cintar control

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2007, 05:53:42 PM

« precedentul - următorul »

D006

...eu iernez pe un corp de 10 rame dadant..dar nu am in stup decit 7-8 rame pe care ierneaza familia respectiva..rame dupa diafragma nu am...nici capac pe stup ca este in pavilion stupul respectiv...

PricopArthur

Ramele de dupa diafragma au ramas dupa ce au fost golite de miere. Nu a mai avut cine sa le scoata.
Miere multă şi inimă curată!

frantescu

Bio daca ne-ai informa de doua ori pe luna cum e cantarul ti-am fi recunoscatori. Am sti si noi ce fac albinele in aceasta perioada ,mai ales ca le ai la adapost in pavilion.     Merci!

D006

..din experienta anilor trecuti in lunile  noiembrie, decembrie familia consuma sub 1 kg...in ianuarie sare la 1 kg si jumate max....februarie urca la aproape 1 kg pe saptamina--cam 1 kg la 10 zile la inceputul lunii ca apoi sa ajunga la 1 kg la sapt spre sfirsitul lunii   Apoi incep cu turte si alte metode de stimulare si pierd socoteala...

alt stupar

Pai pentru cei cu pavilioane care nu au cantar  (desi ar trebui !): pe timpul culesului puneti un betisor subtire intre osie si lonjeronul vagonului si in functie de cum e de curbata mai apoi va faceti o idee daca e un spor cat-de-cat....Dar mai bine totusi cu un cantar !

PricopArthur

Si pentru cei cu stupi pe jos, ridici stupul de un maner, si vezi cat e de greu.
Sau scuturi ultima rama, si in fc de cat nectar sare din rama, stii cat nectar au bagat.
Dar cantarul e cantar.

D006

...totusi sporul de greutate nu trebuie sa-l interpretam ca miere marfa...mai este polen,..dezvoltarea familiei ..mai baga ceva la coroane --miere care este necesara dezvoltarii ulterioare a familiei..

D006

domnule bio cum mai indica cantarul la stupi ce ierneaza

D006

Zi lele acestea ajung la stupi si va comunic...dar din experienta altor ani, in luna noiembrie se consuma sub un kilogram , iar in decembrie tot pe acolo...adica ceva la intre 700--900 de grame...Nu am avut in fiecare an acelasi consum pe aceste 2 luni; noiembrie si decembrie..

D006

deci in luna aceasta cam 1 kg de miere

D006

Luat impreuna lunile noiembrie si decembrie in jur de 2 kilograme consumul..putin, sub 2 kg...

filip

Da albina moarta si evacuata sa luat in calcul?Ieri discutam cu cineva si in Octombrie a impachetat stupii pe 7 rame iar acum are albine doar pe 2-3 rame restul e moarta .Eu zic caci anul asta cred ca se injumatateste nr de stupi pe tara.Ce parere aveti ,ati facut controlul auditiv?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

frantescu

In stup se afla cam 1-1,5 kg.Daca se cunoaste mortalitatea la cantar e grav...
Ar trebui sa moara 2-3 albine pe zi , adica 60-100 de albine pe luna .cam 6-10 grame pe luna.Deci la o familie sanatoasa nu sesizeaza cantarul mortalitatea in aceasta perioada.Multi se vaita ca acum nu mai sunt atatea intervale ca in toamna , dar albina s-a strans ca e ger. Daca totusi e fundul plin de albine moarte atunci e altceva.Tratamente necorespunzatoare , miere de proasta calitate sau chiar albina batrana.

D006

Citat din: filipDa albina moarta si evacuata sa luat in calcul?Ieri discutam cu cineva si in Octombrie a impachetat stupii pe 7 rame iar acum are albine doar pe 2-3 rame restul e moarta .Eu zic caci anul asta cred ca se injumatateste nr de stupi pe tara.Ce parere aveti ,ati facut controlul auditiv?
Ar fi bine sa duca albinele la ICDA la control la dna doctor Mardare, macar pt viitor stie ce probleme a avut...Tel ICDA 021/2325060 si cere cu dna doctor Mardare pt alte informatii....

PricopArthur

Bio, ne mai dai un cantar?
          Toate cele bune.