 tratament cu varachet, 1 cu clartran, iar apoi am pus benzile de mavrirol.Dar acum mai am puiet. Dupa ultimele ploi a inflorit campul, si ele au prins curaj.
Miere multă şi inimă curată!

pngflorin

La ora asta aveti puiet ????????????????????? :nono:

bee_lover

e posibil sa fie puiet ca la dansu cr  ca iarna este si mai blanda si vine putin mai tarziu,deci matcile se opresc din ouat mai tarziu...dar numa puiet capacit cred sa mai aiba...

D006

..si eu ieri am umblat la citiva ..si am mai gasit puiet capacit cit o palma deschisa la citeva familii pe 1..2 rame dar era puiet capacit gata de eclozionare...

PricopArthur

Parca au turbat. La vremea asta trebuia sa am numai albina. Dar tot raul e spre bine. Mai vedem in primavara.
Miere multă şi inimă curată!