Ce ati invatat anul acesta?

Creat de dragos2006, Octombrie 22, 2007, 03:08:51 AM

« precedentul - următorul »

D006

- postare stearsa de autor -

Cristian IONITA

he, he, he
eu am invata ca ... mai am multe de invatat
1. daca vrei sa faci matci cu metoda Miller e bine sa folosesti o rama mai veche ... in care au mai ecxlozionat puiet ptr ca altfel matca o sa zica pas la rama
2. nu se merita sa-ti bati capul cu reconditionarerea cutiilor si a ramelor vechi - imp0lica multa munca migaloasa si timp
3. la transport e bine sa dublezi sistemul de asigurare a stupilor
4. niciodata sa nu te increzi in furnizori
5. intodeauna sa fii pregatit cu mai multe vase la extractie
deocamdata atat imi amintesc

stefan1

E imposibil sa spun tot ce am invatat de pe Forum. In totalitate mesajele actioneaza neobservat si iti modifica mai mult sau mai putin conceptia despre stuparit. Pot fi multe postari cu care nu eram de acord. Se zice ca daca mai multi iti spun ca esti beat, du-te la culcare. Asa si postarile care se repeta, chiar daca iti par prostii, verifica-le.
Sa spun cateva lucruri remarcate:
  - stupul cu fund antivarroa sau aerisire la fund. Am mai auzit  dar nu am inca. Vad ca mai toate referirile la el sunt bune.
  -tipuri noi de tratamente antivarooa
  -colectarea de polen si problemele pe care le implica
  -modalitati de marcare matci
  -tehnici apicole de la noi sau aiurea
  -o mai buna cunoastere a situatiei apicole in orice moment
  -flora melifera remarcata de stupari
  -o gramada de lucruri "asa nu"
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

...in primul rind despre fundul de stup cu aerisire...
..si despre stupii cu un corp de normala si magazii de jumatate...
..colector de polen pt fund de stup..
Imi plac filmuletele cu albine sau care trateaza fenomenul apicol...
...imi omor timpul liber intr-un mod mai placut...sa fii relativ tinar si aproape 3-4 luni sa nu ai ce face este greu...dupa ce toata vara aim muncit si 12 ore pe zi..
  Mai sunt multe lucruri de amintit aici dar momentan nu-mi vin in minte ..mai revin...

D006

am invatat sa citesc printre randuri si ati vazut ce a iesit.
sper ca aici nu mai exista politie politica si moderatori care nu stiu ce inseamna a modera.
ce daca am capul mic si mi se da si mintea huta? inca mai e loc.  :rotfl:

D006

Dreptul de a respecta si a fi respectat...cred ce vad nu, ce mi se zice sa vad...
...vorba unui amiral din Marina Militara;-''M-a facut mama betiv si curvar dar nu m-a facut prost...''

PricopArthur

Am invatat in acest an ca cel mai greu lucru e sa-ti recunosti greselile. Sa te modelezi dupa exemplul albinei.
Miere multă şi inimă curată!

D006

spunandu-va o poveste va rog sa trageti dumneavoastra concluzia si asemanarea faptelor.
  cineva m-a chemat sa duc stupina in pastoral in acelasi loc unde avea dansul amplasata vatra temporara. mi-a zis ca merge si ca voi face miere multa. am baut seara dupa ce am instalat cortul si am povestit de ale stuparilor.
  sculandu-ma dimineata nu l-am mai gasit.   intreband un localnic daca nu l-a vazut mi-a raspuns ca si-a luat stupina si s-a intors pe vechea vatra.

D006

Interesanta sarada. Utopia situatiei dezvaluie o stare de fapt ?

D006

Citat din: lulachyInteresanta sarada. Utopia situatiei dezvaluie o stare de fapt ?
da domnule lulachy...cei doi apicultori sunt useri pe acest forum si actiunea se desfasoara toamna.  deci nu se poate face pastoral acum.   vetrele fiind cele doua forumuri.

D006

...mama ce teapa...vino tu ca ,sa plec eu...Cred ca vorbeai singur a doua zi...
Si eu am luat tepe de nu-mi venea sa cred...lumea s-a stricat rau...interese...

D006

Se pare ca da. Si totusi cine v-a dezamagit ?

D006

Citat din: lulachySe pare ca da. Si totusi cine va dezamagit ?
am facut atata drum pana in Ardeal.  concluzia e ca au lipici ardelenii.

D006

...poate vine si el tot la aceeasi ''vatra''...
  Mie imi place aici...Viata merge inainte...

D006

Conotatia este clara , ramane sa inteleaga si "stuparul"... Corect, sunt de acord cu d-l Bio.