Stupina mea din poliuretan.

Creat de crombra, Aprilie 11, 2008, 03:48:12 PM

« precedentul - următorul »

Porfy66

Dle Marius Crombra pentru gestul de a posta gratis schita acestu topitor nu pot decat sa va multumesc si sa va pomenesc ori de cate ori il voi folosi si Dumnezeu sa va binecuvanteze pe masura altruismului dvs.
Cat despre gurile rele.... numai bine si lor....

D006

Ai  ca am  glumit.Pot  topi   si  faguri vechi?
Daca  da , ma  abonez si  eu  pe  lista.Orfinel de  unde  esti? Botosani.

D006

unde e scita ?
poate il imbunatatesc pe al meu, care dupa cum se pare are nevoie de asa ceva.

crombra

Hai sa ne intelegem. Nu e vorba de o schita ci de desenele de ansamblu cu cote si detalii. Nu postez asa ceva pe forum pentru ca muncesc degeaba ca nu se va intelege nimic, poza fiind prea mica. Asa ca doresc sa le dau celor care vor, pe e-mail in format PDF care poate fi zoom-at ca sa se vada detaliile.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

alex_sa

mar interesa si pe mine am unul dar nu iasa cumtrebuie iasa numai turturi

alex_sa

poza

crombra

Pentru toti cei care vor planurile topitorului:
Lasati-mi pe PM o adresa de e-mail valida. Nu pot transmite fisierele prin e-mail-ul forumului.

gore

Frumos topitor, felicitări, aproape ca al meu, acelasi sistem de scurgere . Si la mine ies lingouri perfecte, dar cand nu este prea cald, sau soarele nu cade bine pe geam,  inauntru ceara se intareste pana la teava de scurgere. Eu o rup si pun totul la topit. Problema este ca uneori ramane si ceva miere care se depune la fundul tavii, atunci trebuie sa spal ceara rezultata, ba uneori fiind mai multă miere nu mai iese calupul intreg si o pun iarasi la topit pana iese tava plina de ceara.
Oricum, e multa mai eficace, ceara curata, bostina buna şi uscata.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

crombra

Ai dreptate seamana cu al tau. L-ai izolat la exterior cu ceva?

Porfy66

Citat din: abejaAi  ca am  glumit.Pot  topi   si  faguri vechi?
Locuiesc in Suceava, doar stupii ii am in Botosani, langa Dorohoi, la casa parintilor mei!
Sunt incepator am momentan 5 stupi si 5 roiuri artificiale :zzz:

D006

Citat din: orfirel
Citat din: abejaAi  ca am  glumit.Pot  topi   si  faguri vechi?
Locuiesc in Suceava, doar stupii ii am in Botosani, langa Dorohoi, la casa parintilor mei!
Sunt incepator am momentan 5 stupi si 5 roiuri artificiale :zzz:

Eu  am  bunici  in  MINDRESTI(UNGURENI)  si ceva  neamuri  in  Ibanesti.

Porfy66

Ce mica e lumea!!! :razz: 
Eu m-am nascut in Ibanesti si stupii ii am la parinti chiar in Ibanesti!
Cand ai fost ultima data in Ibanesti?

D006

Vorbim  pe  MP,pt nu  a  strica  treburile  acestui  forum. :hi:

D006

Multumesc pentru planuri. Am o intrebare turusi: cum pozitionati filtrul de tifon? plasa de sarma nu se foloseste?
Numai bine si albine!

crombra

Citat din: NucleuMultumesc pentru planuri. Am o intrebare turusi: cum pozitionati filtrul de tifon? plasa de sarma nu se foloseste?
Numai bine si albine!
Sa fii sanatos. Tifonul pus in doua eu l-am pus direct pe fundul cuvei de topire. In tifon pun fagurii sau resturile de ceara. In viitor am sa pun tifonul pe o sita cu ochiuri rotunde cu diametrul gaurilor maxim 10 mm si cat mai deasa(ca cele folosite la combinele de recoltat cereale. Aceasta sita o voi distanta la 3 mm fata de fundul cuvei astfel incat ceara topita sa treaca prin ochiuri si sa curga in cuva de captare. Creste randamentul topitorului datorita maririi suprafetei de curgere. Tifonul are si rolul si de absorbi pigmentii din cera veche. La finalul sezonului ma gandesc sa fierb seturile de tifon folosite si sa le albesc in clor. Astfel se pot refolosi.