Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: dragos2006 din August 20, 2013, 10:28:59 PM
  Azi am dat la albine o ceafa de porc cu mujdei de usturoi iar la primavara nu cumpar familii pline de loc la 80 lei rama ....
De acum sesizez fiecare greseala a doctorasului care nu poate vindeca ... dupa afirmatiile sale ... Nu dati ceafa de porc la albine ATRAGE VIESPII , lupul albinelori . La primavara nu cumparati familii "pline de loc" luati familii pline de tot . :thanks:

Stefan Madalin

dl Batranu poate ar fi mai bine daca critici doar faptele lui Dragos nu si ortografia . Sunt deacord ca ar fi fost mai bine arsa lada , omorat matca si lasat albina sa se imparta in stupina , se vede ca acel apicultor are ceva familii si ca poate il costa mai mult tratamentul decat roisorul pe care incearca sa il salveze ( EX: daca rapita e degerata nu ii dau ingrasamant , o ar si pun porumb ) . Dragos poate a incercat si un experimet . Batrane stim ca la tine in stupina e totul roz , ca doar asa se vede apusul prin milioanele de urdinise , dar nu esti in postura de a critica pe unu ca Dragos decat atunci cand o sa arati si tu ce faci , cum faci , cand gresesti , cand reusesti . Sa fi sanatos Batrane si poate ca ar fi mai bine sa canalizezi aceasta energie pin ceva ce faci tu si nu ce si cum gresc "un-i"i ca Dragos .
:bzz:

orbanstefan64

incet pe scari baietii .... =)) =)) =))

Marius-ursulakhe

da incet pe scari ca jos e ghiata .........nu mai este mult si iar incepe scandalul     :blah:

D006

hai sa vedem niste stupi din S-E Romaniei :

Stupina in august 2013

orbanstefan64

educativ.....doctore tu poti fi numa cum esti tu ...fain  :bravo: :bravo: :bravo:

nicu68

fain Dragose,numai bine

Bătrânul

Doctoras care nu vindeca : Culmea nesimtirii e sa te bagi cu stupii intre stupii vecinului (prieteni) si locul de cules . In acest fel ai furat un sfert din albinele culegatoare a prietenului . :rusine: :rusine: :rusine: :rusine: :rusine: La ora actuala stupii trebuie sa aiba mierea de iernare capacita , la vecinu e bine la tine vax . Caturile mai stau pe stupi ca tu esti in concediu? Briul este pe cuib nu pe cat si infelul acesta conduce toate apa in stupi ca o pilnie .   Fii mai atent doctoras care nu vindeca  :thanks: :thanks:

D006

Iar vorbesti aiurea fara sa stii ce spui , toti stupii sunt ai nostri . Noi suntem o singura familie asa ca ce ai vazut acolo se manageriaza la comun. Plus ca tu habar nu ai care este locul de cules...
  Cat priveste treaba cu manta ai macar bunul simt si nu-ti mai da cu parerea , folosesc acest sistem de 15 ani si nu a intrat o picatura de apa in stup .
  Eu zic sa-ti vezi de stuparia matale ca e mai bine .

PS . De vindecat vindeca doar Dumnezeu !

livulik

Bună ziua!
In primul rând, mulțumim pt filmări! indiferent despre ce e vorba, sunt extrem de edificatoare! cat 1000 de cuvinte!
Acum, pt începătorii ca mine, cele 2 familii prezentate detaliat in ultima filmare se pot clasifica drept familii medii sau familii puternice? privind cele 3 aspecte: populație, puiet, rezerve
Mulțumesc!

apivasmob

din cele trei filmate primele doua medii+,;ultima bine+
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

bio

Sal, Dragosh.. :hi:

Frumos loc de recreere ...pe malul Dunarii ... misto.

Daca gaseai o salcie ceva sa stai la umbra era, mai special dar cred ca te omorau tintarii....  e bine si la "reveneala"

Sursa principala de cules ar fi pe malul unde esti asezat tu..??>sau albinele sunt nevoite sa treaca Dunarea ??..ca pe malul pe care esti tu nu cred sa fie "farfurii" inconjurate de stuf si papura, care sa tina vegetatia "in priza". .

D006

Initial am vrut sa ne asezam la umbra dar a fost imposibil din cauza tantarilor , numai cine a fost pe malul Dunarii stie ce inseamna ca ziua in amiaza mare sa te omoare tantarii .   Baza melifera masiva este peste Dunare . Important este ca avem polen de tot felul si ceva nectar astfel incat pana la 15 OCT coloniile de albine vor merge cu motoarele turate.

Bătrânul

Citat din: dragos2006 din August 23, 2013, 02:10:34 PM
  Iar vorbesti aiurea fara sa stii ce spui , toti stupii sunt ai nostri . Noi suntem o singura familie asa ca ce ai vazut acolo se manageriaza la comun. Plus ca tu habar nu ai care este locul de cules...
  Cat priveste treaba cu manta ai macar bunul simt si nu-ti mai da cu parerea , folosesc acest sistem de 15 ani si nu a intrat o picatura de apa in stup .
  Eu zic sa-ti vezi de stuparia matale ca e mai bine .

PS . De vindecat vindeca doar Dumnezeu !
Doctoras care nu vindeca :  deci dupa tine ce este a prietenului este si al tau (am inteles) dar tot nesimtire si hotie insemna ! Unde erai ti acum 15 ani ? mare stupar ca la inrarea pe forum se vede ca esti un incepator care a mostenit stupii. Vrei sa contesti legile FIZICII ? Daca vindeca doar Dumnezeu tu de ce primesti salariu si gaiinile dela babe ? Contesti si juramintul lui Hipocrate ? Fii mai atent doctoras care nu vindeca . P.S. Daca juri public ca in viata ta nu te mai iei de MINE incetez monitorizarea greselilori tale !