Stupina mea din poliuretan.

Creat de crombra, Aprilie 11, 2008, 03:48:12 PM

« precedentul - următorul »

D006

Multumesc  si  miere multa. :hi:

crombra

Dupa umila mea parere(si anul acesta voi primi confirmarea) cred ca pentru zona de sud si sud est a tarii unde se prevad secete din ce in ce mai dese este cultura care va fi foarte des intalnita. Astfel poti controla perioadele de cules pentru albine.
Plasand stupina intr-o zona agricola si programand perioadele de semanat la facelia poti face stationar lejer cu costuri de productie minime.
Facelia fiind rezistenta pana la -6(si am citit ca, chiar si pana la -10 grade in Canada) poate merge foarte bine in toate zonele Romaniei.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

gore

Frumos lanul, a-ţi plantat-o în aceeaşi perioadă cu a mea, în schim eu am soiul albastru. Cam asta e cultura mea din grădină unde am stupina.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

gore

Nu este înflorită în totalitate, dar va fi, anul trecut am plantat a doua oară cam târziu în iulie şi din cauza secetei in septembrie nu a mai înflorit, mai ales că nu am udat-o, anul acesta sper să o ud.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

gore

mierea scoasă anul trecut în vară avea un gust deosebit din cauza faceliei, dar să fie numai facelia, se schimbă treab

gore

soiul meu de facelia,

alex_sa

si eu am in samintat o parcela mica cu Facelia dar din cauza secetei nu a rasarit mai incerc la anul

stefan1

Aici se vede ca incep si romanii sa-si creeze o baza melifera, ce-i un lucru foarte bun, mai cu seama daca vor fi ajutati si de o legislatie judicioasa.
Adevarat ca mai raspandita la noi este Phacelia Tanacetifolia, cultivata in Europa de pe la 1840. Stuparii au avut pretutindeni un rol important in raspandirea ei. De fapt una din denumirile in germana este Bienenfreund, adica Prietenul albinelor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Daca albinele  au  limba  mai  scurta  ca  ale noastre vor  putea  sa  culeaga  de  la  facelie ?

gore

Pt. Alex-SA, nici acum nu e târziu pentru o singură recolta, condiţia să fie însămânţat terenul a doua zi după ploaie, în prealabil după ce a fost un pic greblat, iar după aceea treci iar cu grebla prin el şi bătătoreşti pământul. Astfel sămânţa va încolţi într-o săptămână dacă se menţine umezeala cât de cât.

alex_sa

la noi nu a plouat de multa vreme nici nu stiu eczact de cind asa de mul a trecut de la ulima ploaie

crombra

Citat din: abejaDaca albinele  au  limba  mai  scurta  ca  ale noastre vor  putea  sa  culeaga  de  la  facelie ?
O sa tragem concluzia anul acesta. Vad ca de cercetat, este cercetata intens si vad ca raman un timp pe floare ca si cum ar 'suge' nectar.
Am observat un aspect. Poate ma insel dar mierea de salcam parca are o aroma diferita fat de cea de anul trecut. Posibil sa fie amestecata putin cu miere de facelia. Am pus rame noi necladite sa vad cum este mierea pura de facelia. Doamne ajuta sa o si recoltez, ca e seceta mare aici.

gore

Dacă mierea are un gust specific sigur are facelia, dar nu cred că e rău, dacă în acest sf. de săptămână o să plouă cum se anunţă, dvs. cu aşa plantaţie de facelia o să aveţi sigur de extras binişor miere de facelia, ştiu din experienţa anului trecut, după ploaie, în zilele călduroase florile de facelia erau pline de albine, se pare că acestea dau mai mult nectar dacă vremea e prielnică şi au umiditatea necesară.

crombra

Citat din: goreDacă mierea are un gust specific sigur are facelia, dar nu cred că e rău, dacă în acest sf. de săptămână o să plouă cum se anunţă, dvs. cu aşa plantaţie de facelia o să aveţi sigur de extras binişor miere de facelia, ştiu din experienţa anului trecut, după ploaie, în zilele călduroase florile de facelia erau pline de albine, se pare că acestea dau mai mult nectar dacă vremea e prielnică şi au umiditatea necesară.
Inclin sa iti dau dreptate. Desi am vazut foarte multe albine pe facelia(nu sunt numai ale mele, mai sunt doi apicultori in comuna) nu am vazut o crestere semnificativa a cantitatii de miere in stupi mai ales ca am bagat foi tocmai in scopul de a avea sigur miere de facelia. Exista un cules de intretinere(sau mai bine zis exista pana ieri 28.05.
De azi noapte a inceput sa ploua si de atunci a plouat pana acum 12.5 l/mp. Si maine se anunta ploaie si putin duminica. Voi vedea dupa ploile astea rezultatul. Sa dea Domnul sa fie asa cum ai zis. E prima cultura mare de facelia la care particip.
Anul trecut am avut ceva in livada unde tin stupii dar nu am putut sa-mi dau seama daca baga si miere. Si anul trecut a fost seceta.