Stupina mea din poliuretan.

Creat de crombra, Aprilie 11, 2008, 03:48:12 PM

« precedentul - următorul »

crombra

Pentru ca se anunta temperaturi pozitive si riscul ca sa iasa albinele afara si sa aterizeze pe zapada este mare, m-am apucat de treaba. Rezultatul:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

andrei_calinescu

Frumos, felicitari.
Mortalitate aproape zero, d-le Combra, folia o lasati fara nici o fanta pe toata suprafata ramelor? Fundul anti-varoua e deschis in totalitate?
Ghemul acela pe cate rame se intinde?
Multumesc si sarbatori fericite

orbanstefan64

totul e frumos la linie ca la sasi dar eu v as da un sfat lasati zapada  in pace stiu ca arata mai frumos curatata dar deranjati albinele  si e pacat cred ca no luati in nume de rau
sa dea dumnezeul ca in noul an cel putin sa dublati efectivul sa aveti sanatate dvs
si apropiatii dvs
sanatae multa si LA MULTI ANI!!!!!!!!!   :hi:

stefan1

Citat din: crombraZapada pana in stupi.
"A innebunit lupu'!"  La noi, sub munte, nu mai e pic de zapada si in sud sta sa acopere stupii!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

crombra

Citat din: andrei_calinescuFrumos, felicitari.
Mortalitate aproape zero, d-le Combra, folia o lasati fara nici o fanta pe toata suprafata ramelor? Fundul anti-varoua e deschis in totalitate?
Sarbatori fericite!
Folia este etansa peste magazin.
Fundul este deschis in totalitate.
Stupul respectiv se afla in programul 'iernare fara interventie' pe care l-am inceput anul trecut. Mi-am propus ca si anul acesta cativa stupi din cei mai puternici sa-i iernez fara sa umblu in ei dupa floarea soarelui(inceputul lui august). Practic stupul ramane cu toate ramele in cuib(10 x 1/1) si magazinul10 x  3/4 plin cu miere capacita. Fac doar tratamentele toamna si atat.
Incerc astfel sa reduc timpii de intereventie.  Ceilalti stupi i-am iernat marea majoritate cu magazin de 3/4 cu minim 6 rame pline cu miere capacita.
Concluzia o s-o trag in primavara. Nu am ridicat folia si nu prea se vedea bine prin ea asa ca nu pot spune cu certitudine pe cate rame era ghemul.

crombra

Citat din: orbanstefan64totul e frumos la linie ca la sasi dar eu v as da un sfat lasati zapada  in pace stiu ca arata mai frumos curatata dar deranjati albinele  si e pacat cred ca no luati in nume de rau
sa dea dumnezeul ca in noul an cel putin sa dublati efectivul sa aveti sanatate dvs
si apropiatii dvs
Multi ani cu sanatate!
Eu am un principiu, umblu la si pe langa stupi doar daca am treaba. Acum chiar trebuia sa dau zapada din fata stupilor ca am gasit  la cativa stupi mai puternici niste 'nebunatice' iesite si moarte pe zapada. Si cum zapada era mare(50 cm) era musai sa intervin mai ales ca vremea s-a incalzit. Normal, trebuia sa le astern niste paie peste zapada dar nu am gasit in momentul acela asa ca la lopata frate....

centrifuga

Citat din: crombra
Citat din: andrei_calinescuFrumos, felicitari.
Sarbatori fericite!
Folia este etansa peste magazin.
Fundul este deschis in totalitate.
Stupul respectiv se afla in programul 'iernare fara interventie' pe care l-am inceput anul trecut. Mi-am propus ca si anul acesta cativa stupi din cei mai puternici sa-i iernez fara sa umblu in ei dupa floarea soarelui(inceputul lui august). Practic stupul ramane cu toate ramele in cuib(10 x 1/1) si magazinul10 x  3/4 plin cu miere capacita. Fac doar tratamentele toamna si atat.
Incerc astfel sa reduc timpii de intereventie.  Ceilalti stupi i-am iernat marea majoritate cu magazin de 3/4 cu minim 6 rame pline cu miere capacita.
Concluzia o s-o trag in primavara. Nu am ridicat folia si nu prea se vedea bine prin ea asa ca nu pot spune cu certitudine pe cate rame era ghemul.
LA MULTI ANI!
O intrebare:nu trece cuibul din dadant in langstrom?

crombra

Este adevarat ca la experimentul din iarna trecuta am gasit in primavara puiet in partea inferioara a ramelor 3/4 din magazin. Dar cum eu in magazin am 9 rame deci celule mai adanci, regina nu s-a dus mai sus. Am coborat-o in Dadant si am pus gratie Hanneman. Albina care a eclozionat sus a coborat jos si dupa ce au golit magazinul de mierea ramasa peste iarna, am pus o alta folie intre cuib si magazin.

centrifuga

eu asa iernez,dar cele doua corpuri sunt amandoua m.e!

AUREL_C.

Stimate domn am urmarit cu interes filmuletul postat se dumneavoastra in care utilizati varrojetul. Va rog sa imi spuneti de unde se poate achizitiona si un pret . Multumesc anticipat.

orbanstefan64

Citat din: orbanstefan64totul e frumos la linie ca la sasi dar eu v as da un sfat lasati zapada  in pace stiu ca arata mai frumos curatata dar deranjati albinele  si e pacat cred ca no luati in nume de rau
si apropiatii dvs
Multi ani cu sanatate!
Eu am un principiu, umblu la si pe langa stupi doar daca am treaba. Acum chiar trebuia sa dau zapada din fata stupilor ca am gasit  la cativa stupi mai puternici niste 'nebunatice' iesite si moarte pe zapada. Si cum zapada era mare(50 cm) era musai sa intervin mai ales ca vremea s-a incalzit. Normal, trebuia sa le astern niste paie peste zapada dar nu am gasit in momentul acela asa ca la lopata frate....
da dar stiti dvs ca spectatorul din tribuna tot mereu joaca fotbal mai bine decit cel de pe teren :rotfl:  :rotfl:

crombra

Citat din: orbanstefan64
si apropiatii dvs
Multi ani cu sanatate!
da dar stiti dvs ca spectatorul din tribuna tot mereu joaca fotbal mai bine decit cel de pe teren :rotfl:  :rotfl:
Cooorect!  :hi:  :rotfl:  :rotfl:

orbanstefan64

au ajuns semintele va multumesc
sa auzim de bine :hi:

crombra

Citat din: orbanstefan64au ajuns semintele va multumesc
sa auzim de bine :hi:
Ma bucur. Spor la semanat si asteptam noutati, daca se poate si foto. :hi:  :hi:

orbanstefan64