suedia 2003

Creat de dragos2006, Octombrie 26, 2007, 05:04:32 AM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Eu am o alta observatie persolana. La temperatura mai mare de 36 de grade, atat larvele cat si oul mor, in cateva secunde . In locul sulfului se poate folosi bioxid de carbon,  dar este mai greu  de procurat. pe vremuri la fabricile de conserve, erau niste butoaie, cu capacele gaurite, cu un furtun pana in fundul butoiului, si se dadea cu bioxid de carbon.

PricopArthur

CO2 se gaseste la toate sifonariile.
Miere multă şi inimă curată!

balasbebe

Da stiam de sifonarii, sau de bere la butoi. Pe primavara, mai trebuie sa studiez putin problema.

PricopArthur

Nu cred ca ar fi o problema sa iei un tub de CO2. Tate ramele intr-o lada, sau in saci mari de plastic, si umpluti cu CO2. La o adica, sacii se pot confectiona dupa dorinta, din folie prin lipire.
Miere multă şi inimă curată!

PricopArthur

Nu cred ca ar fi o problema sa iei un tub de CO2. Tate ramele intr-o lada, sau in saci mari de plastic, si umpluti cu CO2. La o adica, sacii se pot confectiona dupa dorinta, din folie prin lipire.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Am fost zilele acestea la Constanta...aici este un centru de umplut tuburi de CO2 si pt un tub in care baga 25 de kg--asa se da--costa 375 000lei vechi...Da nu am gresit, ti-l pune pe cintar si baga in el inca 25 de kg...si-ti ia 375 000 lei vechi
  Am vorbit sa-i duc un tub de oxigen...si_mi da unul de CO2...

PricopArthur

CO2 e bun in mod deosebit pt polen. Omoara tot si nu schimba proprietatile acestuia.
Miere multă şi inimă curată!

D006


PricopArthur

Miere multă şi inimă curată!

D006

Citat din: cristi xreferitor la discutiile legate de fagurii din plastic, fara a face antireclama celor care doresc sa comercializeze asa ceva, vreau sa le recomand doritorilor sa faca cateva probe cu acesti faguri si dupa sa investeasca in ei. am postat aici deoarece cel caruia i-am prezentat reusitele aici a cheltuit destul de mult si a incercat 2 tipuri de faguri de plastic.
- primul o folie profilata gen structura plasticului de la pet-uri exfolia f usor si albinele nu mai luau in lucru zona respectiva.
- al doilea dintr-un plastic gen capacele de la borcane, imbatranea destul de repede si incepeau sa se desprinda bucati la centrifugare.
in 2003 deja lichida ultimii faguri pe care-i avusese si trecuse aproape 100% pe fagurii traditionali.
asa ca eu va recomand sa incercati si apoi sa investiti.
La pretul actual al fagurelui artificial, nu cred ca as trece pe faguri din plastic...diferenta de pret este in favoarea celor din ceara...Dar as lua asa ...din curiozitate citiva pt ai incerca...dar nu prea am timp pt acest lucru vara...si imi place sa invat din experienta altora , decit din greselile mele...

balasbebe

Tot mai mult se tinde pe productie de miere naturala. de ce sa nu folosim ceara. Este plastic suficient in orice ambalaj, aproape nu este aliment fara o punga sau un pet. Lasati macar stupii cu componente naturale.
  Am participat la primul Congres de Apiterapie din tara. Nu am stat decat 2 zile. A fost, zic eu pentru Romania ceva deosebit. In sala am fost doar 3 apicultori, iar ceilalti participanti, in general medici, ingineri, biochimisti.

D006

Citat din: balasEu am o alta observatie persolana. La temperatura mai mare de 36 de grade, atat larvele cat si oul mor, in cateva secunde . In locul sulfului se poate folosi bioxid de carbon,  dar este mai greu  de procurat. pe vremuri la fabricile de conserve, erau niste butoaie, cu capacele gaurite, cu un furtun pana in fundul butoiului, si se dadea cu bioxid de carbon.
cred ca e vorba de dioxid de sulf, nu de dioxid de carbon. toata discutia privind procurarea dioxidului de carbon poate folosi celor ce produc polen, pentru conservare.
dioxidul de sulf rezulta in ura arderii sulfului. intadevar se folosea in ind. de prelucrare a legumelor si fructelor pentru a se conseva pana in momentul industrializarii.
la multi ani pt. toti forumistii :hi:

balasbebe

Din ce stiu eu, este vorba de bioxid de carbon, pentru polen, ca sa nu prinda alte mirosuri, cu altfel de gaze.

Gruies

100% dioxid de carbon, nici nu incape  vorba despre alceva.gruia.

D006

nu contest faptul ca prin utilizarea CO2 in spatii inchise cat mai ermetic se pot pastra fagurii fara a fi distrusi de gaselnita, are si ea nevoie de oxigen si daca noi ii dam CO2 nu-i place.
am o intrebare pt. gruies: ce operatie se facea in butoaiele respective de se dadea cu CO2?
Dediu C.