Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

popa georgian

dl Dragos vorbeste de pastoral nu de iernare :nono:

Florin94

Am niste panarame de stupi orizontali , ei au 50 de kg goi fara familiile in ei :))), cred ca ii pot pune si pe bloc =))))), voi scapa de ai curand:))

D006

Citat din: claudiu_tgv din Iulie 10, 2014, 04:45:27 PM
Eu ii am la 40 - 50 cm, e mai comod pt mine sa lucrez cu ei (eu avand 178 cm inaltime). Nu e cam putin 10 cm pt iernare?

Modul meu de iernare il vezi pe youtube. Stupina se aseaza astfel incat sa fie comod pentru albine in primul rand .

claudiu_tgv

scz, nu m-am gandit la pastoral. Eu am 7 stupi si ii tin acasa, nu are rost sa-i duc in pastoral. O sa iernez prima data cu ei, dar pana atunci vreau sa-i fac cat mai puternici. Am 4 regine tinere, de anul acesta care sper sa ponteze pana toamna tarziu.

Citat din: Florin94 din Iulie 10, 2014, 08:51:17 PM
Am niste panarame de stupi orizontali , ei au 50 de kg goi fara familiile in ei :))), cred ca ii pot pune si pe bloc =))))), voi scapa de ai curand:))
Si eu am tot orizontali, au vreo 30 de ani stupii. De la cine i-am luat, a iernat cu ei fara probleme.

trantore

Citat din: claudiu_tgv din Iulie 11, 2014, 09:33:49 AM
scz, nu m-am gandit la pastoral. Eu am 7 stupi si ii tin acasa, nu are rost sa-i duc in pastoral. O sa iernez prima data cu ei, dar pana atunci vreau sa-i fac cat mai puternici. Am 4 regine tinere, de anul acesta care sper sa ponteze pana toamna tarziu.

daca ii ajuti un pic o sa ponteze cat de tarziu vrei...  doar sa ai grija  puietul ce iese trebuie sa zboare si el
  eu fac ulima stimilare pama prin 15 septembrie, cel tarziu, puietul sa iasa in octombrie

Eugen B

Am o intrebare, aveti habar cam cu cat se da floare soarelui la engros anu asta? si poliflora?

D006

de la 12 lei in sus.

feerary

Citat din: dragos2006 din Iulie 11, 2014, 01:10:32 PM
de la 12 lei in sus.
Da! si o turta la apicola cu multe e-uri costa 11... anu trecut au oferit 9.5 - 9 lei. Mai scump  vand hrana pt albine dacat dau pe miere! Asta da afecere... apicultura  :nod: 

D006

Cine nu face față e liber sa se apuce de filatelie.

milu56

In Romania in fiecare an se poate face miere chiar si anul acesta....depinde de apicultor...

rarescyp

Citat din: milu56 din Iulie 12, 2014, 04:08:49 PM
In Romania in fiecare an se poate face miere chiar si anul acesta....depinde de apicultor...
si in Spania de ce nu se poate....?
interesant....daca nu ai cules, ce miere sa faci; bagi sirop de zahar si scoti miere; sau cum???
poate sunt unele zone in Romania, unde a fost cules, dar multi apicultori spun, ca acest an e un an foarte prost din punct de vedere apicol....
dupa cum spuneti dv.; anul e bun, apicultorii sunt slabi in Romania...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

milu56

Citat din: rarescyp din Iulie 12, 2014, 05:07:09 PM
Citat din: milu56 din Iulie 12, 2014, 04:08:49 PM
si in Spania de ce nu se poate....?
interesant....daca nu ai cules, ce miere sa faci; bagi sirop de zahar si scoti miere; sau cum???
poate sunt unele zone in Romania, unde a fost cules, dar multi apicultori spun, ca acest an e un an foarte prost din punct de vedere apicol....
dupa cum spuneti dv.; anul e bun, apicultorii sunt slabi in Romania...
Ei nu toti apicultorii sant slabi doar care nu stiu sa exploateze albina...anul acesta sa facut mult polen dar si miere in unele zone si roiuri....

D006

Milu se refera la diversificarea productiei apicole , astfel incat un apicultor isteț a putut compensa culesul slab de la salcam cu o productie buna de polen si roi . Dar in Romania sunt f.f. multi apicultori care merg doar pe miere , anul acesta unii au mai cumparat si familii de albine in primavara astfel incat acum sper doar sa nu iasa pe pierdere , de profit nici nu se mai pune problema.

D006

Bătrânul

Salut "Suflet Pereche " ! M-am bucurat ca te am vazut ! Dar pe mine cind ma inviti cu cortul la balta ???  :hi: :i_love_you: :beer: