Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: Ioan Olaru din Iulie 10, 2013, 08:11:54 AM
Totusi inainte ar trebui aflata cauza , am inteles ca de obicei doar daca nu este albina suficienta si puietul raceste ,cuibul lasat prea larg , dupa ce se rezolva aceste probleme se iau si masuri altfel masurile sunt de prisos.
[/b]    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

albinuta carina

cuibul e restrans  din primavara,albina are destula ,am vazut ca numai pe doi faguri se regasesc puiet varos ,pot sa folosesc albina sa intaresc alta familie,regina ofa destul de compact si bine

Stefanica Marius

Stie cineva cum se deosebeste floarea soarelui modificata genetic de cea normala?

PACO

floarea nemodificat e plina de ciulini, deoarece nu rezista la ierbicid.

johnysibiu

Cum vi se pare anul acesta floarea soarelui?

D006

La FS a fost un cules onorabil cu o medie de 15 kg. pe familie si un varf prin sud de 20 kg/colonie.
  Una peste alta a fost un an normal dar cu problema din luna martie cand temperatura a fost prea scazuta pt. acea perioada.

Aurel

Citat din: johnysibiu din Iulie 17, 2013, 10:11:44 PM
Ceea ce om obsrevat eu este faptul ca perioada de inflorescenta anul acesta a fost foarte scurta la toate speciile incepand de la rapita , pomi fructiferi,salcam si acum la floarea soarelui acelas lucru.In ceea ce ptiveste culesul la floare, in zona mea acceptabil.

mape 48-petru manea

Citat din: johnysibiu din Iulie 17, 2013, 10:11:44 PM

Putea sa fie si mai bine ,dar avand in vedere distanta de 3 km ........multumit

Stefanica Marius

Unde ati fost? Eu am fost la Zarnesti, undeva pe langa Caracal, spre Alexandria si am luat teapa cu floarea modificata genetic. Am auzit ca si prin Balta Ialomitei au cules foarte slab, probabil tot din cauza semintelor astea modificate genetic.

Marius-ursulakhe

La noi in zona marti sau miercuri mergem la stors si culesul sar mai prelungi pana cel putin pana pe duminica viitoare
In legatura cu culesul a fost unul zic eu mai slabut dar asta vom mai vedea miercuri

Stefanica Marius

Revin cu o rectificare: Zanoaga, nu Zarnesti. Scuze!

mape 48-petru manea

Nu cunosc legaturadintre 0MG si hibrizii de f.soarelui si secretia de nectar---eu stiu ca  fam. de albine care ajung la o dezvoltare maxima in momentul unui cules vor face treaba buna ---cele care au fost divizate sau au roit nu vor aduna prea mult cam 1/3 fata de de cele bune ---sigur ca o influenta au si hibrizii 

happy

Eu am(inca) stupii langa un lan de floare.Cand le-am dus acolo in primele 10zile a fost perfect,au bagat miere cum trebuie,au cladit tot ce le-am bagat.Dupa 1 saptamana a inflorit un alt lan mai mare aflat alaturi si am mizat pe el.Din pacate se pare ca este floare modificata genetic.Nu au mai crescut la fel iar miere au bagat dar putina.Concluzia este ca influenteaza foarte mult soiul de floare.Cineva a avut in zona 57de stupi si dupa 10 zile a tras doar 150kg.Le-a dus repede in alta parte!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Aurel

Citat din: happy din Iulie 20, 2013, 10:52:15 PM
Eu am(inca) stupii langa un lan de floare.Cand le-am dus acolo in primele 10zile a fost perfect,au bagat miere cum trebuie,au cladit tot ce le-am bagat.Dupa 1 saptamana a inflorit un alt lan mai mare aflat alaturi si am mizat pe el.Din pacate se pare ca este floare modificata genetic.Nu au mai crescut la fel iar miere au bagat dar putina.Concluzia este ca influenteaza foarte mult soiul de floare.Cineva a avut in zona 57de stupi si dupa 10 zile a tras doar 150kg.Le-a dus repede in alta parte!
Soiul influenteaza foarte mult productivitatea culesului.O mare inflenta are si gradul de dezvoltare al plantei. Daca floarea (palaria) este mai mare si mai bine dezvoltata,culesul va fi mai slab.Daca densitate plantelor e mai mare si palariile sant mai mici, culesul e mai bun.Deasemeni trebue avut in vedere ca dupa o anumita perioada de cules la F.S., albina culegatoare se uzeaza , scade numeric si culesul este mai slab.

D006

Inca un factor extrem de important la FS : blocarea cuiburilor ! Cum anul acesta familiile au fost slabe tendinta de blocare a fost foarte mare , asa ca cine nu a stat cu mana in ei si a avut cules puternic s-ar putea ca acum sa nu prea mai gaseasca culegatoare prin stup.