• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cea mai buna metoda de stimulare

Creat de andrei_salaj, Aprilie 08, 2008, 09:10:01 p.m.

« precedentul - următorul »

andrei_salaj

la stimularea cu sirop 1/1....cum se toarna siropul in fagurii goi...daka aveti cv sfaturi...eu am turnat cu lingura peste o parte de fagure...am uniformizat cu mana..si am lasat 5 ore sa se scurga pt a nu provoca furtisag prin scurgerea siropului din fagur in stup.....nu exista cv metoda mai simpla...? :hi:

andrei_salaj

folosesc siropul in fagure dat..faptului k merg la albine doar o dat pe sapt...incape mai mult sirop intr-un fagure decat in hranitorul uluc :uimit:

filip

Exista haranitoare de capacitate mare.Ce te faci cand ai multi stupi
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

asa pt joaca, se poate folosii un pulverizator. intra intreaga cantitate de sirop f compact.

Cristian IONITA

mai simplu si mai eficient decat http://video.google.com/videoplay?docid ... 5899698217
nu cred sa existe
se gasesc si hranitoare mai incapatoare dar trebuie avut grija ca siropul sa nu se deterioreze (acreasca)

D006

Citat din: andrei_salajla stimularea cu sirop 1/1....cum se toarna siropul in fagurii goi...daka aveti cv sfaturi...eu am turnat cu lingura peste o parte de fagure...am uniformizat cu mana..si am lasat 5 ore sa se scurga pt a nu provoca furtisag prin scurgerea siropului din fagur in stup.....nu exista cv metoda mai simpla...? :hi:

Se ia o cana de aprox. 1,5-2L se intoarce cu fundu in sus se dau 20 de gauri  si spor la treaba.

PricopArthur

La stimulare e bine sa nu dai mai mult decat pot albinele sa preia.
Si cu cana daca torni in fir subtire in fagurele usor inclinat inspre tine, poti sa pui mult sirop. Si daca vor cadea cateva picaturi in interiorul lazii, iar stimularea va fi pe seara, cand albinele deja s-au retras de la cules nu vei avea probleme.
Miere multă şi inimă curată!

bucovineanu

Daca vorbim despre stimulare nu inteleg de ce trebuie hranitoare mai mari.Stimularea se face cu cantitati mici 2-300 grame la 2-3 zile in hranitor. Daca vom umple un hranitor de 2 litri si albinele nu il golesc pina dimineata,
in aceasta perioada vom " stimula" furtisagul. Deasemenea daca vom turna pe fagure, exista pericolul sa curga in stup de unde poate ajunge afara pe urdinis si iar dam de bucluc.Aceasta metoda nu cred ca este recomandata pentru incepatori.

D006

/...pt stimulare eu folosesc in functie de timpul in care suntem alta metoda de administrare a hranei respective...
De multe ori stimularea, se transforma de hranire de completare a rezervelor de hrana..

D006

am vaz la cineva care facea din zahar farin......turte.....iesea gros k o untura si era f bun la gust.....intrebarea mea este cum il facea farin zaharul

D006

cum as putea sa fac siropul sa iasa k o untura .....asa groasa si fina.....si ce se mai pune la compozitie......otet...ulei.....nu stiu....va rog sa imi spuneti si mie care stiti mai bine :smile:

balasbebe

Pentru cantitati mici, se poate folosii rasnita de cafea, robotul de bucatarie. Pentru cantitati mari se poate folosii moara de cereale, dar cu ochiuri ceva mai mici.
Se amesteca zaharul cu mierea, iar pentru economie, se poate adauga cam 10% apa, in miere.
   Pofta mare.
  S poate adauga ori zeama de lamaie, sau usturoi, depinde de gust, sau scopul urmarit.

balasbebe

Pentru Andrei, recomand sa toarne in celule siropul cu ibricul, dupa care se bate cu pumnul in rame, iar siropul va intra in totalitate in celule.  Eu am folosit furtunul de la dus, dar nu merge, fara presiune. Poate, la cantitati mici, un flacon cu cateva gauri in dop, este mai simplu.
Se mai pot folosii flacoane taiate, in lungime, si puse si cateva bete, sa n se innece albinutele.
In sirop, nu este bine sa adaugati polen, deoarece vin si albinele mai tinere, si se pot inneca.
  Succees.

pintilied

Citat din: andrei_salajla stimularea cu sirop 1/1....cum se toarna siropul in fagurii goi...daka aveti cv sfaturi...eu am turnat cu lingura peste o parte de fagure...am uniformizat cu mana..si am lasat 5 ore sa se scurga pt a nu provoca furtisag prin scurgerea siropului din fagur in stup.....nu exista cv metoda mai simpla...? :hi:

                                    In functie de cantitatea de sirop pe care vreau sa o dau pentru stimulare aleg o sticla de plastic adecvata(de suc) de 1/4 sau 1/2 litri.In dopul de plastic dau o gaura cu un cui incalzit (gaura cam de 3 mm) ,umplu sticla cu sirop,pun dopul si prin stringerea(presarea)sticlei deasupra ramei inclinate deasupra stupului introduc siropul in rama.Simplu rapid si eficient.
Nu tot ce zboara,face miere!

andrei_salaj

eu am facut cu o cide plastic....am gaurit-o cu un ac inrosit in foc...vreo 10 gauri...brici merge....eu doar seara le bag fagurele....si doar pe partea cu diafragma il uvreau sa deplasez albinele pe cealalta parte...pana se stabilizeaza vremea...pana dimineata nu mai este urma de sirop in stup... :hi: