• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

centrifuga improvizata

Creat de dyaboliq001, Ianuarie 21, 2008, 05:46:39 p.m.

« precedentul - următorul »

dyaboliq001

pentru un incepator e destul de greu sa isi ia in primul an tot ce ii trebuie, barem cand vine vorba de centrifuga...are careva vreo solutie de improvizatiemacar pentru primul an ?
Cu stima!
Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

filip

Daca vrei sa-i inmultesti in primul an trebuie sa le lasi miere sa supravetuiasca iarna ,asa ca nu prea ai ce extrage.Daca cladesti rame ,consumul de miere este de asemeni mare.Roilor trebuie sa le asiguri miere de la stupii maturi.Ei nu vor da randament decat in al doilea an.Pentru tine si fam poti sacrifica o rama,doua curatind cu lingura mierea de pe ram fara sa-i strici foita.Apoi il pui inapoi in stup.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dyaboliq001

Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

PricopArthur

Un stupar batran, mi-a povestit cum a confectionat si folosit o centifuga pentru o singura rama.
De un ax, care poate fi un bat solid, se prinde prin intermediul unor tije de otel o caseta in care intra o singura rama. aceasta caseta e de fapt o foaie de tabla ce acopera o fata a fagurelui, chiar putin mai mare, si tot din ea se practica o indoitura in partea de jos, ca un jgheab, inchis la ambele capete, in care se strange mierea.
Rama e un pic mai sus decat fundul jgheabuilui.
ca folosire, e simplu. Un capat al parului se apasa in pamant, si tinand cu mana de celalalt, se invarte in cerc. Datorita fortei cetrifuge, prin invartire, mierea sare inspre exterior.
Se extrage o fata apoi a doua.
Miere multă şi inimă curată!