Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Bătrânul

Citat din: bogdan moldovean din Aprilie 24, 2011, 12:40:45 PM
frumoasa stupina aveti domnule batran .Au activitate mare vad bravo stupina frumoasa s ingrijita.Ia spuneti stupii aia albi inalti au numai o singura familie in ei?sau sunt doua familii?ce grosime a scandurii au stupii orizontali  si cei verticali ca vad ca i ati placat cu polistiren .De curenti reci banuiesc
In fiecare stup este o singura familie. Stupi orizontali sint facuti din OSB de exterior de 24 mm. Cei vericali tip ACA sint din scindura de 20 mm. Polistirenul este pentru a studia diferenta de rezultate . Unele familii nu au putut fii restrinse pe 10 rame nici in toamna , iar acum la transvazare am schimbat corpurile (o alta lectie). Ultimul etaj este pentru cutiile tip smintina puse cu sirop chiar deasupra cuibului.( cu cite cinci gauri de 2 mm pe capac si intoarse in jos)

stefan1

Pentru Batranul, frumoasa stupina.
  Ce albina ai de spui ca pe unii stupi nu i-ai putut restrange in toamna la 10 rame? Sau e vorba de rezervele de miere? Atunci poate caturi 1/2 erau mai bune, dar cu unele complicatii in primavara.
  Pe cate rame de puiet sunt acum stupii? Zona Covasna cred ca e mult intarziata chiar fata de restul Ardealului, probabil inca mai aveti cules de la salcie.
  Ai facut iernare in fundul gol? Altfel acea placare cu polistiren cred ca duce la putrezirea rapda a lazilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Florin-braileanul (FlorinI)

http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

orbanstefan64

familii puternice si ingrijite sa dea Dumnezeul si un cules bun :nod: :nod:
:hi: :hi: :hi:

pharaonu75

@Florin-braileanul:
"Faraoane, uite asta e suportul pe care l-ai postat tu!"
ASTEPT BEREA!! :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Citat din: pharaonu75 din Aprilie 25, 2011, 08:58:02 AM
@Florin-braileanul:
"Faraoane, uite asta e suportul pe care l-ai postat tu!"
ASTEPT BEREA!! :rotfl: :rotfl:

dar este ca te simti bine cand stii ca ai de primit...  :lol:  si nu de dat?

daca ai stii cat am eu de incasat....
dar satisfactia e maxima :rotfl: =))

D006

ADEVARAT A INVIAT !

Va doresc din suflet numai bine si sanatate maxima !

PS. se apropie 30 aprilie si 1 mai !

mihaizzr

Adevarat a inviat!Ma bucur sa vad ca stuparii de pe forum ,sunt si credinciosi, pe langa faptul de a fi iubitori de ceea ce a creat Dumnezeu.Albinuta este harnica si cu constiinciozitate isi urmeaza drumul sau legea pe care i-a pus-o in fire Creatorul.Imi pare bine ca si noi, mai ales noi, stuparii , cei care o urmarim zi de zi ii urmam exemplul. Daca nu ar exista Hristos ar trebui sa-L inventam.Sa va binecuvinteze Dumnezeu pe toti cu familii sanatoase si butoaie pline!!!
Pasiunea si speranta sunt motorul vietii.

Bătrânul

Citat din: stefan1 din Aprilie 25, 2011, 12:33:40 AM
  Pentru Batranul, frumoasa stupina.
  Ce albina ai de spui ca pe unii stupi nu i-ai putut restrange in toamna la 10 rame? Sau e vorba de rezervele de miere? Atunci poate caturi 1/2 erau mai bune, dar cu unele complicatii in primavara.
  Pe cate rame de puiet sunt acum stupii? Zona Covasna cred ca e mult intarziata chiar fata de restul Ardealului, probabil inca mai aveti cules de la salcie.
  Ai facut iernare in fundul gol? Altfel acea placare cu polistiren cred ca duce la putrezirea rapda a lazilor.
1) nu stiu ce fel de albine sint dar si cele tinere sint negricioase .2) Am o metoda aparte de a face miere si a inmulti albinele pe doua corpuri de 1/1. :bzz: 3) nu stiu pe cite rame de puiet sint cele pe doua corpuri intrucit: la verificarea de primavara dupa ce deschid stupul pun la o parte cutia de sus (unde fiind mai cald se formeaza cuibul) pentru a vedea cutia de jos. Pun de o parte si cutia de jos ,pentru a pune in loc un fund igienizat. Cu ocazia aceasta la un stup mai slab (pina 10 rame tranzvazez rama cu rama in stup curat si vad ce si cum si inchid fara sa pun al doilea corp. La cele la care la desfacere constatat doua corpuri pline de albine nu desfac nimic  (nu ai cei intreba :yes:) pun corpul care a fost sus peste fundul curat la locul lui peste care pun corpul care a fost jos si este plina cu albine acoperitoare si inchid.(inversare de  corpuri) Matca se va muta in corpul de sus la caldurica si  :yes: :yes: :yes: Polistirenul este un experiment ca si fundul gol. Am iernat albine pe mai multe sisteme dar nu vreau sa abuzez de atentia voastra, pe data viitoare...

D006

Deja in stupina lucrurile evolueaza cu rapiditate si abia tinem pasul cu dezvoltarea familiilor.

pedro

te salut!

de ce nu-i duci la rapita?... !

:hi:
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!

D006

Momentan culesul de la pomi este mai bun decat cel de rapitza . In zilele urmatoare se anunta o vreme mai urata si decat sa stau cu stupii in camp si sa pierd culegatoarea din cauza vantului mai bine mai raman pe vatra .
   La mine in zona au inflorit doar doua sole cu rapitza unde deja s-au inghesuit  cateva sute de stupi , eu nu merg cu stupii in aglomeratie !
  Urma alege !

apicmd

Domn.Dragos  da  unde-i  nea Marin ca nu-l mai vad  prim videourile matale? :bzz:
BPR!!!!