stupina mea

Creat de mihaipop_55, Februarie 06, 2009, 08:57:14 PM

« precedentul - următorul »

mihaipop_55

referitor la pavilion care este inscris pe primarie,va pot spune ca am fost cu el si in afara comunei.
referitor la acel "varojet manual":el are in capac o supapa din piele care permite intrarea aerului in borcanel si iesirea lui pe tija care o are ; in rest se aprinde banda impregnata cu 3-4-5 sau 6 picaturi de varachet,se pune in borcanel si actionam foalele pana arde toata banda; avantaj in pavilion ca nu se poate incendia pavilionul.cu mult respect .mihai

mihaipop_55

va rog frumos un sfat:pe acest topic eu nu pot vedea decat 4 raspunsuri din vreo 12 si nu stiu de ce; e posibil sa mai fie si alte intrebari care sa-mi fie adresate si sunt in imposibilitate de a raspunde.va multumesc .mihai

PricopArthur

Citat din: mihaipop_55va rog frumos un sfat:pe acest topic eu nu pot vedea decat 4 raspunsuri din vreo 12 si nu stiu de ce; e posibil sa mai fie si alte intrebari care sa-mi fie adresate si sunt in imposibilitate de a raspunde.va multumesc .mihai
Nu cred sa fie vreo problema. Celelalte raspunsuri va apartin.
Miere multă şi inimă curată!

mihaipop_55

mihaipop_55

FURTISAG IN FEBRUARIE? azi am observat la una dintre familiile de albine agitatie foarte mare si am constatat ca este furata.am deschis stupul si pe fundul lazii erau foarte multe albine moarte mai demult si pe un fagure din mijloc era puiet capacit si larve iar de pe fagurul marginas albinele hoate furau miere.ce-i de facut?cu respect. mihai

D006

Mihai mi se pare mie sau in avatarul tau este un brac german cu par sarmos ???
Esti vanator ?
:hi:

bucovineanu

Pentru Mihai.Trebuie stabilit daca intradevar este furtisag si daca familia respectiva mai are regina.Furtisagul se poate declansa in orice luna de primavara si toamna atunci cand albinele au zbor. Daca s-au pus turte sau sirop intr-o perioada nepotrivita in timp ce albinele au zbor nu e nimic neobisnuit ca s-a declansat furtisagul.In perioada de toamna si primavara trebuie mare atentie pentru a nu declansa furtisagul.Vremea s-a racit si furtisagul va fi stopat, dar cand se va incalzi va reincepe. Trebuie micsorate deschizaturile urdiniselor la maxim, iar familia respectiva esta bine sa fie mutata in alta locatie daca atunci cand albinele vor zbura din nou furtisagul continua.Si inca odata mare atentie cand se fac hranirile de stimulare.

mihaipop_55

da domnule florin sunt si vanator dar mai mult de iepuri, fazani si ceva mistreti in rest cam pauza. cu sima .mihai

mihaipop_55

multumesc pentru sfat domnule bucovineanu. nu am stimulat albinele nici cu turta nici cu sirop iar urdinisurile sunt micsorate si de gratia anti soareci incat doar pri trei gauri circula albinele;referitor la matca nu am vazut-o ci numai piet capacit si larve.va salut. mihai

gudas valentin

Cand observ agitatie,si banuiesc furtisagul ,sau chiar exista dau cu o carpa cu motorina pe la urdinis si se linistesc.
         Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

mihaipop_55

domnule valy, fiind un zbor foarte puternic trecand pe la fiecare stup am observat furtisagul, dar ma surprinde faptul ca azi este a doua zi in care albinele au zburat mai puternic.este adevarat ca ieri am deschi urdinisurile pe tota lungimea lor

D006

Citat din: mihaipop_55scule
puteti sa dati manunte despre borcanelul acela cu foale,sau foto mai de aproape?

MULTUMESC :hi:

D006

Citat din: mihaipop_55da domnule florin sunt si vanator dar mai mult de iepuri, fazani si ceva mistreti in rest cam pauza. cu sima .mihai
vanat in catare.
Cainele e brac ?

mihaipop_55

in capacul borcanelului se afla o supapa din piele care la actionarea foalelor permite intrarea aerului in borcan fortand iesirea aerului pe acea teava.
  punem banda cu picaturile de Varachet aprinsa in borcan , introducem varful tevii pe urdinis si actionam foalele pana arde toata banda. Cu un burete se poate etanseiza in jurul tevii urdinisul pentru a nu se pierde din cantitatea de fum.

mihaipop_55

Cainele este brac german cu par sarmos.
Imi cer scuze ca raspund cu intarziere deoarece am probleme cu internetul.
  Cu stima Mihai