Poze Lulachy

Creat de Lulachy, Octombrie 06, 2007, 05:17:47 PM

« precedentul - următorul »

D006

p18

D006

p19

D006

p20

D006

Fotografiile sunt superbe.

D006

Multumesc frumos. Imi place sa surprind natura macro.

D006

p21

PricopArthur

Citat din: lulachyTransmisia se face prin intermediul unei curele late (Habasit)-22X1X1600 mm.
Lagaruirea se realizeaza prin intermediul unui rulment tip PLC
Burghiul D=2 mm este prins intr-o bucsa si rigidizat cu ajutorul unui surub transversal.
Bucsa are corp comun cu fulia de antrenare.
Intinzatoarele sunt fulii din Al. prinse pe rulmenti PLC.
Motor de masina de spalat.
Daca este interes pot detalia cu poze si schite.
Cu stima
Te rog detaliaza. Daca poti pune si o schita e perfect. Cu totii pierdem mult timp la gaurirea ramelor.
Miere multă şi inimă curată!

balasbebe

In afara de schita, mai trebuie si imaginatie.  Pe mine daca m-ar  pune cineva sa fac o schita, ar trebui sa ma duc la chirurg, si sa scoata de acolo datele.  Orice construiesc, nu folosesc hartia si creionul. Din lipsa de ocupatie, orice lucru il fac de trei ori. A treia oara, sper intotdeauna sa-mi reuseasca.
Mai mult, poate iese altceva decat m-am gandit.
Atat pot sa observ, ca se foloseste un motor de masina de spalat, partea de centrifuga. Este un motor puternic, dar cred ca trebuie redusa putin turatia, pentru potectia burghielor.
Mai simplu este sa se cumpere 6+1 masini de gaurit, se fixeaza cu ajutorul colierelor reglabile. Ceea ce vad eu in poza, pare sa fie foarte costisitor. Cel putin la prima vedere. Daca se cumpara 6 mandrine, si se fac 6 lagare pentru ax, cu rulmenti, 6 fulii, costa, prea mult. Cand afli pretul, renunti din start.

D006

Nu trebuie sa ma rugati, d-le Pricop Arthur, va detaliez cu placere:
Motorul cu fulia 1 antreneaza bucsele cu burghie 5 prin intermediul curelei 2. Rola fixa 4 este tehnologica(pentru a mari suprafata de contact dintre rola si curea) iar cea mobila are si rol de intindere a curelei in lungul liniei 3.

D006

Fulia 1 este din poliamida (in cazul meu), avand diametrul de ~60 mm. Variatia diametrului duce la variatia turatiei. Cu cresterea turatiei (ceea ce este indicat in cazul LEMNULUI) vom micsora rugozitatea suprafetei gaurii.

D006

Cureaua 2 este de tip habasit 22X1,2x1600 mm. Dar folosesc acum una din bumbac(tesatura, fitil) cusuta la masina.

D006

Rolele 4, fixa si mobila, pot fi din poliamida, otel, Al. sau textolit. Sunt prinse de placa de baza prin intermediul unui rulment PLC. Acum 3 ani cand am folosit-o prima data aveam role din poliamida, apoi s-au potrivit perfect cele din Al. (sunt din componenta unui utilaj textil).

D006

Cele din Al. au avantajul ca sunt mai late si necesita o aliniere riguroasa.

D006

BUCSA 5 pentru prinderea burghiului face corp comun cu fulia.

D006

La un capat avem o gaura de 2-2,5 mm pentru burghiu, iar in celalalt capat o gaura de 8mm pentru axul rulmentului.