miere necapacita

Creat de dragos2006, Octombrie 06, 2008, 12:27:41 AM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Eu la sirop, am adaugat si sare de lamaie, 0,5 grame la litru de sirop. Concentratia este de 1 litru de apa, si 1,6 kg. de zahar.

filip

Citat din: bucovineanuIntre 8 si 10 kg de zahar sub forma de sirop 2/1 pentu fiecare familie.
Dupa data de 18 septembrie ati dat cantitatea asta de zahar pe fam albine? :roll:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andrei_salaj

presupun ca ati avut cules la struguri sau mana pana in aceasta perioada...si ati extras tot cuibul? :uimit:

PricopArthur

Citat din: PricopArthur
Citat din: bucovineanu
Citat din: filipGanditiva ca totusi mai sunt aproape 2 luni in care albinele pot zbura afara si deci consuma miere.
Eu fac stramtorarea cuiburilor odata cu ultima extractie care in acest an am terminat-o pe18 sept. In acest an am avut noroc de zile racoroase si nu a fost pericol de furtisag. Dupa aceasta data am facut hranirea pentru iernare.Am  mai deschis stupii pe 4 octombrie pentru a pune benzile de Mavrirol.Urmatorul control il fac in martie, revizia de primavara.
Ce intelegi prin hranirea pentru iernare?
Am intrebat, pentru ca acum este in stup albina de iarna, care va creste si primele generatii de puiet in primavara. Ori dandu-le sa prelucreze acest zahar, vor intra uzate in iarna.
Incercati, macar cu titlu informativ sa lasati la 2 stupi mierea lor, si faceti comparatie in primavara.  Fara sa le mai dati sirop.
Eu cand sunt nevoit, aceste hraniri de completare le fac la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie. In acest fel, albina ce va prelucra siropul va fi din albina de  vara, care oricum nu apuca iarna.
Roi pe 3 rame in primavara, la salcam a explodat, acoperind aproape 20. Si acesta numai datotrita faptului ca albina ce a iernat era tanara din punct de vedere biologic.
Miere multă şi inimă curată!

bucovineanu

Am mai spus lucrul acesta in alta postare. Eu nu cred ca hranirea cu zahar uzeaza albinele.Procedez astfel de vreo 25 de ani. De ce fac astfel? Pentru ca  in multi anii am cules de mana care uneori se prelungeste pana la inceputul lui septembrie.In acest an cules de mana a fost numai in toamna. Cand am inceput ingrijirea albinelor, acum 30 de ani, lasam miere pentru iernare si completam cu zahar.Albinele ieseau din iarna cu diaree si abia reuseam sa le redresez pana la mijlocul verii.De cand ierneaza majoritar pe zahar nu am vazut pata de diaree in stupi, chiar si in iernile cand nu au zbor de curatire.Hranirea o fac de obicei dupa 15 septembrie.
Cat despre uzura, la revizia de primavara la foarte putine familii trebuie scoasa cate o rama.
Stiu ca unii o sa fie socati, dar eu vorbesc din experienta proprie si nu din auzite.

alex_sa

deci ce ma sfatuiti  sa extrag mierea din ramele scoase sau sale depozitez undeva si la primavara le dau dupa diafragma? pina acum asa procedam as tept sfaturi , cu multumiri   Alex_sa

PricopArthur

Citat din: bucovineanuAm mai spus lucrul acesta in alta postare. Eu nu cred ca hranirea cu zahar uzeaza albinele.Procedez astfel de vreo 25 de ani. De ce fac astfel? Pentru ca  in multi anii am cules de mana care uneori se prelungeste pana la inceputul lui septembrie.In acest an cules de mana a fost numai in toamna. Cand am inceput ingrijirea albinelor, acum 30 de ani, lasam miere pentru iernare si completam cu zahar.Albinele ieseau din iarna cu diaree si abia reuseam sa le redresez pana la mijlocul verii.De cand ierneaza majoritar pe zahar nu am vazut pata de diaree in stupi, chiar si in iernile cand nu au zbor de curatire.Hranirea o fac de obicei dupa 15 septembrie.
Cat despre uzura, la revizia de primavara la foarte putine familii trebuie scoasa cate o rama.
Stiu ca unii o sa fie socati, dar eu vorbesc din experienta proprie si nu din auzite.
Acum a cam trecut timpul, dar voi incerca la anul. In aceasta situatie, albinele mai capacesc mierea din zahar?

PricopArthur

Citat din: alex_sadeci ce ma sfatuiti  sa extrag mierea din ramele scoase sau sale depozitez undeva si la primavara le dau dupa diafragma? pina acum asa procedam as tept sfaturi , cu multumiri   Alex_sa
Amandoua variantele sunt bune.
Acum mierea se extrage mai greu, dar daca ai nevoie de ea o tragi, la primavara o rama dupa diafragma cu miere face minuni.

bucovineanu

Pricop Arthur a scris:
In aceasta situatie, albinele mai capacesc mierea din zahar?

PricopArthur

Citat din: bucovineanuPricop Arthur a scris:
In aceasta situatie, albinele mai capacesc mierea din zahar?

D006

Eu iernez pe sirop de porumb cu protofil dat in septembrie , nu am probleme in timpul iernii