• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Sunet iernare

Creat de PricopArthur, Decembrie 01, 2007, 04:01:33 a.m.

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Se poate sa redam in forum zgomotul produs de albine in timpul iernarii?
Ar fi interesant de discutat acest aspect, deoarece in acest caz, ca si in altele, pregatirea fiecaruia e individuala si subiectiva.
Miere multă şi inimă curată!

stefan1

A-ti da seama cand zumzetul unui stup este bun nu este un lucru foarte greu. experienta se obtine prin comparare cu alte familii, ca e putin probabil ca toti stupii sa fie in criza. De obicei anomalii apar la 1-2 stupi, asa ca iti dai seama unde este "buba". Mai greu este sa sti de afara si care e motivul neregulei (soareci, zgomote de alta natura, lipsa de hrana, lipsa matcii etc) Astea se invata incetul cu incetul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

PricopArthur

Ascult stupii mai mereu in fiecare iarna. Am o idee a ceeace inseamna zumzetul albinei. Interesant era sa le discutam impreuna.
Miere multă şi inimă curată!

D006

..in carti am citit mai mult legat de acest aspect...chiar mi-am luat si stetoscop...dar sunt mai comod...si sunt si putin cam fara ''ureche muzicala''..
  Oricum iarna aceasta o sa ...''trag si eu cu urechea '' sa vad cum fac legatura la ce se intimpla in familiile de albine si ce zumzet au...
  Eu daca cineva imi spune ca ar face ceva in stupina eu ....incerc...toate se leaga..

Popescu Gheorghe

Pentru ca in curand vine iarna incerc sa deslusesc cat ma poricep cu deosebirea suntelor stupilor:sunet continuu linistit si la o simpla atingere a stupului rervine la normal-familia ierneaza bine;'sunet plangator- lipsa matca;sunet sub forma de fosnet-lipsa mancare