• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

..Curentul de inalta tensiune...

Creat de dragos2006, Decembrie 01, 2007, 05:09:38 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

......Liniile de curent electric de tensiune înaltă acţionează negativ la activitatea şi vitalitatea albinelor, la ponta reginelor şi în final la productivitatea familiilor de albine, le face agresive.

D006

da  nelu afecteaza chear si celularu,o afecteaza la orientare am citit in revista de anul trecut nu stiu in ce numar dar am sa o caut sa va relatez cum au spus cei de acolo o sa va spun dupa ce o gasesc

filip

Cunosc o persoana care are pavilionul intr-o statie de 110 KV de ani de zile,nu a avut probleme.Albinele se ghideaza dupa pozitia soarelui si nu ca si pasarile dupa magnetismul pamintului,deci undele electromagnetice nu cred sa le afecteze.Din ce am citit nu reese ca ar fi ceva concret ci doar presupuneri.Lipsa tratamentelor corect aplicate face ca stupii sa ramina fara populatie si chiar sa dispara .Astept si alte opinii.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: bio......Liniile de curent electric de tensiune înaltă acţionează negativ la activitatea şi vitalitatea albinelor, la ponta reginelor şi în final la productivitatea familiilor de albine, le face agresive.

  Aici mai sunt si alte curiozitati...intrati aici..http://apicultura.md/stiati-ca

PricopArthur

Se poate.
Dar si la noi e cineva care ierneaza de ani de zile in incinta unei statii de transformare. Nu a avut probleme niciodata cu iernarea.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Am stat la un cules de tei, sub o linie de 400Kv. Nu cu voie, dar de nevoie.Albinele se orientau de a lungul liniei,de inalta tensiunie,am recoltat de2 ori la tei si pana am plecat la Floare a mai bagat 2 Kg. pe familie
     Ii cred pe cei ce spun ca tin pavilioanele in statile de 110Kv.

kiloz

dl filip dar cind e noros sau ploua ce fac albinele ? nu mai zboara ? dar soarele nu scimba pozitia de dimineata pina seara ? :sad:  :razz:
si in spirit de gluma as astepta un raspus!!!
Sa fii drept si scrie adevarul.

kiloz

cum alegeti vetrele ?
dupa esperientele mele si dupa literatura de specialitate sint locuri unde nu le place la albine , exemple :- zone de padure[poiene] unde in afara de iarba nu creste nimic ,sa masurat ca radiatia pamintului depaseste cu mult nivelul altor zone
                             -deasupra riurilor subterane ,determinate prin masuratori radiostezice
  in schimb le place si se simte foarte bine in locurile unde creste puternic urzica
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

In toate cartile se scrie sa asezam stupii la distanta de retelele de tensiune , dar care este distanta minima admisa (eu nu am gasit )