• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Linii

Creat de Gruies, Decembrie 29, 2007, 06:47:51 a.m.

« precedentul - următorul »

Gruies

In 1991 au fost facute niste studii (STROE si MINA) la 3 linii de albine autohtone si anume;
linia BANAT 4/32/85=albine de talie mare,culoare galbena si au lungimea trompei de 6,54 mm,ponta medie a matcii 2066 oua /zi,comportament pe faguri linistit iar primavara prezinta o dezvoltare timpurie puternica.
linia BIHOR 84/85 se caracterizeaza prin albine blinde, de culoare bruna, talie mare si lungimea trompei de 6,57 mm,prolificitae medie de 1861 oua/zi.
linia MOARA VLASIEI 4/85 au culoarea corporala cenusie-brun-uniform,talia mare si lungimea trompei de 6,52 mm,albine blinde cu comportament linistit si o ponta medie de 1518 oua /zi.
Pentru obtinerea acestor linii s-au cheltuit bani,neuroni,timp din belsug;STITI CAREVA UNDE  SUNT IN PREZENT ACESTE LINII??

valter

am un studiu recent stiintific referitor la ceia ce se mai gaseste in romania ,prezentat de responsabilii aca bucuresti la o manifestare stiintifica la Tulcea pe care o s-o postez cu ajutorul ficei mele in zilele urmatoare- stau prost cu IT.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

..asteptam dle. Valter...

PricopArthur

E bine de folosit linii productive de albina. Problema e ca, pt a le pastra trebuie facuta fecundare artificiala.
In natura, primele lor descendente vor fi corcite.
             Toate cele bune.
Miere multă şi inimă curată!

valter

scuzele de rigoare-materialul promisla ''stuparitul''-rase si hibrizi-carnica.
In Dobrogea exista programe in derulare privind producerea matcilor pe cale dirijata[nu artificiala], datele necesare documentarii pe www apis tomitana dacica.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006


bee_lover


filip

Salut uite azi am primit o fotografie din Brazilia .Ce fel de albina e asta?Para quem não viu ainda aqui esta um ataque de "IRATIM" em uma caixa de captura de apis, e houve perda total.

Tenho tido muitos problemas com as iratim de modo que parei de manter as meliponas, e agora elas atacam as apis mais fracas.Care stie sa traduca.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

albine transparente de brazilia