miere cremizata

Creat de dragos2006, Octombrie 27, 2007, 05:09:39 AM

« precedentul - următorul »

D006

in strainatate se foloseste pe scara larga aceasta forma de comercializare a mierii. sunt curios daca cineva a incercat si mai ales daca aceasta forma de prezentare a mierii ar avea succes pe piata romaneasca. daca cineva este interesat ii pot prezenta procedura de obtinere. eu am folosit aceasta forma in casa si a avut succes. nu am avut timp suficient sa produc un lot de proba pentru clientii mei, dar poate o voi face in viitorul apropiat.

D006

...cum se produce mierea cremizata?...Trebuie ceva instalatie speciala?..sau reusim cu tehnica mai putina....

D006

mierea cremizata se produce prin introducerea unei cantitati mari de aer in mierea fluidizata si adaugarea unei maiele pregatita special. procedeul este simplu, dar destul de laborios.
maiaua se pregateste luand circa 1-2 % din cantitatea de miere pe care dorim sa o cremizam. mierea trebuie in prealabil incalzita 1-2 zile la 48-50 grd pentru a nu mai exista nici un germene de cristalizare. cantitatea pentru maia se mixeaza pana incepe sa semene cu o frisca. se intrroduce in frigider si se repeta mixarea de cel putin 10 ori in 24 h. dupa aceste 24 h se amesteca cu restul de miere care si ea a fost incalzita la 48-50 grd 1-2 zile.
se mixeaza tot amestecul si se pune in borcane care vor fi depositate la o temperatura de 15-18 grd. in cateva zile veti avea miere cremizata.
diferenta intre mierea cremizata si cea cristalizata este ca diferenta dintre unt si margarina. untul tinut la rece nu poate fi intins pe paine, in schimb margarina da.
totusi trebuie sa precizez ca se va folosi numai sorturi de miere care cristalizeaza.

balasbebe

In cadrul unei discutii cu un specialist, am inteles ca mierea care a cristalizat, ca sa nu mai fie incalzita, pentru a se putea consuma, se poate crema fie cu ajutorul  unui facalet, lingura de lemn, asa cum se invarte mamaliga. Poate ca acest procedeu nu este de "durata", dar pentru casa, pentru clientii care stiu ce inseamna mierea naturala, eu zic ca este mai simplu.
   Daca dai pe GOOGLE, la sectiunea "cremarea mierii, vei gasi si unele dispozitive.
   Pentru comercial, poate este mai recomandata metoda lui cristi x

D006

...zilele acestea sigur incerc sa cremizez si eu o galeata doua sa vad cum este...In bormasina prind o ........ si dai invirteala..

D006

dar se poate si fara incalzire deoarece caldura strica , facind aceasta inainte de a apare cristalizarea naturala cind e mierea proaspata

D006

La combinatul apicol, in timpul cristalizarii mieri, mierea era mestecata de cel putin  de 3 ori pe zi.  Pe masura ce devenea mai tare,se marea numarul de mestecari. In felul acesta se divizeaza (rupe) molecula de cristal, devine mai mica si mierea devine untoasa. Mierea se incalzeste atunci cand este deaja cristalizata, si se lasa din nou la cristalizare