Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

joohny

Va salut.Siropul nu se poate face si cu miere si sifon(apa)?Este tot lichid dens.Sanatate.

tatar ady

Dl Dragos ati pus la toate familiile acele pungi cu miere?

D006

nu , doar pe unificari,

tatar ady

Acele pungi cu miere le gauresc ele imediat cum este pus peste rame sau numai cand vor avea nevoie,se vor apuca de ea?

D006

Cel mai dezvoltat instinct la albine este instinctul de acumulare. Albinele vor cara imediat mierea in cuib.

State

Eu am pus anul trecut o punga de miere cu zahar la unul dintre stupi. Dupa doua saptamani nu se apucasera de ea. Dupa alte doua saptamani a mai ramas doar punga.
Daca albinele stau in ghem jos/mijloc si nu au ajuns sus , cum sa care mierea in cuib ?

cornelioandanciu

Daca e timp cald o cara, stai linistit!
Va salut.

D006

Ne referim la aceste zile cand este foarte cald si albina circula cu usurinta in toata lada. Bineinteles ca daca este frig si cuibul jos albina nu va ajunge la miere .  Este cazul familiilor cei drept slabute care mor langa miere.

ionel07196555

Eu azi in adapost am avut 7 ore 21 grade la inaltimea de 900mm doar citi va au esit afara
Am deslipit folia putin sa vad mai bine     albina era sus dar nu pe letu la un deget de leat
Uni stupi aveau albina ridicata in fata spre urdinisi alti la mijloc
La majoritate depopulari dar unde e albina ca jos [PAMINT CURAT ] nu este adica la fiecare familie cite un interval fara albina si la inpachetare in noembrie la multi nu am putut sa pun a 2 diafragma de polistiren
Avind stupi la inaltime ex. rindu de sus si mijlocu am privit prin urdinis cu lanterna si nu am pe fund decit foarte putina ceara sau deloc fata de alti ani

bucovineanu

La 21 de grade or fi inceput oare reginele ponta? Dupa parerea mea adapostul ar fi bun daca am reusi sa mentinem temperatura constanta inauntru undeva la vreo 4 grade.

pharaonu75

La noi in Baragan au inceput! Imi este frica de vreun val de ger!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Jimmy2011

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 10, 2014, 07:29:59 PM
   Daca stim sa furam putin la concurenta dintre cel pe 7 si cel pe 3 vom reusi sa facem bani si din Praslea cel voinic.
  Eu la cei pe 3 rame notez asftel : in limita sau regina de rezerva. Care este in limita la salcam da miere.

Cercetatori ICDA au stabilit ca 1 kg de albina a consumat in perioada de iernare 7,5 kg miere, iar familiile cu 3 kg de albina 11,1kg miere.Aceasta inseamna ca 1kg de albine din familiile puternice au consumat cu 3,8 kg miere mai putin fata de 1 kg de albine din familiile slabe.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

D006

la 21 de grade in curand albinele vor muri de sete . Cercetatorii rusi recomanda in asemenea situatii carpe imbibate cu apa deasupra ramelor.

bucovineanu

S-ar putea sa fie bun adapostul dar nu in ierni ca cea de acum. Si asa cum am zis, numai daca avem posibilitatea sa controlam temperatura in interior.

Jimmy2011

Da! buna asta cu cercetatorii rusi. Si cataplasme cu vin pentru stupari... :hi:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...