regina neinperecheata izolata

Creat de dragutul_ionel, Mai 24, 2010, 01:35:20 PM

« precedentul - următorul »

dragutul_ionel

cat timp pot tine o regina neinperecheata  in cusca si cum?

PricopArthur

Nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare. Poate cineva raspunde? Cu toate ca nu vad de ca asi tine o regina neinperecheata prea mult timp. Daca ii dau un pumn de albine si un hranitor de sirop o voi avea fecundata.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Totul depinde de cata albine insotitoare are in jurul ei , daca e putina rezista putin. In principiu in 5 zile de la eclozare matca este buna pentru imperechere , daca nu o face la timp in maxim inca o saptamana devine trantorita . De la momentul eclozarii pana la momentul ratarii sunt in jur de doua saptamani.

D006

Aceasi intrebare am pus-o si eu lui Tom Glenn ca avea vreo 40 de regine virgine in custi in acelasi stup unde crestea si botcile.
Cica sunt bune si dupa 3 lunii dar in general el el imperechiaza artificial in prima luna.
Cel mai bine zic eu sa fi cat mai aproape de natural si sa o lasi sa se imperecheze.

D006

Andrei , ti-a iesit porumbelul din gura ! acum dezvolta subiectul pt. ca devine foarte interesant.  In ce fel de custi erau tinute reginele ? Cate albine aveau in cusca ?