Lucrul la ferma

Creat de andrei_calinescu, Octombrie 15, 2009, 01:22:26 AM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

eu as face un chenar din cornier, stil pavilion si l-as arunca pe masina....vreau chenarul dat jos, dau stupii jos si desfac chenarul de pe masina...asta ar mai implica si o cheie si ceva suruburi dar eu asa as face...poate o sa si fac...daca boc o sa vrea....sau base...ori funebriu...nu stiu sigur  :razz:
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

andrei_calinescu

Da Viorel, exista si alternativa aceasta, ma gandesc insa la taxe, si-apoi ma gandesc la o masina pe care s-o exploatez fara mila la conditiile din romania.
La care sa gasesc piese de schimb ieftine, etc.

In alta ordine de idei, toamna aceasta pana acum e...vara si asa s-a anuntat pana la sfarsitul lui august.
Am intentionat sa facem tratamente cu Varachet, o sa le facem incepand de la ultimul weekend de august.
De restrangerea cuibului nu se pune problema. Matcile sunt in stare activa, ceea ce face sa avem in toate familiile cel putin 8 faguri cu puiet.
Stimulam in fiecare weeekend, dar se observa un consum masiv pentru hranirea puietului larvar.
Deocamdata avem un mic cules de intretinere si mai ales polen care se regaseste si in rezerve consistente de pastura.
O data cu incetarea culesului de intretinere la faneata, consumul va fi si mai crescut.
Stimularile de completare vor incepe in prima decada a lui septembrie, urmand ca dupa sa stimulam in cazul in care vremea continua sa fie calda(si deci sa evitam consumul rezervelor de iarna).

Daca o tine asa impachetarea la iernat va fi undeva intre 1-15 octombrie.

La voi cum e?

balanescuadrian

"Adrian, eu ma gandeam ca pe un rand incap 12 bucati, 4 in lungime si 3 pe latimea benei.
Deci 24 pe 2 randuri.
Am vazut ca Vali Gudas(de pe stuparitul) pune 12 in Double Cab(bena e mult mai mica decat la Drop Side)."

nu incap decat daca modificati bena ...taiati peretii si inaltati fundul!! altfel va vor incurca rotile din spate care  sunt iesite prin podea!

eu am transportat 10 cu dublu cab pe 2 randuri!..mai erau loc ptr 2 stupi in cabina si inca un rand pe schela!o sa pun o poza cu schela sa vedeti ce si cum!

crombra

Andrei, Varianta cu Drop side este cea mai buna si ieftina alegere. Daca transporti doar cuiburile fara magazin poti pune 24 pe doua randuri,fara probleme. Si daca mai atasezi si o remorca platforma, mai intra 24.
Pot sa te asigur ca merge fara probleme pe doua randuri pentu ca eu in 1997 am transportat stupii orizontali pe care ii aveam cu o Dacia Pick Up cu platforma pe doua randuri. I-am ancorat foarte bine si am facut deplasare la 120 km distanta.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

andrei_calinescu

iti multumesc mult crombra, asta asteptam.
La fel am gandit si eu, fara caturi, caturile le duc mai tarziu, sau in remorca, mai ales ca distantele nu vor fi lungi.
Diferenta intre Franta si Romania e ca aici drumurile agricole sunt pietruite aproape in totalitate. Ne-am impotmolit o singura data, si asta din cauza ca am gresit un drum de acces.
In Romania  daca n-ai 4x4 ai pus-o.
Chiar daca Dacia nu-i Defender, e totusi un bun compromis. Inafara de asta e o masina din 2006,care ca si intretinere nu costa mai nimic.
Michel a avut o problema la motor la Transitul sau. 2500 euro in scurt. Ai, n-ai - dai.
Multam fain inca o data.

andrei_calinescu

Va salut dragi colegi.
Cineva dintre voi cunoaste un en-grosist in zona Clujului care vinde zahar?
La metro e 3 Roni. Ma intereseaza 300 kg.
Multam fain.

andrei_calinescu

Salutare,
Exista cumva distribuitori de faguri Apisrom in zona CLuj? Avem 22 kg de ceara curata sub forma de lingouri, topita anul asta si vreau sa iau faguri pentru la anul.
Sau ma rog, si alti distribuitori , cu conditia sa fie aproape de CLuj.

Multumesc anticipat

andrei_calinescu

Am promis candva un film cu baia de parafina.
Acum iernam, avem timp sa imbaiem stupii, o activitate apicola "invizibila" dar de o importanta covarsitoare.

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/watch?v=FCEOdUOqEyE[/youtube]

orbanstefan64

foarte fain merita pusa in practica .in primul rind si cel mai important eliminare loca, o impregnare 100% a lemnului
minunat!!!

D006

Eu pun 2 holsuruburi mai lungi in marginea de jos cea scurta pe la mijloc ca sa apuc de ele.
Baia are in mijloc o cutie din lemn facuta si cu 5 caramizi in ea ca sa reduc cantitatea de parafina.
Si asa dureaza 3 ore sa se incalzeasca.
Pun o lada cu gura in jos si peste ea pun alta cu gura in jos sa o impinga pe prima sub ceara complect.
Le las asa si imi fac alta treaba pe aproape.
In 10 - 15 min temperatura lemnului sa echilibrat cu cea a parafinei si nu mai ies nici bule de aer.
Le scot si cea de deasupra ajunge in baie si alta deasupra ei.
Dureaza ceva timp dar mai putin decat vopsitul.

orbanstefan64

se poate combina cea ce se vede pe film si cea ce zici tu :hi:

andrei_calinescu

Bacul respectiv are 30 de ani, planuim fabricarea altuia care sa aiba capac rabatat cu balamale , care sa si impinga cutia in josul bacului, asa cum zice Andrei. In felul asta nu mai stai sa asisti operatia.
In plus, pe o latura a bacului planuim o pana de metal in plan inclinat, pe care sa   lasam piesa anterior imbaiata sa se scurga si sa se raceasca.
La sistemul prezentat in film exista riscuri de a se frige, prin atingerea materiei incinse.
Asa cum am precizat in film , esential e amestecul cu copolamina, acea rasina care intra in porii lemnului. Numai parafina nu este de ajuns, fiind alungata de caldura solara. Amestecul parafin-copolamina este 1-1.

orbanstefan64

andrei_calinescu

o rasina , este vanduta sub forma de cristale si se topeste alaturi de parafina.
Nu-mi dau seama care este echivalentul ei in Romania.

orbanstefan64

merci andrei  poate o sa aflii da nu ma uita te rog pt ca chiar ma intereseaza m am saturat cu atitea vopsitorii si flambari si munca tip    sporu    prestarea si munca n zadar :hi: :hi: