stupina mea

Creat de mihaipop_55, Februarie 06, 2009, 08:57:14 PM

« precedentul - următorul »

D006

de unde il ai ?
Eu am doi, mascul si femela, unul de la Gilau de Bistrita cu linie austriaca si altul de la Cernica de Bucuresti linie autohtona.
mascul sau femela? e bun de aport, aret ?
are drept de monta?

mihaipop_55

cainele e mascul si l-am primit de la cineva din satu-mare ,nu are nici un fel de acte dar a fost bun la vanatoare pana cand i-a explodat o petarda in gura .de atunci la primul foc de arma fuge la masina.mihai

mihaipop_55

domnule florin, poate ca daca o sa-i imperechezi cei doi braci o sa ajunga un pui si in arinis mm. vorba dvs."vanat in catare" .cu sima

gudas valentin

Citat din: mihaipop_55domnule valy, fiind un zbor foarte puternic trecand pe la fiecare stup am observat furtisagul, dar ma surprinde faptul ca azi este a doua zi in care albinele au zburat mai puternic.este adevarat ca ieri am deschi urdinisurile pe tota lungimea lor
Cauzele pot fi mai multe,una poate fi plauzibila,mierea absoarbe apa din atmosfera,(ne capacita)in stupul respectiv albina a incercat sa usuce mierea celelalte au detectat mirosul.

valy  :wink:
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

mihaipop_55

mierea necapacita sigur este matura fiind in centrul cuibului ,cred ca aveti dreptate dar totusi e nefiresc un furtisag la aceasta data ,nu credeti?

CRISTI M

Se poate intampla sa fie o simpla ratacire a albinei , neavand miere in gusa nu a fost primita in alt stup .
Au fost astfel de cazuri si la mine , dar nu-l consider Furtisag .
1-2 albine au ajuns la stupul vecin si au mierlito

mihaipop_55

domnule cristi, cand am deschis stupul de pe fagurele marginas au zburat albinele hoate precum pompierii la foc. mihai

bucovineanu

Citat din: mihaipop_55mierea necapacita sigur este matura fiind in centrul cuibului ,cred ca aveti dreptate dar totusi e nefiresc un furtisag la aceasta data ,nu credeti?
Nici eu nu cred ca este vorba de furtisag daca stupul respectiv nu a fost tinut mai mult timp deschis. Trebuie observat cu atentie comportamentul cand albinele vor zbura din nou si mai ales trebuie vazut daca mai are regina. Daca se observa activitate intensa chiar si atunci cand celelalte familii nu au zbor trebuie luate masuri in consecinta.

mihaipop_55

duminica dupa masa cand vremea se racise deja ,era singurul stup cu activitate intensa , asa am vazut ca este furtisag

dan

da domnul valy are dreptate chestia cu motorina functioneaza si eu fac la fel  :hi:

dan

m am referit la furtisag

mihaipop_55

aseara am mutat doua rame pline cu albine si ceva puiet intro lada mai mica si am mutat-o intro alta locatie. nu stiu daca are matca deoarece era rece si albinele erau foarte dese pe faguri.astept o zi mai calduta ca sa vad cum stau lucrurile.mihai

CRISTI M

Citat din: mihaipop_55aseara am mutat doua rame pline cu albine si ceva puiet intro lada mai mica si am mutat-o intro alta locatie. nu stiu daca are matca deoarece era rece si albinele erau foarte dese pe faguri.astept o zi mai calduta ca sa vad cum stau lucrurile.mihai
Daca avea puiet capacit puteai sa-ti dai seama daca are matca sau albine autoare .
Adica puietul capacit era de trantor sau albina .

mihaipop_55

puietul este compact si este  depus de matca nu de albine .

D006

Citat din: mihaipop_55duminica dupa masa cand vremea se racise deja ,era singurul stup cu activitate intensa , asa am vazut ca este furtisag
Eu  am  patit la  fel.Simbata  trecuta  am  vizitat  stupina si am  vazut la  un  stup  activitate  mare,ma  apropii de  stup urmarind  situatia si  in  cele  din  urma  vad  ca  se  dadea o  batalie  crincena(furtisag). mentionez  ca  afara  erau 9 grade ,nu  am  umblat  la  stup, nu    ave-a  nici  o  problema  deosebita.dupa  verificare  rezulta  ca  stupul  are  si  matca.De ce  s-a  produs furtisagul?
Feromoni,mirosuri  sint  bancuri,raspunsul  meu  este  urmatorul;A  fost  o  intimplare.