• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Vopsea centrifuga

Creat de pngflorin, Octombrie 12, 2007, 05:04:59 p.m.

« precedentul - următorul »

pngflorin

Centrifuga pe care o am este din tabla.Doresc sa o vopsesc in iarna aceasta, ca in vara cand incep sa extrag sa fie in perfecta stare.
Cu ce fel de vopsea sau alt compus sa o dau in asa fel incat sa nu afectez calitatea mierii? Ma refer la interiorul acesteia.
:hi:

D006

Florin eu personal am lasat centrifuga nevopsita pe interior...centrifuga pe care o folosesc are ''butoiul'' din tabla galvanizata..

D006

Noiembrie 13, 2007, 11:37:08 p.m. #2 Last Edit: Noiembrie 20, 2010, 10:20:52 p.m. by pharaonu75
pngflorin                                                                                                                 
parerea mea despre vopsea este ,cea mai buna ar fi cea bio ,o gasesti la Blaj de la d-nul Mates,ar mai fi sisa o dai cu ceara, dar sa sti ca ceara cam sare de pe centrifuga.Totusi eu te sfatui sa o faci de inox
http://www.apiardeal.3xforum.ro/img/smilies/hi.png
:hi:

ni_nacu

Exista vopsele pe baza de rasini sintetice (vopsele epoxidice) pentru uz alimentar, vezi butoiele in care se exporta mierea !
Aceste vopsele sunt din doua componenente ce se amesteca inainte de intrebuintare,ceva asemanator cu "PALUX"-ul pentru parchet.
In centrifuga mierea sta cateva minute,in butoi sta cu luna.
Pana la centrifuga din inox e si asta o solutie.

david nick

Daca te hotarasti sa devii un apicultor in toata regula , am vazut ca ai stupi noi,si sa te extinzi te sfatuiesc sa iti cumperi una din inox te tine toata viata.Daca te decizi sa fie una mixta sa nu iti para rau mai tarziu.  BAFTA.

pngflorin

Aveti perfecta dreptate si mai mult ca sigur am sa iau una din inox ( 3 rame Dadant), problema mea este ce fac cu cea pe care o am din tabla( in buna stare de fct)..............poate gasesc sa o vand la 600 lei RON, s-au trei familii de albine sau alte variante apicole.
:hi:

D006

Citat din: pngflorinAveti perfecta dreptate si mai mult ca sigur am sa iau una din inox ( 3 rame Dadant), problema mea este ce fac cu cea pe care o am din tabla( in buna stare de fct)..............poate gasesc sa o vand la 600 lei RON, s-au trei familii de albine sau alte variante apicole.
:hi:

amintire domn florin , toata lumea care vrea sa se extinda in domeniu isi ia de inox,celelalte vechi daca va pare rau de ia facetio cadou unui incepator
                                    cu stima marius
http://www.apiardeal.3xforum.ro/img/smilies/hi.png
:hi:

Simi

Apropo de centrifuga, m-am apucat de ceva vreme sa imi fac o centrifuga de inox 100% dar acum am o problema, pe interior sudura fundului (in argon) nu este neteda, nu curge dar cred ca va crea probleme la spalat, am vrut sa uniformizez cu silicon alimentar dar nu iese cum vreau, si m-am gindit sa ii dau un strat de cositotr, dar aici este o problema:
    COSITORUL este toxic sau nu
Poate imi da cineva vreo ideie mai buna.
     Cu respect tuturor....
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

bucovineanu

Cositorul nu este toxic din cate stiu eu. Exista vase din tabla cositorita. Totusi in ultima vreme este acceptat numai inoxul pentru utilajele apicole.
Ce grosime are tabla de a trebuit sudata? Daca are mai putin de 0,8 mm poate fi incheiata in falt si eventual cositorita la exterior. Trebuie numai un tinichigiu bun.

ni_nacu

Ceara din capaceala topita e una din solutii !

Simi

Tabla are 1 mm este rolata pe calandru imbinata in falt si la exterior cositorita. Fundul este tot din tabla de 1 mm si este sudat la 15 cm in interiorul cazanului, cu sudura pe exterior, iar din cauza unor mici distante intre fund si cazan sudura a "curs" am polizat-o dar totusi. Ideal ar fi fost sa ii mai dau o sudura si pe interior dar se deformeaza.
  O sa mai cer pareri si o voi scoate cumva la capat. Oricum multumesc.
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

silviubuciuman

sint si eu in aceasi situatie si nu stiu ce sa fac acum ,ma gindesc ca am acasa o vopsea americana destinata refaceri  vopselei interioare xxexptta  cazi de baie <smalt sau email]  o fi bine o fi rau nu stiu a s