primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

noul proiect orbanstefan64, gauritor rame:

bee_lover

infloreste amorpha

JohnSpatari

valeu,da si mie pentru cateva zile aceasta matca :)

bee_lover

=)) , cu orice matca poti obtine o astfel de rama, important e sa fie cat mai tanara si tinuta stransa  :hi:

JohnSpatari

poate,numai ca matca mea este in criza acum din cauza roitului.

ion patrut

Citat din: bee_lover din Iunie 03, 2012, 08:21:48 PM
noul proiect orbanstefan64, gauritor rame:
totusi ar fi o problema zic eu burghiile nu se vor roti in aceias directie si vor trebui folosite burghie si pe dreapta si pe stanga

JohnSpatari

Citattotusi ar fi o problema zic eu burghiile nu se vor roti in aceias directie si vor trebui folosite burghie si pe dreapta si pe stanga
eu in loc de burghie folosesc niste cuie,in lemn moale nu am treaba,deci problema mare poate sa nu fie.

bee_lover

Cum zice si John se folosesc cuie cu varful aplatizat si ascutit asa ca nu e problema cum se invart.

Toma Sergiu

Buna dimineata! Am si eu o intrebare daca nu as avea sistemul asta de gaurit rame ce soluti ati mai avea in privinta de a gauri ramele? Multumesc! :thanks: :hi:

G. Iulian

Citat din: Toma Sergiu din Iunie 06, 2012, 10:27:49 AM
Buna dimineata! Am si eu o intrebare daca nu as avea sistemul asta de gaurit rame ce soluti ati mai avea in privinta de a gauri ramele? Multumesc! :thanks: :hi:
Foloseste o laterala de rama deja gaurita drept model si le vei gauri pe toate la aceeasi distanta, prin suprapunerea modelului cu cea pe care urmeaza sa o gauresti. Mai migalos dar vei pastra simetria si la o rama si intre rame.

jenica67

Eu am un sablon de tabla (un rest de tabla de la capac), care are margini ce imbraca piesa, si care are gaurile ce trebuiesc date facute. Astfel ca numai pun peste si dau cu masina de gaurit, astfel ca toate gaurile, pica la fel.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

pharaonu75

Citat din: jenica67 din Iunie 06, 2012, 11:40:48 AM
   Eu am un sablon de tabla (un rest de tabla de la capac), care are margini ce imbraca piesa, si care are gaurile ce trebuiesc date facute. Astfel ca numai pun peste si dau cu masina de gaurit, astfel ca toate gaurile, pica la fel.

IDEM!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

Eu am o alta metoda de a marca, cu ajutorul unui sablon si cuie, gaurirea tot cu bormasina. O sa fac o poza zilele astea.

RazvanTi

tot cu un sablon de tabla de aluminiu lucrez si eu
diferenta e ca marchez prin gauri cu un marker si in bormasina montez burghiu de 2 mm.
burghiul intra la fix prin capsa.
gauresc rama cu capsa atasata peste burgiu si cand gaura e data de pe o fata pe alta continui cu apasarea pe bormasina.
Cele 3 falci ale mandrinei antreneaza si capsa care intra in lemn ca in branza.
si "voila" 2 trebi facute de-o data  :wink:
uite si un filmulet care face cat 1000 de cuvinte :
MOV005
Spor!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

ion patrut

eu fac asa prima laterala are deja gaurile facute