• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Ordinul 111

Creat de dragos2006, Ianuarie 18, 2009, 06:10:07 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Pe 16 decembrie 2008 s-a dat ordinul 111 care inlocuieste ordinul 301 si a fost publicat in monitorul oficial din 30 decembrie 2008.
pe scurt : s-a mai facut un pas spre imozitatea agriculturii inclusiv a apiculturii: vanzare directa inseamna doar sa dai cu borcanul direct la consumator. Vrei sa dai miere la procesator trebuie sa fii PFA si sa tai factura ( implicit astupina autorizata) , daca pana acum apicultura a fost scutita de impozit pe venit , sunt sigur ca in clipa in care ne prinde pe majoritatea cu PFA vor modifica codul fiscal si ne vor impozita. :nono:

D006


D006

Am citit  o data ordinul si am constatat ca pe  doc de inreg sv ptr VD s-a mai introdus pct III4 care permite vanzarea catre procesatori,o sa-l studiez mai atent.

D006

in care ordin s-a introdus pct III4 si la ce data ?

D006

In 111, am comparat anexa cu doc emis de dsv tm in aug 2008.

D006

Art. 6. - La data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 301/2006 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedurile de înregistrare a activităţilor de vânzare directă de produse primare, a activităţilor de vânzare cu amănuntul şi a activităţilor de fabricare a alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 9 din 8 ianuarie 2007, cu modificările şi completările ulterioare
Cred ca observi ca tot ce s-a emit anterior ordinului 111 a fost abrogat.

D006

Bine , atunci toate documentele de inregistrare san -vet. emise anterior aparitiei ord.111, se preschimba  sau trebuie sa urmam o noua procedura?Parca tarifele  s-au rotunjit bine.

D006

Ai prins smecheria.
Faza tare este la branza , in piata trebuie sa o vanda ambalata . =D

mezenguz

Fratilor,daca reusesc ,,alesii"mostrii sa ne impoziteze sunt curios cati se vor lasa de apicultura,ca vor fi si din aceeia, din pacate .Majoritatea dintre noi suntem atat de pasionati incat nu vom lasa aceste minunate animale sa piara, ptr ca altfel pot sa mearga cei care isi bat joc de noi sa polenizeze culturile cu pana de gasca .Albert Einstein a zis ( daca dispar albinele an 4 ani dispare omenirea) cineva ar trebui sa se gandeasca si la acesta.Chiar nu se gaseste un grup de oameni care sa faca ceva si ptr noi , poate majoritatea ced ca albinele nu fac altceva decat sa intepe si habar nu au ce munca depun ,numai 10% daca am muncii din cat muncesc ele am fii cei mai buni din lume .

Cristian IONITA

in practica impozitarea va fi foarte dificila daca nu chiar imposibila. Ce naiba or sa ne numere albinele? ... sau stupii ... la ce moment? ca o data poti avea 100 ... apoi unifici si ramai cu 50 .,.
Nu mai vorbescx de orizontali unde poti avea 2 familii, etc
Singura posibilitate de impozitare este la vanzarea en gross .... iar ptr aia cam trebuie subventie asa ca ... tot degeaba
Credeti voi ca de drag apicultura a fost scutita de impozitarte pana acum? ewu nu cred ... ci ptr ca este complicat sa o aplice.

D006

Putem sa ne prelevam de art.4 punct 3)
   (3) Micii producători înregistraţi sanitar veterinar la direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti pot să livreze produse primare de origine animală direct de la locul de producere către unităţi de procesare a produselor primare autorizate sanitar veterinar, indiferent de cantitatea de produse primare livrate şi de distanţa la care se află unitatea.
Aici e smecheria , sa avem VD si putem da mierea la procesator direct de la locul extractiei.
 
In cap I art 2 e) paragraf 6 :
   6. mierea de albine extrasă şi alte produse apicole recoltate, depozitarea acestora excluzând tratamentele de încălzire sau ambalare a mierii de albine;
Cu alte cuvinte daca o incalzim sau o punem in borca gata - ne trebuie autorizare.
   CAPITOLUL I
Unităţi de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi
controlului sanitar veterinar   !!!!  Atentie  control sanitar - veterinar.
   4. Miere şi alte produse din miere:
   a) Centru extracţie, colectare miere şi alte produse apicole - unitate fixă sau mobilă cu dotări adecvate în care se desfăşoară activităţi pentru recepţia, extracţia, depozitarea şi livrarea mierii de albine şi a altor produse apicole către unităţi autorizate sanitar veterinar pentru procesare, precum şi vânzarea cu amănuntul, în conformitate cu prevederile normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
   b) Stupină - unitate fixă sau mobilă în care se desfăşoară activităţi în domeniul apiculturii, în special obţinerea mierii de albine şi a altor produse apicole şi livrarea acestora către unităţi înregistrate/autorizate sanitar veterinar pentru procesare, precum şi vânzarea cu amănuntul, în conformitate cu prevederile normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
   c) Magazin de desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole - unitate în care se desfăşoară activităţi pentru păstrarea mierii de albine şi a altor produse apicole provenite din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar, prezentarea şi vânzarea acestora consumatorului final.
PS sa vedeti la celelalte alimente ....
     La mine la Rm. S. babutele care vand lapte la piata acum stau la coada la medicul zonal pentru a-si scoate VD. va dati seama ce discutii au loc...

D006

Astazi oerii au iesit in strada la Bucuresti , noi apicultorii vad ca nu ne intereseaza ca nu vom mai putea vinde mierea ca pana acum.
Daca o tinem tot cu dezbinarea indusa de conducerea ACA si de unii afaceristi s-ar putea ca in curand ca romanii sa faca doar hoby iar apicultura profesionala sa faca la noi doar turcii , ungurii , nemtii si alte neamuri care stiu cu ce se mananca mierea. :nono:

Mihai Sergiu

Salutare tuturor,
un document referitor la neimpozitarea apiculturii
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!