roi cu doua matci

Creat de dragos2006, Iulie 10, 2008, 02:44:50 PM

« precedentul - următorul »

D006

am avut un stup care era regina batrana a-am impartit in doua ca sa fac regine din botci de schimbare linistita unde a ranas regina batrana a iesit cea tinara , iar acum oua amandoua
ce sa fac cu batrana sa o mai las sau sa o omor
   cu stima marius

D006

eu am inteles ca pana in tomana se suporta apoi pleaca singura cea batrana

D006

unde pleaca
poate moare

D006

lasa-l asa cum e,daca matca tanara "corespunde " cerintelor familiei,atunci matca batrana va fi neglijata de albine si nu va mai fi hranita.bineinteles ca in timp moare si nu pleaca nicaieri.

indy_smd

ajutor seceta mare sunt din craiova...are cineva polen de vanzare...metode de hranire sfaturi retete :hi:

D006

sa va pun o poza daca merge si cu mama si fica la munca

D006

acum va pun poza ca am rezolvat

D006

alta

D006

alta

D006

ce parere aveti de ele

bucovineanu

De la aceasta familie trebuie crescute regine. Regina  batrana este la capat de drum, nu mai are aripile de pe partea stanga.Daca o sa controlezi familia respectiva peste 2 saptamani aproape sigur vei gasi numai regina tanara.Foarte rar intra la iernare cu ambele regine.

balasbebe

Cand raman 2 regine in stupi, mai mult timp, inseamna ca nici una dintre ele nu sunt prea bune de pastrat.
Am avut astfel de stupi, i-am lasat pentru experienta, dar cel care vrea sa faca pastoral si productie, nu are rost sa piarda vremea.

D006

Citat din: bucovineanuDe la aceasta familie trebuie crescute regine. Regina  batrana este la capat de drum, nu mai are aripile de pe partea stanga.Daca o sa controlezi familia respectiva peste 2 saptamani aproape sigur vei gasi numai regina tanara.Foarte rar intra la iernare cu ambele regine.
dar are deja trei saptamini de cand sunt impreuna si se inteleg bine inca oua amindoua

filip

Citat din: marius
Citat din: bucovineanuDe la aceasta familie trebuie crescute regine. Regina  batrana este la capat de drum, nu mai are aripile de pe partea stanga.Daca o sa controlezi familia respectiva peste 2 saptamani aproape sigur vei gasi numai regina tanara.Foarte rar intra la iernare cu ambele regine.
dar are deja trei saptamini de cand sunt impreuna si se inteleg bine inca oua amindoua
Ok,marius .Am avut si eu asa ceva pana in toamna la impachetare am urmarit evolutia lor.In primavara am gasit doar matca tanara.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

si cum a mers stupul acela domnu filip