Sfaturi ce ar fi bine de urmat pentru Ianuarie,Februarie.

Creat de filip, Ianuarie 02, 2008, 09:02:54 PM

« precedentul - următorul »

D006

familiile trebuie verificate si unde este cazul intervenit cu turta ca altfel la primavara ...

D006

o vatra buna este aceia care chiar daca  este ger noaptea ,ziua daca bate putin soarele temperatura devine pozitiva , turturi produsi eri 5 01 2008

D006

drum bun si putere de munca !

bucovineanu

Daca in toamna s-au asigurat rezerve de hrana suficiente(15-18 kg), nu vad cum ar fi putut sa termine hrana pina la aceasta data, stiut fiind ca in prima parte a iernii consuma mai putin neavind puiet. Si acum sigur nu au puiet din cauza temperaturilor scazute ale acestui inceput de iarna. Eu stiu ca daca sunt temperaturi sub 0 grade, albinele stau linistite in ghem si nu consuma foarte mult. Probleme pot aparea daca se incalzeste, reginele incep sa depuna oua si apoi se face din nou foarte frig. Atunci creste consumul si spre primavara unele familii ar putea termina hrana. De aceea eu asigur mai multa hrana stiind ca ele nu consuma mai mult decit au nevoie. Daca in toamna ne zgircim, s-ar putea sa pierdem mai mult. Eu prefer sa fie frig continuu pina la inceputul lui martie. Dupa aceea s-ar incalzi brusc si albinele recupereaza in dezvoltare.
In iarna 95-96 in zona noastra a nins pe 3 noiembrie si prima zi calda a fost
5 aprilie. Anul apicol 1996 a fost unul din cei mai buni pe care i-am intilnit.

D006

Citat din: dragos2006avand in vedere sezonul prost din 2007 familiile sunt slabuti si unele nu prea mai au hrana asa ca trebuie sa intervenim
Nea dragosee, da un ziar dupa diafragma n-ai pus la famelia aia amarata???
Mare stupar mai esti! Sezi binisor cu dotarea, da nu cu tehnica.

gore

Turtele de Api mel se gasesc si la noi? Ce contin?
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

de milioane de ani albinele au trait fara ajutorul omului , ne-am gasit noi acum sa le schimbam modul de viata .
Pana anul trecut si eu ma omoram cu impachetatul dar de cand am vazut stupini mari care nici macar diafragme nu aveau si iernau foarte bine mi-am schimbat optica si le las sa ierneze cat mai aproape de mediul natural ,  si acea familie prapadita daca are mancare va iesi din iarna fara probleme.
meserias nu este acela care se lauda cu o familie pe 7 rame acum ca face ceva miere la rapita ci acela care cu 3 rame acum trage miere si polen la rapita.
Cand vei avea si tu numarul meu de familii si servici altfel iti vei pune problema.
PS. Mai esti nepotul lui T. Dobre de la Baicoi ?
Citat din: alinndiaconu
Citat din: dragos2006avand in vedere sezonul prost din 2007 familiile sunt slabuti si unele nu prea mai au hrana asa ca trebuie sa intervenim
Nea dragosee, da un ziar dupa diafragma n-ai pus la famelia aia amarata???
Mare stupar mai esti! Sezi binisor cu dotarea, da nu cu tehnica.

D006

au o formula apropiata de mierea de salcam : glucoza , fructoza , zaharoza si maltoza , Se gasesc si la noi , e o fata pe forum care le vinde .
Citat din: goreTurtele de Api mel se gasesc si la noi? Ce contin?

D006

un nume sau un telefon de la acea fata putem primi si noi?

balasbebe

Borcanul cu miere este sfant in stupina

balasbebe

sau o turta romaneasca, din zahar pudra, si miere de salcam

filip

Ieri am facut un control fugitiv la un prieten.Fiind aproape de Petrosani e zona de munte,1 fam si-a inceput ponta si e puiet capacit iar restul nu am vazut decat ca albinele pregateau celulele pentru ouat.In zona care a pus matca puiet era putina miere,a trebuit sa pun ram plin cu miere din margina aproape de puiet.In rest e ok,au suficienta mancare doar ca au trebuit sa rearanjez fagurii in cuib.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Astazi 3 febr. am fost la stupina.Temperatura 6 grade.Consum de hrana ridicat.
Pana acum nu am avut zbor de curatire. Pana acum nu am pierderi. Zborul de curatire il astept dupa 15 martie.

PricopArthur

Primele flori inseamna polen proaspat.
Miere multă şi inimă curată!

balasbebe

Citat din: dragos2006sunt familii care au ajuns la capat
Nu este prea mare satiul dintre rame si podisor? Cam cat este. Poate era buna o folie, sa mai reduca spatiul. Ai vazut ca au inceput sa cladeasca, si este pacat de energie. Parerea mea. Este bun spatiul, ca nu omoara albinele, dar parca prea le ridica. Stiu ca ai experienta, nu este prima iarna, doar mi-am permis, un mic comentariu.