Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: claudiu_tgv din Noiembrie 18, 2014, 01:47:32 PM
Ma intrebam de unde scot unii tonele de miere. Daca eu de la cei 6 stupi am scos in primul an de apicultura aprox. 50 kg de miere in stationar, de la doar 2 culesuri (rapita si f.s.), ma gandeam ca un apicultor experimentat si cu 5-6 culesuri poate ajunge la mai mult de 300 kg.
Dragule nu mai visa nu nu mai asculta mincinosii ! in Romania sunt 1,4 milioane colonii de albine si o productie in jur de 20.000 tone de miere pe an . Astea sunt datele reale , restul sunt doar bazaconii si basini aruncate pe forumuri. In viata nu te poti lua dupa exceptii !!!!

ves.lucian

Citat din: claudiu_tgv din Noiembrie 18, 2014, 11:18:15 AM
Am si eu o intrebare, teoretic este posibil sa scoti 500 kg de miere de la o familie intr-un an, facand pastoral? Doar teoretic vorbind, si totul sa mearga bine - vreme buna, baza melifera mare, familii puternice, apicultor priceput, etc.

Eu zic ca nici teoretic , nici practic nu vei reusi sa faci 500 kg miere de la o familie !!!
                                             :nono: :nono: :nono:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

claudiu_tgv

Nu vreau sa devin miliardar, nici macar milionar din apicultura. Sa nu intelegeti ca vreau sa ajung la 500 kg, era doar o nelamurire. Nu vreau sa storc albina. Nici eu nu credeam de la diversi apicultori cand spuneau ca au scos, ca au dres. De asta v-am cerut parerea. Eu m-am apucat de apicultura in primul rand ca imi plac albinele - inca din copilarie le adunam de pe jos pe cele obosite, inghetate si le ajutam sa-si ia zborul, si imi place mierea - consumam constant miere in familie. Deci nu vreau sa fac o afacere din asta, deocamdata nu e cazul la mine. Baza melifera din zona mea este limitata, un 20-25 stupi sunt suficienti. E doar pasiune. E adevarat ca am valorificat o parte din miere, dar pentru a cumpara cele necesare pentru anul care va veni.
Multam' de raspunsuri!

claudiu_tgv

Acestia sunt stupii mei. Pe cel din dreapta - cel verde eu l-am facut din 2 cutii de munitie si este in pat cald, cel de langa el cu galben portocaliu este cumparat, iar celelalte cutii sunt de la bunicul si sunt cutii vechi (cred ca au pana la 30 de ani)

D006

Felicitari pentru stupina ! daca ii scoti pe toti in primavara treci botezul apiculturii. Tine minte ce am spus mai sus, nu te lua dupa ce vezi in mediul on-line ca in realitate e mult mai greu si productiile mult mai mici.

cornelioandanciu

Citat din: dinupaltinis din Noiembrie 18, 2014, 08:31:24 PM
Citat din: claudiu_tgv din Noiembrie 18, 2014, 01:47:32 PM
ma gandeam ca un apicultor experimentat si cu 5-6 culesuri poate ajunge la mai mult de 300 kg.
=)) =))Daca ar fi asa toti apicultorii ar avea elicopter personal,altii si cate doua-trei.
Anul asta la mine in zona au fost stupari care au facut 3 salcamuri si au stors 100 kg de miere de la 50 de stupi.
Da, cum sa nu fi fost si apicultori din astia! Dar nu le-au prea avut cu pilotajul dupa ce si-au cumparat elicopterul, de aia nu se mai aude de ei!  =))
Va salut.

Eugen B

in Romania sunt 1,4 milioane colonii de albine

Dn. Dragos chiar crezi asta?

D006

teoretic sunt 1,8 colonii , real acum 1,4 , la primavara un milion iar daca Ponta mareste impozitul se va ajunge undeva la 400 de mii.

Eugen B

Nu stiu daca ati vazut la stiri ca stam prost cu bugetu pe 2015, cred ca de asta ii s-a facut rau lu Ponta. Cred ca iar va creste ceva impozite :(.
E clar ca numarul teoretic fata de practic este diferit. Oricum eu sunt ceva mai pesimit decat tine in primavara.

D006

Au mai fost momente grele pentru apicultorii romani si au trecut peste ele , sigur vom trece si peste calamitatea numita Ponta.  Dupa al doilea razboi mondial Romania era la pamant , la fel si apicultura . Comunistii au mai pus si impozit pe albine , in cativa ani Romania practic nu mai avea stupi .  Cand PCR a vazut ca din miere se obtine valuta nu numai ca a desfiintat impozitul ci a si subventionat aceasta ramura.

D006

Kiwi Bee

dan sebastian

Rama aj, cum ii spune el, stupul e unul de-al nostru orizontal, in pat rece modificat de el in pat cald la tipul lui de rama care se trage in pricolita pe orizontala.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

D006

mai uita-te odata atent cum sunt dispuse toate ramele in respectiva lada !

TDI

Citat din: Eugen B din Noiembrie 19, 2014, 07:51:05 PM
in Romania sunt 1,4 milioane colonii de albine

Dn. Dragos chiar crezi asta?
In anul de gratie 2014 sigur sunt 1.4 milioane, in noiembrie - in martie o sa fie sensibil mai putine. Cel mai bun indicator e productia de miere exportata.