unificare

Creat de dragos2006, August 27, 2008, 10:38:42 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cand este mai corect pt a unifica doua familii slabe, amandoua fara matca , dar una din ele cu mai multe botci ?

filip

Citat din: florinpngCand este mai corect pt a unifica doua familii slabe, amandoua fara matca , dar una din ele cu mai multe botci ?
Unificare si dat matca imperecheata.Da nu garantez reusita
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

bucovineanu

Citat din: florinpngCand este mai corect pt a unifica doua familii slabe, amandoua fara matca , dar una din ele cu mai multe botci ?
Daca nici una din familii nu are regina si nu ai o regina fecundata sunt mici sansele sa reusesti sa le salvezi. Regina ce va iesi din una din botcile pe care le are una din familii ar trebui sa se fecundeze la inceputul lui septembrie. Nu este imposibil, dar e putin probabil.De cat timp nu au regine cele doua familii?

D006

una dintre ele de o saptamana, cred ca a morit cand am adus pavilionul de la floare, iar cealalta de mai mult timp , cam 35 de zile.
bezmetic ?

D006

atunci le unific fiecare cu cate o familie ce are matca.

bucovineanu

Cea care nu are regina de 35 de zile nu are sanse de redresare.Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca depune oua albina. Daca o vei uni cu alta familie exista mari sanse sa omoare regina si sa  distrugi inca o familie. Cealalta familie o poti salva daca ii dai o regina fecundata in colivie tip capac. Deasemenea o poti uni fara probleme cu o familie alaturata care are are regina, dupa ce pui in ambele niste ceapa taiata marunt pentru unificarea mirosului.

D006

ce ai facut cu matca florine????????
ai puscat-o

D006

draci,......... crezi ca o nimeream........... :rotfl:

D006

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
. . . DACA FUGEA CA UN URECHEAT PLECAT DE LA VARFUL CIZMEI . . .

D006

Sunt incepator in ale albinaritului, dar am 2 familii slabe si as dori unificarea lor

bucovineanu

Citat din: adiancuSunt incepator in ale albinaritului, dar am 2 familii slabe si as dori unificarea lor
Mai intai fii bine venit pe acest forum.Am inteles ca esti incepator.Poti pune si alte intrebari si se va gasi de fiecare data cineva sa-ti raspunda.
Dar sa revenim la unificare.Mai intai ar fi bine sa ne spui daca familiile pe care vrei sa le unifici au regine si daca se afla una langa alta, sau se afla la oarecare distanta una de cealalta.

D006

ambele familii au regine din acest an, au fiecare cite 1 rama de puiet capacit, dar nu cred ca vor rezista peste iarna
ambele familii sunt organizate pe marginile unui stup orizontal pe cele 2 intrari.

D006

eusebiu

am stupii langa Pitesti,am trantori si acum. azi am gasit 5 familii cu destui trantori.stupii sunt in com Albota. reginele sunt de anul acesta.