Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Va spun din experienta ierni trecute,am iernat stupi intr-o camera ,am avut temperaturi si de 8-9 grade ,consumul de miere a fost foarte redus.
Chestia este ca am bagat stupi la adapost la sfirsit de decembrie si i-am scos din adapost la inceput de febroarie ,a fost o potriveala stupi au stat la adapost tocmai cand a fost frigul mai aprig.

Restul stiti,bezna totala ,aerisita camera in fiecare zi.

Sa traiesti nea Batrane :hi:.

Bătrânul

Marian ! Ai facut si tu incalzire  sau a fost o temperatura uniforma ? :wink2: Au fost 8-9 grade sau 7-8 ?? Stii cit de mult conteaza . Nu ai nimerit gustul meu la muzica . La Blaj cind comanzi pentru mine , cere asta... http://www.mp3olimp.net/ciprian-porumbescu-balada/   :)

marius_vfp

Citat din: victor din Octombrie 01, 2013, 11:07:22 PM
La o scara mai mica - am facut un adapost pentru nucleele cu matci de rezerva.  Urmeaza sa-l intaresc cu polistiren.

buna ideea , nu are sens sa il intaresti cu polistiren lasa-l asa , sa bata si soarele in interior , o sa le fie mult mai cald insa ai grija sa nu creasca prea mult temperatura , eu asi mai modifica putin acoperisul , mai trebuiesc ceva leaturi transversale  nailonul sub actiunea zapezii va face burti pe dedesubt si il va rupe . pe vant puternic sau noptile geroase merge sigur inchis total ,

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Am zis si eu sa nu deveniti melancolic singurel acolo la poale de munte. :rotfl: :hi:
Daca puneam Ciprian Porumbescu mai vedeati si frunza cazand va apuca nostalgiile. :D

Nu am incalzit deloc dar au fost cateva zile cand temperatura a atins 9 gr.

O melodie cantata de muzicianul meu preferat. :D

https://www.youtube.com/watch?v=5BOkVgNRerQ

Bătrânul

:uimit: Marian te pomenesti ca daca devenim un moment noi insine descoperim ca sintem SUFLETE PERECHE !?  :thanks:  :welcome:

D006

Cand vorbesc de incalzirea adapostului pentru albine nu trebuie sa ne gangim la caldura din living cand stam la un pahar de palinca . Iarna ideal ar fi un 0 grade constant iar primavara ( martie -aprilie) un 10 grade noaptea .
  O varianta ieftina de incalzire o reprezinta plasma termica.

ioanardelean55

Important e sa fie cit mai bine incheiat sa nu ai pierderi de caldura s-au curenti de aer .

ioanardelean55

Chiar nu stiu Batrine ce am putut gresi de ma corectat acest individ  ))/ ))/ pardon MODERATOR :qp:
las ca vine si el la Blaj atunci e rindul nost sa-l corectam =)) =)) =))

PACO

ce va ti face voi de cap fara moderator !

Stefan Madalin

Marius_vfp stiu ce vorbesc , cred ca tu ar mai trebui sa studiezi un pic .
Temperatura de 7-8-9 grade pentru lunile Decembrie -Februarie cred ca sunt un pic cam ridicate , apar dereglari al familiei de albine , cred ca cel mai important lucru este sa taiem farfurile de temperaturi , de la un -20 sa fie in adapost circa -1 pana la 1 grad .
Dl Ioanardelean55 trebui sa avem curenti de aer in incinta pentru a avea o aerisire corecta dar in acelas timp sa avem si un control al acestui curent . Nici omul in casa nlui nu pune patu in care doarme intre usa si geam unde e curentu al mai mare .
Am vazut la cineva si mi se pare o idee desteapta , omul avea tavan dublu cu gauri de aerisire in ambele capete si doar niste site pri care aerul cald din interior trecea sus . 

marius_vfp

doamne fereste nu am zis ca nu stii , numai ca nu realizezi faptul ca padocul respectiv , are spatele practic dintr-un gard , imbinare intre acoperis si perete(gardul adica) nu exista , pe acolo bate vantul ,  cum crezi ca poti incalzi cu o teava trasa prin ditamai sandramaua care nu e izolata de nici un fel  apoi sa ridici temperatura de la minus 20 la 0 asa precum zici , intradevar incalzirea gen prin pardoseala e ce mai buna , da la 1m in pamant dureaza pana la 2 chiar si 3 saptamani de bagat foc numai sa incalzesti pamantul de desupra tevii , eu asi zice ca 20cm ar fi mult mai bine , si teava ceva mai multa preferabil cupru care sa fie intre 2 straturi de folie de aluminiu apoi pamant , iar padocul cat mai bine izolat ca si curenti de aer (asi prefera folie plastic de solar speciala pentru UV), acolo se vor consuma cel putin 50kw termic pentru  dezideratul termic de mai sus in noptile geroase .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Citat din: ioanardelean55 din Octombrie 02, 2013, 06:21:17 PM
Chiar nu stiu Batrine ce am putut gresi de ma corectat acest individ  ))/ ))/ pardon MODERATOR :qp:
las ca vine si el la Blaj atunci e rindul nost sa-l corectam =)) =)) =))

Va rog frumos sa nu va luati de Stefan, ca imi umflu muschii imediat! :D
Ba chiar vin si la Blaj, ca sa fiu garda sa de corp!

P.S. Nu tin la el, o fac pentru bani! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ioanardelean55

O sa fim baieti cuminti ^:)^ pina in partea a doua a emisiuni , cind ia pauza vocala :limba: atuni inepem noi sa-i cintam ca el oricum da numai din miini  =)) =)) =))

marian sima

Iernarea ideala in adapost este intre temperaturile 4-6 gr,la o cladire izolata aceasta temperatura este mentinuta fara incalzire .

ioanardelean55

Asta am vrut sa spun si eu ,una e sa ai aierisire si alta sint curenti .