Ivan

Creat de dragos2006, Aprilie 28, 2008, 03:39:37 AM

« precedentul - următorul »

D006

Buna sara
In revista apicultorilor  dan Srbije sant ieu.
Ivan

filip

Domnule Ivan,va rugam sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra.Eventual articole interesante din revista.In fotografie apare o cojnita la scara mica ,o folositi pentru imperecherea matci in loc de nucleu?Daca da cum extrageti matca prin scuturare?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

PricopArthur

Domnule Ivan, in revista "PCELAR", in schitele prezentate (de altfel foarte bine) letisorul superior are grosomea de 10 mm. Am si eu cateva rame "tip Topolog" cu aceeasi dimensiune, si s-au curbat spre fagurele de ceara datorita greutatii mierii care il trage in jos. Nu aveti astfel de probleme cu ei?
Miere multă şi inimă curată!

D006

Domnule   Arthur
Jeu  pun dua bate si fac kruse ka pe poze sa nam problem.
Ivan

D006

Domnule Filip caje  raspund astara
Ivan

PricopArthur

Dle Ivan, si strabunicul meu avea stupi primitivi facuti din 4 scanduri peste care aplica un "cat" din care extragea mierea. Un ultim stup l-am gasit in podul casei bunicului meu.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Bune sara Filip
Asta fotografije a luat loc pe revista apicultorilor din Srbije (PCELAR-Apicultor)  pentru ca o mina de albine a intrat  an iarna si iesit . In februar avut 710 gr.
La multi  apicultori a muri albinele dar in asta primitiv nu a murit.
Acuma are 930gr.
Nu o folosesc in loc de nucleus  este un ecsponat0- o jicarije de copij mari.

filip

Ok,multumesc pentru explicatii.Va rog sa mai veniti cu amanunte ,avem inca mult de invatat.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

cojnita facuta in satul natal.La exterior se unge cu balega de vaca proaspata pentru a proteja fam de vant si temperaturi negative.Peste se punea un invelis facut de coaja de cires,accesta il proteja de ploi si intemperii.

filip

Interiorul cojnitei

catel

no,.... ramai mut, cand vez asa ceva
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !