Tactic

Creat de PricopArthur, August 18, 2009, 01:23:00 AM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Substanta de baza amitraza.
Stie cineva daca si cum se poate folosi?
Miere multă şi inimă curată!

teoalbina

Eu il folosesc cu ajutorul unui vaporizator: Furetto
Vezi in imaginea de mai jos

PricopArthur

Cum il folosesti? Concentratie si mod de administrare te rog.
Din poza se vede mul fum in jurul tau. Din prospectul varachetului stiu ca trebuia sa ne ferim de fum.

PricopArthur

Mi-a spus cineva ca il foloseste diluat. Intr-un litru de apa un ml din solutia concentrata, si din aceasta solutie diluata un ml pe rama.
A mai incercat altcineva?

D006

O reteta  din  carte.-se  pune pe foaia de  control(foaia  este  data  cu  grasime) 0,5ml  de  taktic
-amestecul  cu  grasimea  de pe  foaie  se  face  cu o  pensula
-se  repeta tratamentul de 3 ori  la  un  interval  de  4 zile
-daca  este  pt  proba  infestarii se  face  o  singura  data.

D006

Citat din: teoalbinaEu il folosesc cu ajutorul unui vaporizator: Furetto
Vezi in imaginea de mai jos
bine, dar de ce ai atat fum in jurul tau ??
in principiu nu ar trebuie sa fie etans stupul astfel ca sa se piarda cat mai putin din fumigatie ??
explica, te rog ,modul de administrare.

PricopArthur

Citat din: abejaO reteta  din  carte.-se  pune pe foaia de  control(foaia  este  data  cu  grasime) 0,5ml  de  taktic
-amestecul  cu  grasimea  de pe  foaie  se  face  cu o  pensula
-se  repeta tratamentul de 3 ori  la  un  interval  de  4 zile
-daca  este  pt  proba  infestarii se  face  o  singura  data.
Mersi! Voi incerca de proba .

D006

Folositi petrol lampat,in paharul de la furetto turnat petrolul,200 gr,adaugati 5ml  din solutia TAK-TIK.Aprindet focul aparatului,dupa cateva secunde daca sa incalzit spirala actionati butonul de la pompa,la fiecare stup actionat o singura data.fara sa inchideti stupul.
Bafta!

teoalbina

Citat din: florinpng
bine, dar de ce ai atat fum in jurul tau ??
in principiu nu ar trebuie sa fie etans stupul astfel ca sa se piarda cat mai putin din fumigatie ??
explica, te rog ,modul de administrare.
Modul de administrare este dat in prospectul vaporizatorului Furetto art 8480.
pe scurt despre ce e vorba: Vaporizatorul are cateva componente principale:
1. un recipient pentru petrol lampant, din cel folosit pentru aprinderea carbunilor utilizati pentru gratar; in acest recipient se pune si substanta activa care poate fi TAKTIK (diluat 50 ml in 1000 ml petrol lampant), BUMETRAN (diluat 45 ml in 1000 ml) sau EDRIZAR (diluat 20 ml in 1000 ml petrol lampant pentru gratar).
2. un recipient in care se monteaza capsula cu gaz butan;
3. un buton care deschide gazul butan - in vederea aprinderii ;
4. o serpentina prin care trece  petrolul lampant cu substanta activa, care, datorita caldurii degajate prin aprinderea butanului transforma petrolul lampant si substanta activa folosita in vapori (particule microscopice de 1/10 microni); aceste particule patrund prin tot interiorul stupului avand o putere de distrugere net superioara altor procedee de tratament; fumul este lasat sa iasa cat mai rapid din stup - de aceea urdinisurile nu se inchid, in caz contrar omoara si albina;
5. un buton care actioneaza o pompita in vederea dozarii jetului de vapori (un jet pentru o cutie cu 10 rame, 2 jeturi pentru un stup pe 20 rame.
Din cauza vaporilor care se raspandesc nu numai in stup ci si in mediul ambiant este nevoie de o protectie cat mai adecvata (masca de gaze cu filtru functional etc.).

D006

cum se dezinfecteaza lemnul

PricopArthur

Am incercat pe 4 stupi cu Taktic. Din sol concentrata, 1 ml/ l, si din aceasta, 1 ml/ rama. Pe foaia de control erau ceva paduchi.

bucovineanu

Doza de mai sus este pentru dezinfectia lemnului? Din ultimele 2 postari, asa se intelege. :razz:  :razz:  :razz:

PricopArthur

Asa e la noi.Subiectele deviaza. Doritorii pot incerca si pentru dezinfectia lemnului. :smile:

D006

..AM auzit ceva vag despre folosit=rea VAPORIZATORULUI...
...sper, ca mai sunt colegi care ne vor impartasii experienta lor in folosirea acestui mod de tratament a familiilor de albine care mi se pare destul de facil....si ne vor face sa ne luam si noi vaporizatoare ca m-am saturaty de benzi de VARACHET care nu ard in totalitate--de inchis si deschis stupii si albina sa ma stresez incontinuu..:smile:) :)
asteptam pe cei cui experienta ce si cum se face..

D006

Citat din: bio...
salutam aparitia dupa lunga perioada de tacere.  :hi: