Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

Momentan ma pricep sa fac bani din munca albinelor . La comert cu produse apicole sunt inca la stadiul de copil cu mucii la nas. Daca in iarna trecuta as fi dispus de 800000 de euro as fi devenit si procesator. Partea proasta in bransa apicultorilor romani este ca nu gasesti 80 de oameni , sa puna fiecare cate 10000 de euro si sa cumpere un procesator din tara .

Kov iulian

Pina la urma nu e prost ala care ofera un pret ci cel care il accepta , afacerile"s  afaceri , imi convine bine , nu imi convine , nu aduc mierea la tine. Dar de ce ma tragi in piept la cintar  , si ma furi la tara ,de ce ma furi si chestia aia de masoara umiditatea , si de ce ma tii cu bani saptamini intregi chiar luni ? Stii ce meriti tu procesator care faci asta , puscarie , sa stai acolo ani de zile pina te inveti sa nu mai umbli cu prostii .

marius_vfp

domnule dragos, cu respect , vad ca stii sa faci apicultura , dar un apicultor cu un bagaj de cunostinte ca al tau , ar trebui sa aiba un minim necesar bagaj si de contabilitate , da stiu, ai scris mai sus ,romanii sa nu mai fie atotstiutori , pai normal sa nu fie dar sa munceasca? si munca lor sa fie rasplatita cam asta vor oamenii,
si cam cate procese tehnologice sufera mierea pana o vezi in borcan , ( eu nu cred ca mai multe decat laptele )  sau poate mai multe daca se adauga toate KAKATURILE  prin ea sa fie mai multa , stii cum e proverbul cu laptele care da in foc, sprestel doamne , cam asa fac si procesatorii ,inmultestel doamne , ca prosti care vor cumpara sunt .
eu nu am nimik impotriva cu cei care vand cu butoiul ca poate nu au timp sa stea pe taraba , dar isi vand munca prea ieftin . iar materia prima a procesatorului e MIEREA  daca eu nu ar aveao , ar fi morti
te intreb ce sar intampla daca la procesatori din totalul de miere colectata nu ar mai ajunge decat 30% din cantitate ?(restul dierect pe taraba ) pretul ar ramane acelasi ? atunci sai vezi cum vin la poarta ta siti zic dane dragosteo si nou ceva miere , si tu le zici , e mai suiti pretul sau lingetiva pe bot ,  e ia zii cum ti se pare .

in totul pe lumea asta  exista o balanta dintre cerere si oferta , dar balanta asta trebuie echilibrata astfel incat sa castige ambele parti si noi si ei ,in mod egal  si astfel ar fi armonie , rata profitului sa fie egala si la noi si la ei , nu mai ntereseaza pe mine ce investitii are X sau Y  in linii de imbuteliere , ca nici pe el nul doare capu de cati bani am bagat eu in cutii medicamente , transport si etc .

PS. sper sa nu fi suparat pe nimeni .
spor la treaba .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

alvo

Citat din: dragos2006 din Iulie 01, 2011, 10:42:13 PM
  ......

Cu creditele bancare iar ai dat-o in bara ! in primii 4 procesatori din Romania unul are o linie de credit de un milion de euro si unul de treisute de mii euro . ore cat au rata pe luna ?
  Un procesator marisor in Ro cumpara anual cam 2000 tone de miere care la pret de achizitie inseamna cam 5 milioane euro , cand invarti asemena suma te cam inteapa inima la orice variatie de curs valutar sau fluctuatie de pret.
!......
creditele sunt luate ptr investitii nu pentru plata mierii,nici a salariilor!
chiar crezi ca ne intereseaza pe noi investitiile lui?
chiar crezi ca ne intereseaza fluctuatia de curs cand el,indiferent de curs plateste acelas pret la achizitie?
ce pe el il intereseaza cati bani am dat eu pe utilaje apicole din inox,cat a costat amemajarea camerei de extractie?
sau il intereseaza ca eu am deplasat 200 de familii de albine la tei si miere canci?
lumea a mai evoluat Dragos,nu mai poate fi pacalita cu margele colorate!
mai e si interenetul!

alvo

........ Pentru faza cu munca la negru in anumite situatii  ai putea fi dat in judecata ! .....
de cine,de astia?
http://www.medicina-naturista.ro/wp-content/uploads/2010/11/Analize_miere_procesatori1.jpg

Donbazil

:stop_the_war:
Sal'tare!
Eu nu indemn pe nimeni  cum sa faca. Fiecare face asa cum crede el ca-i e mai bine.
Mie mi-e mai bine sa dau butoaiele la procesator, sa-mi intre banii-n cont si sa-i cheltui dupa cum am interesele si nevoile.
Eu nu vreau si nici n-am vreme sa stau la taraba ca sa ce?.....Sa vand zece borcane iontr-o zi iar banii sa-i cheltui pe diverse  chestii in aceeasi zi......Apoi pe langa faptul ca la piatza trebuie sa stai 8-10 ore, deci SA STAI, eu am altele de facut......Da nici flamand nu poti sta si nimeni nu-ti da o shaorma pe gratis, dupa care mai ar merge si-o bvere, un kil de pere si chiloti la muiere si.....Gata banii!
Ori asta mie nu-mi convine! Am zis!.....
Voi, faceti cum credetio fiecare, dar calculati cu plaivazul pe hartie si tragetui linie.......Pe cinstite.....Si-o sa ajungeti la concluzii nebanuite.
Asa, la discutzii vad ca sunteti tari......
Sa fiiti sanatosi!
Sal'tare!
Donbazil - Faget.

Donbazil

Sal'tare!

D006

Citat din: alvo din Iulie 02, 2011, 12:48:12 AM
........ Pentru faza cu munca la negru in anumite situatii  ai putea fi dat in judecata ! .....
de cine,de astia?
http://www.medicina-naturista.ro/wp-content/uploads/2010/11/Analize_miere_procesatori1.jpg

Iar ai luat tzeapa !  respectivele rezultate nu pot fi luate in calcul deoarece au fost obtinute in urma unor analize efectuate in laboratorul altui procesator. 
  Daca tu esti asa tare in instalatie eu iti pun la dispozitie acele buletine de analiza in original si sa vedem daca ai curajul sa mergi in instanta si sa ceri retragerea licentei de functionare a respectivilor procesatori pe motiv ca pun in circulatie miere dubioasa ca sa nu zic falsa .

bucovineanu

Dragos daca nu ai de gand sa devii procesator, nu inteleg de ce ii aperi cu atata inversunare. Nu trebuie sa le plangem de mila. Cat despre mierea din magazine, nu inteleg de unde s-au vandut mii de tone in ultimul an, cand productia de miere de salcam a fost anul trecut asa cum stie toata lumea si majoritatea a mers la export.

marius_vfp

pai nu nu , ar fi bine sa devina procesator si astfel vedea ce cheltuieli sunt la procesare si cand va trage linie si va vedea profitul per kg  atunci sigur se va convinge ca unii procesatori sunt mai mult decat hoti , si va plati si el un pret acceptabil compatriotilor lui.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Citat din: bucovineanu din Iulie 01, 2011, 10:47:39 PM
Dragos, pe cand te vedem in tagma procesatorilor?
=)) =))  =)) Este deja procesator! Dar nu de miere!
Proceseaza la greu fripturi si shpritzane in stupina de la Margaritesti... si il enerveaza cat de bine o duce! =)) =)) =))

Iar daca se face procesator apicol, predau si eu mierea la el... pentru ca imi place ca este tare in gura! :rotfl: :rotfl:

(Asta ca sa mergem pe principul: INTARATA-I DRACE, CA SI MIE-MI PLACE!) :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Iar acum sa vorbim serios!
Nici eu nu sunt multumit de pretul mierii la procesator! Simt ca se poate plati mai mult!
Nu sunt multumit nici de faptul ca in tara se comercializeaza toate rahaturile aduse din import si ambalate frumos, uneori fara niciun pic de jena, iar mierea romaneasca, pura, de calitate, este data la export pe bani mult mai frumosi decat se platesc apicultorilor!

Insa nu pot sa nu fiu nici de partea lui Dragos si a lui Donbazil, din urmatoarele considerente:
Eu produc miere... la asta ma pricep! Daca ma pricepeam la vandut in piata, ma faceam tarabagiu!
Pai in cazul asta produc miere si o vand unde cred eu de cuviinta, fie en-gross la procesator si iau banul gramada, fie cu borcanul prin piata sau prin vecini, si iau banul cu taraita!
Eu aleg cum anume procedez, dupa ce imi fac in prealabil calculele, asa cum spunea Donbazil!
Decat sa pierd timpul la taraba, mai bine fac ceva in stupina... repar un stup, asamblez rame, etc.
Iar cand Dragos vorbeste de diversificarea muncii, sa stiti ca are dreptate... cine ne retine sa colectam polen, propolis, sa vindem roi, familii, apilarnil, matci, venin???
Nu ne opreste nimeni, iar din astea mai ies ceva bani buni!

In concluzie, decat sa stai cu mierea in magazie, pentru ca nu primesti nu stiu ce pret pe ea, sau sa pierzi timpul la taraba, mai bine o dai la procesator, en-gross, iar banul il iei gramada!
Daca mai vinzi si alte produse apicole, banii obtinuti de aici, adaugati la cei primiti pe miere, reprezinta o suma frumusica!
Si nici nu iti mai bati capul unde sa gasesti cumparator pentru tonele de miere!
In cat timp puteti vinde, cu borcanul, o tona de miere?

