Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

apicmd

Citat din: dragos2006 din Februarie 07, 2012, 09:04:14 PM
  Am zapada cat casa , vantul bate de te ia pe sus , iluminatul stradal s-a oprit , circulatia auto este blocata . Albinele sunt probabil sub zapada .In acest timp un baiat de isprava din Algeria face apicultura in desert , are respectul meu pe viata indiferent cum il cheama si indeiferent la ce Dumnezeu se roaga !
Nu pre stiu ce poate culege el  peacolo dar oricum respect initiativa lui :new:
BPR!!!!

Kiwi Bee

Apicmd,

unele mieri din zone desertuoase/stincoase sint foarte rare chiar din cauza ca vegetatia este rara. Pretul unor mieri de genul acesta atinge US$ 100-120 per borcanel. Si borcanelul nu este de 1kg ci mai putin.

Pe de alta parte Milu56 care face apicultura in sudul Spaniei are zone foarte asemanatoare. Cind am umblat prin acea zona imi spuneau cei pe care iam vizitat ca am venit la momentul potrivit deoarece in urma cu 1 saptamina a plouat si totul era inverzit. Pt ei era inverzit dar pt mine era deja Africa.

nicu has

dle Dragos ati ajuns?
pe la stupina da dv. dupa cum spune la stiri este zapada mare
sanatate

teo

de citeva zile m-am intors din sudul Spania ce sa va spun ca in desert decit maslini erau verzi si semanaturile de toamna si ici colea cite o floricica si cite un cactus in rest toto roso ca in desert ,in schinb ce mai mare placere o aveai ca vedeai in zbor albinele care alergaau dupa ceva cules sau probabil dupa apa , intradevar la clima de acolo se poate face linistit si fara prea multa bataie de cap APICULTURA

albinasebes

vazusem pe discovery un material interesant despre albinele salbatice din siberia, sunt ingrijite de padurari in buduroaie suspendate la 3 m inaltime din cauza ursilor. le viziteaza o data pe an. sunt f putine si de aceea mierea este f scumpa, cam 300 dolari pe kg, ceva de genul.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Citat din: nicu has din Februarie 08, 2012, 06:30:21 PM
dle Dragos ati ajuns?
pe la stupina da dv. dupa cum spune la stiri este zapada mare
sanatate

In judetul Buzau presedintele CJ este PSD si a dezapezit doar localitatile cu primarii lui . Cum Ramnicul si Margaritestiul au primari PNL asteptam ... caldura . Este incredibil ce se petrece !Nici nu stiu cum sa=i spun ....

stefan1

Citat din: apicmd din Februarie 08, 2012, 11:55:16 AM
Citat din: dragos2006 din Februarie 07, 2012, 09:04:14 PM
   ...    In acest timp un baiat de isprava din Algeria face apicultura in desert , are respectul meu pe viata indiferent cum il cheama si indeiferent la ce Dumnezeu se roaga !
Nu pre stiu ce poate culege el  peacolo dar oricum respect initiativa lui :new:

Acolo sunt alte soiuri de Apis mellifera. Au raza de zbor de 8km sau chiar mai mult. Perioada lor cu lipsa de puiet este vara, cand sunt caldurile si seceta cea mai mare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

jonny_it

Citat din: dragos2006 din Februarie 09, 2012, 03:56:56 AM
In judetul Buzau presedintele CJ este PSD si a dezapezit doar localitatile cu primarii lui . Cum Ramnicul si Margaritestiul au primari PNL asteptam ... caldura . Este incredibil ce se petrece !Nici nu stiu cum sa=i spun ....

Astia de la PSD, PNL, UDMR au dezapezit doar localitatile unde au ei primari .. cei de la PDL nu au dezapezit deloc...   :)

D006

albinasebes

cum spune plugusorul:" iarna-i grea, omatu-i mare, semne bune anul are, semne bune de belsug..." , sa dea Dumnezeu.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

teo

Dragos spunene ceva despre albine ,in ce situatie sint ni nu vreau sa ma gindesc

D006

Intai va prezint doua filme facute la Dan in stupina , fiecare sa traga invatamintele !

pharaonu75

Si o veste buna... nu i-a murit nicio familie, desi au stat sub zapada cateva zile!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

La  mine in stupina nu sunt probleme cu zapada chiar daca am stupii intr-o zona sinistrata si la ora asta asa ca am facut niste filme la mine acasa :

stefan1

Incredibil cu ce va confruntati!!!  Sunt imagini cum nu cred ca s-au mai vazut pe 'net.
  Au stupii funduri de plasa? Altfel chiar daca nu se sufocau, cred ca umiditatea crestea in stupi cu efecte foarte rele oentru ghem si pentru rezervele in special de pastura.
  Ati avut mare noroc ca ati avut zboruri in saptamanile trecute. Altfel deranjul ievitabil de acum putea sa aiba urmari.
  Da. Doamne, bine!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)