Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM
      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol, spun asta deoarece avem aici pe forum un apicultor care anul acesta a avut o medie de miere marfa de 80 kg/colonie.  Exista un apicultor care citeste forumul si detine 1000 familii de albine , de mai multi ani ierneaza exclusiv pe hidrolizat de porumb.

..sa fie sanatos el si albinele lui .

Apropo de
Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM.... sa avem grija sa nu picam in ridicol, .....
hai sa revenim ca tot nu sunt lamurit cu afirmatiile tale de zilele trecute.
Citat din: bio din August 26, 2014, 10:33:49 PM

...

Citat din: dragos2006 din August 13, 2014, 03:12:55 PM
eu am hranitoare - podisor de 8 kg prin care nu deranjez albina si fac completarile sau stimularile foarte usor. Unde mai pui ca poti da si turte in el.

...

Citat din: dragos2006 din August 14, 2014, 07:48:38 AM
.....
  Copilu , socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ ! sunt hranitoare cu reductie astfel incat siropul sa fie luat in timp .

..

Citat din: dragos2006 din August 26, 2014, 07:13:43 AM
Culesul de nectar acum este zero , dam sirop lunea , miercurea si vinerea.

Dragosh !!!......  =)) ..

....saptamina trecuta ..am inteles ca ai hranitoare de 8 kile  ...  am inteles ca sunt "hranitoare cu reductie" ca albinele sa ia siropul in timp, dar sa ajungi sa dai din 2 zile in asa super-hranitoare parca nu mai inteleg nik...

bucovineanu

Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol, spun asta deoarece avem aici pe forum un apicultor care anul acesta a avut o medie de miere marfa de 80 kg/colonie. 
Oare ce fel de hranitor o fi avand?

ra.doi

De 8 kilograme. normal  :hippo:
Dai de 10 ori si storci odata.
Este ca ti i pizma pe dansul, domnu Dragos ?

yulian

Un 50-60kg/familie e foarte plauzibil...mai mult, chiar nu cred. Eu am avut media 30kg, dar am cam intins de ei anul asta, iar la tei nu am ajuns!

marian sima

Atata timp cat mierea lui este cumparata nu conteaza hranitorul .
Banuiesc ca nu o vinde cu borcanul de acasa ,asemenea cantitate e vanduta la procesator ,procesator care face analize.

Banuiesc de cine vorbesti :) si eu il certam o data ca baga butoaie de sirop la stupi.

Analiza practica pe care am facut-o a demonstrat ca avea dreptate.

Acea persoana i-si permite sa investeasca restul poate la anul va fi mai bine. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

Dupa cum decurge discutia se pare ca nu mai are rost sa postez pe aceasta tema . Cum aduci vorba de un hranitor performant sau de o productie buna , cum apar pareri deplasate . Din acest motiv foarte multi apicultori de performanta nici nu posteaza pe forumuri.
  De cativa ani citesc forumuri de specialitate din alte tari gen SUA , Franta , etc. niciodata cand se prezinta hranitoare mari nu exista nici macar o postare gen miere din sirop sau chestii de genul acesta , e treaba de civilizatie . Noi din Romania cu stupii la Taranoaia , ei din Franta cu stupii langa vreo universitate  veche de vreo 600 de ani.

pharaonu75

Si se face multa miere langa universitatea aia veche de 600 de ani? Sau aia duc albinele acolo pentru a le scoli si a invata regina cum sa umple cu oua 10 rame zilnic? =)) =))

Nu mai fi asa artagos si explica-le si altora ceea ce tu stii si ei nu inteleg! Explica-le cum/cand sa dea zeci de litri de hidrolizat per stup, cum sa aibe familii care in ani ca 2014 sa faca 80 kg miere/stup si cu siguranta lumea iti va fi recunoscatoare.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Da da ,ce frantuzi care obtineau miere din bomboane M&M nu era miere ?
Chiar daca era albastra. :rotfl: =))
Romanasul nostru de la taranoaia poate sa-ti produca un maclavait care ingurgitat de albina si pus inapoi in rama nu-l depisteaza nici universitatile tale alea de 600 de ani din franta.

Mierea de mana este o miere care nu se obtine din nectarul florilor si tot miere se numeste.
Daca albina merge acum pe struguri laboratoarele tot miere o scoate.

Asa ca urmarind sirul mineralelor ,al cizilor si ale altor elemente care se ragaseste in miere poti crea siropelul perfect.

Ce-i trebuie lui Gheorghe universitate cand el e o academie ambulanta. =))
De aici si neincrederea. :)

dodo79

Afirmatie
Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 03:06:10 PM
  Dupa cum decurge discutia se pare ca nu mai are rost sa postez pe aceasta tema . Cum aduci vorba de un hranitor performant sau de o productie buna , cum apar pareri deplasate . Din acest motiv foarte multi apicultori de performanta nici nu posteaza pe forumuri.
  De cativa ani citesc forumuri de specialitate din alte tari gen SUA , Franta , etc. niciodata cand se prezinta hranitoare mari nu exista nici macar o postare gen miere din sirop sau chestii de genul acesta , e treaba de civilizatie . Noi din Romania cu stupii la Taranoaia , ei din Franta cu stupii langa vreo universitate  veche de vreo 600 de ani.
raspuns
      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol

D006

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 03, 2014, 03:16:28 PM
cum sa aibe familii care in ani ca 2014 sa faca 80 kg miere/stup si cu siguranta lumea iti va fi recunoscatoare.

ai auzit de secret profesional ? sa-ți spun ca si acum la Ghindăreși cantarele sunt pe plus ?

dodo79

Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 07:47:54 PM
ai auzit de secret profesional ? sa-ți spun ca si acum la Ghindăreși cantarele sunt pe plus ?
cu sau fara ulcioarele de 8 kg?

yulian

Apoi si eu am niste roiuri cu care m-am riscat la TM la FS si acum le dau cam 1 litru de sirop/zi...clar is pe plus. Mai scot si doi saci de trantori...merge mai bine ca la salcam  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 03:06:10 PM
................

Dragosh ... Dragosh... ce-ti place sa te dai victima ....  :nono:

...numele DAN MARGARIT i-ti spune ceva..??.. da stai ca nu era apicultor de performanta ,... era doar "sluga"--asa ii spunea nu stiu care pe aici pe forum . :wink2:

marian sima

Cand pretinzi ca arati tot insa tii pentru tine ''SECRETELE PROFESIONALE''apar apicultori care  intreaba despre veriga lipsa. :wink2:

Exact ca in cazul lui Dragos si al lui Dan .

Ieri am vorbit cu un apicultor care spunea ca zilele trecute a extras a-l doilea rand de miere de la floarea soarelui,spunea ca a fost foarte bine .
Omul a stat cu stupi pe camp ,cand a ajuns acasa roi de acasa erau morti de foame.

Anul acesta datorita ploilor pe langa dunare au fost lacuri inundate ,s-a retras apa si in acele locuri a iesit izma ,unii au albinele duse in acele zone si au cantarele pe plus.

D006

Citat din: marian sima din Septembrie 04, 2014, 08:32:07 AM
apar apicultori care  intreaba despre veriga lipsa. :wink2:

Pot sa intrebe cat vor , raspuns nu vor primi atata timp cat pe forum apar postari aiurea pe tema respectiva .Culmea e ca cea mai mare poluare pe forum o fac alde 3,14 stupi...