Repet, am senzatia ca mierea s-ar putea plati ceva mai bine la procesator... si mi-as dori asta!
Nici eu nu sunt de acord cu ceea ce ofera!
Insa daca ne detasam putin de subiect si imi permiteti sa prezint un exemplu din alt domeniu, veti vedea ca Dragos are dreptate!
Un pescar vinde un crap de 10 kg cu pretul de 12 lei/kg de pe malul apei! Si-a luat banul si isi vede linistit de ale lui!
Cumparatorul, proprietar de restaurant, plateste transportul pana la restaurant, "prelucrarea" pestelui si prepararea unei ciorbe, dupa care vinde aceasta ciorba cu 7-8 lei portia! Si incaseaza o suma imensa pe toata ciorba vanduta!
Dar in ciorba aia mai intra si zarzavaturi, curent electric, gaze, salarii, asigurari, autorizatii, taxe, impozite, etc... astea sunt cheltuieli pe care pescarul nu le are si nu le resimte.
Probabil despre existenta unora nici nu are cunostinta!
Si nici nu il intereseaza... el si-a primit banii pentru munca sa! Si bineinteles nu s-ar supara daca in loc de 12 lei ar primi 16 lei/kg.
Cam asa merge treaba si cu apicultura!
Apicultorul nu plateste transport pentru miere, curent si manopera pentru procesare si ambalare, nu plateste salariati si nici cheltuielile aferente acestora!
Si desi spun ca nu ii intereseaza pe ei de salariatii sau cheltuielile procesatorilor, apicultorii ar trebui sa inteleaga faptul ca acestea sunt cheltuieli aferente faptului ca ei livreaza mierea en-gross din poarta!

Nu vreau sa conving pe nimeni unde sa isi vanda mierea! Fiecare procedeaza asa cum considera mai bine!
Eu doar am expus cum vad lucrurile!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

danut

In romania asta de rahat producatorul de orice ar fi el castiga cel mai putin sau aproape de loc,banii multi sunt la aia de comercializeaza produsul ,e chestiune generala nu se vede e plan stabilit sugruma tot ce e producator ,cumpara tot de afara
si baga-l pe romanas sluga la strainezi 10 generatii de acum incolo si toate astea fiindaca tu lepra si marlan de politician corupt te doare in cot ti se termina mandatul dar ai contul plin ,da-i dracu de romani ,ai sa fim seriosi ,mi-au dat lacrimile de mila procesatorilor ,saracii de ei greu o duc ,de aia fratilor suntem dezbinati ptr. ca la romanas meseria de fripturist -pupincurist e de baza !

pharaonu75

Citat din: danut din Iulie 02, 2011, 10:01:39 PM
...  la romanas meseria de fripturist -pupincurist e de baza !

Avand in vedere cele expuse de mine mai sus, am impresia ca afirmatia ta ma vizeaza!
Imi pare rau ca te dezamagesc, insa nu este deloc asa! Nu am nicio treaba cu niciun procesator!
Mai mult, am spus si am accentuat faptul ca nu sunt de acord cu pretul oferit de procesatori pe miere... chiar eu am spus pe aici ca apicultorii sunt dezbinati si imbratisam ideea ca apicultorii sa isi deschida magazine proprii prin care sa isi comercializeze marfa!
Insa magazinele proprii, daca s-ar deschide la nivelul intregii tari, ar fi doar o modalitate de a forta mana procesatorilor de a da cativa lei in plus pe kilogramul de miere luata de la apicultor!
Daca iti deschizi un magazin, cu siguranta vei vinde mierea la un pret mai bun, insa intr-un timp mult mai lung, iar in plus, din banii obtinuti ar trebui sa platesti chirie, curent, autorizatii, taxe, etc!
Despre aceste cheltuieli spuneam ca nu le ai daca vinzi mierea en-gross... practic odata cu mierea ii transferi si aceste cheltuieli procesatorului! Tu scapi de aceste cheltuieli iar procesatorul le preia si le achita din adaosul obtinut din vanzarea mierii!

Daca tu preferi sa vinzi mierea en-gross, sa primesti banul gramada si sa stai linistit dupa aceea sau daca preferi sa pierzi timpul vanzand cu borcanul si banii castigati in plus sa ii dai pe chirii, curent, gaze, salarii, taxe, etc, este doar alegerea ta!
Totul tine de managementul afacerii!

Iar daca tu manevrezi 3-4 tone de miere anual nu avea pretentia sa invarti si aceleasi sume de bani ca un procesator care manevreaza 2000 de tone de miere in aceeasi perioada!

Kov iulian

Vin si eu cu o intrebare , ati vazut ca in ultima vreme au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie magazinele virtuale sau firmele de catering care iti aduc la usa alimentele pe care le doresti , oare nu se poate face asa un magazin sa iti aduca la usa mierea , eu am rude pe la oras . si ma gindeam sa ii aprovizionez cu cantitati de miere iar ei sa o vinda cu borcanul din usa in usa .Sau altceva , cumparate AUTOMATE SELF SERVICE PT. BAUTURI, ALIMENTE ETC  http://www.interactiuni.ro/vand-aparate-automate-self-service-pt-bauturi-alimente-etc-19539/ http://www.automatedecafea.ro/vanzare/brio250/    si puse prin piete etc care sa vinda recipiente din plastic cum sunt astea cu iaurturi (inghetata )  de 50-100-250 grame  (am vazut ca se vinde miere si la pliculete din folie de marimea si forma celor de zahar de se pun in cafea  ) . cui ii este pofta baga acolo un leu si ia mierea si intinde pe o felie de piine si isi face pofta