pentru speialisti

Creat de dragos2006, Iunie 16, 2008, 12:18:20 AM

« precedentul - următorul »

D006

inainte de salcam am prins 5 roiuri naturali, ieri iam controlat si am gasit cate 2-3 rame de puiet capacit la fiecare din totalul de 6, dar albina acoperitoare foarte putina,  pot sa le unesc cate doi , pentru culesul de floarea-soarelui si cum procedez ?

va multumesc.

filip

Pe cate rame sunt mai exact?Daca te-ai uitat in mijlocul zilei ia in calcul ca o mare parte sunt plecate in camp la cules.Daca mai ai si alti stupi poti face rocada cu rame cu puiet capacit si il inlocuiesti cu ram cu oua de la roi asfel se vor dezvolta mai repede roii.Daca procedezi asa nu vor mai intra in frigurile roitului stupi maturi.Si e timp sa ii faci buni pana in toamna.Multa bafta!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

fratilor unde gasesc si eu un aparat de dat varachet si cat costa.

D006

D006

ce ceaiuri de plante se pune in siroip? :hi:

D006

musetel, coada soricelului, sunatoare.
sau poti folosi Protofil.
eu am mai pus si pelin insa am obs ca poate determina furtisag.

andrei_salaj

:nono: si de unde ati tras concluzia asta?

andrei_salaj

poate ca neglijenta la administrat siropul a facut sa aveti furtisag in stupina...da pelinul in nici un caz.. :rotfl:

D006

Andrei, pelinul are un miros mai pregnant decat celelalte plante.

D006

stiti preturile de pe piata?cam cat e un roi?
eu am cumparat un roi p 5 rame:3 ku albine si 2 mankre cu 150 lei...e mulrt sau putin?.........msi pt raspunsuri

PricopArthur

Citat din: florinpngAndrei, pelinul are un miros mai pregnant decat celelalte plante.
Florin, ai grija cand administrezi sirop. Sa nu creezi furtisag.
Nu pelinul e de vina.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Eu nu mai folosesc sirop de zahar ci Apiinvert care nu are miros.
Iar tipul de hranitor pe care il am este de podisor, asa ca nu prea vad cum sa se produca furtisag.......

PricopArthur

Citat din: florinpngEu nu mai folosesc sirop de zahar ci Apiinvert care nu are miros.
Iar tipul de hranitor pe care il am este de podisor, asa ca nu prea vad cum sa se produca furtisag.......
E bine daca e asa, dar se mai intampla sa mai pice sirop pe jos sau pe capace. In lipsa culesului asa ceva trebuie eliminat cu desavarsire. Iar siropul trebuie dat in acest caz seara tarziu, ca pana dimineata sa nu mai fie sirop de luat.

D006

insa cu siropul am patit-o la un roi slab care il stimulam cu hrana in care aveam si pelin, de aici eu am tras concluzia, nu insemna ca e si corecta, insa asta am vazut.
recomand cu caldura Apiinvert.

PricopArthur

Citat din: florinpnginsa cu siropul am patit-o la un roi slab care il stimulam cu hrana in care aveam si pelin, de aici eu am tras concluzia, nu insemna ca e si corecta, insa asta am vazut.
recomand cu caldura Apiinvert.
Ai dat sirop cu pelin numai la acel roi? sau la toti.