Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

alvo

#90
pret miere tarabe Obor:
-salcam 30lei
-rapita 22lei
tarabe piata Dorobantilor-piata de fitze si beizadele:
-salcam 45 lei
-rapita 35 lei
-poliflora 28 lei
cum ii?
tarabagii din toata tara uniti-va!

stupar


stupar

Citat din: alvo din Iunie 30, 2011, 11:06:06 PM
pret miere tarabe Obor:
-salcam 30lei
-rapita 22lei
tarabe piata Dorobantilor-piata de fitze si beizadele:
-salcam 45 lei
-rapita 35 lei
-poliflora 28 lei
cum ii?
tarabagii din toata tara uniti-va!

In Bucuresti unde salariile sant de trei ori mai mare ca in provincie pot pune aceste preturi.Dar cei din provincie nu poate vinde la acest preti.Saracie mare(Etiopia)


Kov iulian

#93
La Bucuresti motorina e tot la fel nu ? sunt cam aceleasi preturi si la materialele apicole , rame , sirma , cuie , lazi de stup , faguri  etc . hai nu 22 de lei pe kg de rapita , dar macar acolo 15 - 18 lei pe kg de rapita eu zic ca e un pret corect .                                                                                                             ( daca nu le convine cumparatorilor sa cumpere de la magazine miere de aia inmultita cu acelasi pret sau chiar mai scumpa , fratilor  mierea bio de salcim la paris e 12 euro - 50,8 de lei  si e posibil sa fie chiar miere romineasca)

alvo

eu am vrut sa spun de pretul de la taraba-al tarabagiilor,care au 2(doi) stupi si vand 10 tone de miere!
de unde?

D006

    In luna martie am fost la o intalnire cu apicultorii organizata de firma Tremot , acolo s-a discutat cum putem rentabiliza o stupina in 2011 ! Cum ? simplu ! DIVERSIFICAREA PRODUCTIEI ! se stie ca anul acesta este cerere mare de material biologic asa ca produsul principal al stupinei este reprezentat acum de roi si nu mierea . Axarea cu mare atentie pe polen si propolis care cu banii obtinuti pe aceste produse scoatem toate cheltuielile curente ale stupinei.
  Pt. acest an importanta produselor stupului au fost in ordinea urmatoare : familii de albine , roii , miere , polen , propolis , matci .
  Eu am urmarit acest sfat si pana acum am obtinut numai din roii vanduti si din polenul comercializat 30000 lei exact suma care reprezinta cheltuiala mea pe un an la stupina. Mierea toata la mine reprezinta profit net asa ca mi-am permis sa vand salcamul cu 13,5 lei la en-gros . Iar ce voi face la tei si fan o voi da la pietari .
   Daca stii sa manegeriezi corect o stupina la un leu investit scoti 3 ! In cazul meu am bagat 30000 lei si scot cel putin 90000 lei , unde gasesc eu afacere mai buna ?

Donbazil

#96
Sal'tare!
Da, mai frate Dragos, dar sa-mi spui cati gandesc si mai ales, cati procedeaza asa?.......
Pentru ca daca urmaresti atent pe cele doua forumuri, vei vedea ca fac pe filozofii si marii business-meni, cei care au cativa stupi si produc miere cu galeata si se mai si dau la grumaz la cei, care  produc si vand cu butoaiele......
Pai ce sa-ti spun ca am fost facut praf de un tip, pentru ca am zis ca eu dau tot salcamul ( 2 tone) la Mates, ca mi-e prieten, cu 13 lei.....
Ei! Uite ca l-am dat, omu' mi-a trimis banii in cont si acuma piata e asa cum stiu totii.......
Deci pretul este intr-un fel cand il discuta cei ce AU miere de vandut  si in alt fel cand il discuta niste :nebun: .....care fac mai multa filozofie decat miere.....
(Nu am nimica cu ai de o pastreaza s-o dea la iarna mai scump....E pe riscul lor....Daca pierd, e baiu lor, dar daca castiga?.....E spre binele lor si eu le doresc tuturor ortacilor numai bine)....
Pai nu era sa ma ucida unu' ca ceream in primavara 40 de lei pe rama de albina -( si am dat peste 50 de familii).... Sau acuma cand cer 60 ron pe stupul complet echipat cu magazie si toate cele?.....Si am stupi "beton" si lazi noi de 6 ani facute de italianu' din Faget.....Numa ca sunt prea multi si vreau sa reduc motoarele.....Ca am si io o varsta.....Praf ma fac unii......Iar altzii ma suna si-mi9 cer detalii, deci sunt interesatzi....
Da' asa suntem noi, cum vedem ca unu' face ceva, cum i-o tragem la gioale.....Ca de ce el si nu noi?.....
Pai uite d'aia ca io de luni de zile dorm in rulota si vin acasa cand da Domnu' si intru pe net cu voi numa' cand ploaie de nu pot lucra la stupi,  sau pe la 12 noaptea si nu mai pot de spate si.....si.....si inca.......
Iar cand ai in spate o viatza de om ca apicultor si faci  cat faci si castigi cat castigi , parca nu ti-e totuna sa te ia in balon un mucea......
Da! Ai dreptate, cum dreptate avea si Hristea si alti mari apicultori: Numai diversificarea productziei apicole aduce profit!....
Pai cine ne opreste sa facem si polen si propolis si ceara si roi si familii de albine pe langa miere?.....Ba eu zic ca si alcoolul - tzuica , hidromelul si otzetul din fructe, cu adaus de miere, sunt bune surse de castig.....Da' cine sa ma asculte?......Mai bine ma critica.......
Da' hai sa trecem la altele, sa lasam cele rele si neplacute si sa ne uram reciproc : Miere multa la tei si floarea soarelui........Iar de restul....Arte grija Doamne-Doamne......Ca noi suntem ai Lui si numa' pe noi ne are!......
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Poate observatzi ca nu am zis nimic de precupetzi ( tarabagii) ca si eu vand si acestora si nu au nici ei vioatza prea usoara.....Sa fim cu totzii sanatosi!

alvo

depinde cum te pozitionezi:
daca traiesti sau nu doar din apicultura!
daca nu traiesti doar din apicultura,iti e foarte usor sa-i indemni pe altii sa dea mierea pe te miri ce si mai nimic la tremot,mates,georgescu sau alt ambalator,cu plata dupa vanzare-adica cand or avea bani si nu le-o trebui,concomitent cu indemnul sa munciti mai mult,sa diversificati productia,bla,bla,bla..
dar despre ce vorbim aici?nu vorbim despre pretul mierii?
pai daca tarabagiul vinde mierea in piata de doua ori mai scumpa decat a luat-o de la mine,nu ne facem toti tarabagii?
tarabagiul nu are investitie-familii de albine,echipamente si utilaje apicole,nu are cheltuieli de exploaare,nu-l stropeste,nu-l ataca paduchii,nu-i roiesc stupii,nu are culesuri compromise,doar castig!
rata rentabilitatii la el e de 200% iar la apicultor tinde spre zero!
de aceea,o prima nasura ar fi sa dati mierea la tarabagii doar cu 10%mai ieftina decat pretul lui de pe taraba.
pana acum nu am vazut niciun tarabagiu dand faliment!
un precupet de pe forumul de anunturi apicole ofera 12 lei/kg da salcam si il cearta pe apicultorul care cerea mai mult,spunand ca s-a facut miere multa si nu trtebuie sa ceara13.5 lei/kg.dar intreb eu,daca s-a facut miere multa de ce a crescut pretu pe taraba?

D006

   Tin  sa-l felicit pe Don Bazil pt. postarea de mai sus , este pur si simplu o gandire normala fara a o lua pe ocolite !

   Acum cateva zile am fost vizitat de un novice in bransa , cand a vazut dimensiunea fermei si ca dau marfa en- gros m-a intrebat de ce nu o vand en -detail . raspunsul este simplu : eu sunt PRODUCATOR APICOL si nu comerciant ! sunt meserii total diferite si cred ca a venit timpul ca noi romanii sa scapam de sindromul  poporului atotstiutor.
  Pretul mierii nu-l face nici Tremot , nici apidava , nici Georgescu ci marii en-grosisti din Germania .

