• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

PROPOLISUL

Creat de dragos2006, August 27, 2009, 05:42:23 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

Propolisul,chiar daca nu avem conditii,nici nu ne ocupam cu colectare de propolis totusi un gospodar are grija sa nu faca risipa de nimic din ce are stupul,am extras mierea si cand am vazut cat propolis am adunat,mam gandit sa rad toate lazile de tot propolisul,poate o sa radeti de mine,dar asa am facut,am gasit la cineva o lada de modelul meu si am curatato frumos am mutat un  stup in ea si am curatat lada,am ras tot propolisul,asa am facut cu toate lazile,asa ca am reusit sa fac o organizare si curatenie de toamna,sa le placa la albine sa ierneze,dar cu aceasta ocazie mam trezit cu 1,7 kg.propolis,toate lazile si toate ramele super curate,o sa va rog care stiti ceva retete pentru prepararea propolisului.  multumesc!

D006

Nu  va  contrazic ,dar  1,7 kg se  poate  scoate  de  la  80-100 stupi.

D006

Anul trecut am adunat 6 kg propolis de la 90 si se poate mai mult.

teoalbina

Mai sa fie, sa inteleg ca propolisul este colectat impreuna cu cera si este considerat apoi propolis! Caci daca se colecteaza doar propolisul pur nu vad cum se poate aduna atata cantitate!

D006

Nu crred ca se gaseste cineva sa plateasca ceara la pret de propolis su cumparatorul sati ramana fidel.
   -Folosesti plase pt. propolis? daca nu incearca.
   -La fel mi sa spus si despre polen ca nu se poate produce atat si anul asta intradevar am colectat mai putin.
   -La propolis anul asta sper la mai mult.

bucovineanu

Si eu adun propolis dar nici eu nu reusesc sa adun asa de mult. Am clienti si reusesc sa vand mai mult decat pot sa adun. Iarna trecuta am cumparat de la cineva care daduse anunt de vanzare pe Anunturi apicole si era cam 30% propolis si restul ceara.

gudas valentin

Sunt unele rase de albina care propolizeaza in exces,spre ex caucasica.
O fam carnica nu va aduna in 50 de ani cat o fam de caucasiana intr-un an,mai depinde si zona unde e amplasata stupina,nu e tot una sa ai stupina in alcala :wink:  sau in Maramures,Tempereaturile scazute ale zonei impulsioneaza familia sa isi izoleze (protejeze) stupul de curenti de aer mai accentuat in perioada de toamna.
Inpachetare reusita.
                             valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Pai ceara e mai usoara decat propolisul si nu se amesteca daca razi numai propolisul. Doar rabdare sa ai. <<<<Si cum barbatii nu sunt dotati cu asa ceva>>>>. Asta e.

D006

Cand rad de pe rame adica de pe leatul superior fara sa scot ramele afara prima data iau ceara pentru ca aici este si ceara si pe urma iau si propolisul dupa ce lam adunat il mai iau o data la mana pentru curatat si in plase se mai gaseste ceara dar aia fiind marunta nu mai am cei face asa mi sa intamplat si mie o data a trebuit sa curat propolisul altuia si fara nici un adaos comercial .

D006


andrei_salaj

dupa ce se dilueaza in alcool se observa cat e ceara cat propolis.
aproape 60 de grame de la 7 fam.asta a fost pe 2009.la curatenia de toamna.

gore

Eu am strâns un borcan de 800 g din primavara si până acum de la 15 stupi, ultimul l-am aduna de pe ramele din caturi, îl ţin la frigider îl consum în această stare,am făcut şi puţină tinctură.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

ApisAntim

nu uitati ca propolisul contine antibiotice naturale cu care albina se protejeaza de boli,asa ca mai lasatii si ei ceva :hi:

D006

stie careva sa-mi spuna cum sa fac sa nu mai lipeasca ramele? va rog

bucovineanu

Se pot folosi rame fara umar care nu se sprijinesc direct pe falt ci pe o tablita cu niste crestaturi care fac sa fie pastrata distanta deintre rame. Eurohonig comercializeaza asemenea tablite.