  Sa va intre mintea in cap :  IN CAPITALISM CINE PRODUCE MAI SCUMP DECAT PIATA ESTE INCOMPETENT SI NIMENI NU ESTE DISPUS SA-I PLATEASCA PROSTIA !!!!
    NU VA MAI CACATI PE VOI SI SA VA VAITATI DE PRETUL MIERII CI ORI PRODUCETI LA PRET COMPETITIV SI MULT ORI TRECETI LA FILATELIE !!!

orbanstefan64

#99
cred ca de multe ori cacarea este provocata  :rotfl: :rotfl:
:hi: :hi: :hi:

alvo

#100
cine stie cat e pretul mierii in Germania? invocarea acestui argument face parte din categoria "haide sa-i prostim pe prosti"
pretul mierii in Ro il fac o mana de precupeti en gros,care platesc la nu stiu cat timp dupa ce au luat mierea!
termo,si ceilalti daca nu au 250%profit nu misca un gram de miere!plus ca nu au niciun banut capital de lucru!
apicultorul ii da miere la pret de nimic,il crediteaza cu dobanda zero si mai primeste si observatii ca mierea e prea dulce sau prea alba sau prea cristalizata,vezi Doamne ce mare favoarea ne-a facut el ca in marinimia lui ne-a dat voie sa-l imbogatim!


D006

  Alvo dragule cu parere de rau iti spun ca esti parale cu problema !
  In timp am avut sansa sa cunosc doi nemti care prin fabricile lor proceseaza intr-un an miere echivalenta cu productia Romaniei din anii cei mai buni . Cand cineve le-a prezentat problema exact cum ai spus-o tu nemtii au raspuns astfel : daca in Romania s-ar castiga 250% profit din achizitia de miere si fara capital am fi CRETINI sa mai cumparam mierea de la procesatorul roman ????????????? ne-am deschide propriile centre de achizitie si am incasa noi tot profitul !!!!!!!!
  Acel "procesator imbogatit " tine in spate zeci de angajati si plateste niste sume importante drept impozit la stat . Voi astia care carcotiti la pretul mierii cati angajati aveti la stupina cu carte de munca . cat impozit platiti la stat din activitatea apicola ?????????????? vOI STITI CE INSEAMNA SA VINA 25 ALE LUNII SI SA NU AI PLATITE DARILE LA STAT !!!!!!!!!!!!!

alvo

am inceput sa plang de bietul precupet en gross!
pai din ce platesc ei salariile la negru,ca restul nu mai platesc?
iau ei credite bancare,aduc ei banuti de acasa?
deci sa inteleg ca lucreaza in exclusivitate pentru noi apicultorii si fac munca voluntara cu un profit amarat de 10%!

In timp am avut sansa sa cunosc doi nemti care prin fabricile lor proceseaza intr-un an miere echivalenta cu productia Romaniei din anii cei mai buni . Cand cineve le-a prezentat problema exact cum ai spus-o tu nemtii au raspuns astfel : daca in Romania s-ar castiga 250% profit din achizitia de miere si fara capital am fi CRETINI sa mai cumparam mierea de la procesatorul roman ????????????? ne-am deschide propriile centre de achizitie si am incasa noi tot profitul !!!
!
tot din categoria "haide sa-i prostim pe prosti"

D006

  Pentru faza cu munca la negru in anumite situatii  ai putea fi dat in judecata !  dar ce zmeu este romanul cand se ascunde in spatele anonimatului ....
  Treaba este simpla , intri pe saitul ministerul finantelor ci citesti bilantul contabil al oricarui procesator pe ultimii 10 ani si vei intelege situatia reala si poate nu vei mai arunca asa usor cu vorbe fara acoperire.
 
Hai sa urcam o teapta pe scara evolutiei si sa renuntam la placa invechia " apicultor asuprit , sarman si procesator hot , bogat " . Fiecare face o afacere asa cum il taie capul unul mai bine , altul mai prost . dar nimeni nu este obligat sa faca acte de caritate .

  Cu creditele bancare iar ai dat-o in bara ! in primii 4 procesatori din Romania unul are o linie de credit de un milion de euro si unul de treisute de mii euro . ore cat au rata pe luna ?
  Un procesator marisor in Ro cumpara anual cam 2000 tone de miere care la pret de achizitie inseamna cam 5 milioane euro , cand invarti asemena suma te cam inteapa inima la orice variatie de curs valutar sau fluctuatie de pret.

   PS. Alvo chiar daca esti mai in varsta decat mine iti dau un sfat prietenesc : renunta la mentalitate de salariat la stat !

bucovineanu

Dragos, pe cand te vedem in tagma procesatorilor?