Inspectori sanitari

Creat de dragos2006, Ianuarie 19, 2008, 03:05:31 PM

« precedentul - următorul »

D006

Dlor,
Acum ca ne-am nedumerit destul vin si eu cu una ca sa fie tachimul complet. Vedeti necesara prezenta Inspectorilor sanitari si in ce credeti ca ar consta fisa postului unuia care are acest job(ca sa par intelectual). Eu unul socot nu numai bine venita dar si obligatorie.
Cu stima

valter

intamplator, uneori gandim la fel.
Tangential am atins subiectul si pe alt forum.
Cred problema usor de rezolvat si de mare efect daca ar fi coordonata de UAMSV[universitatea de agricultura si de medicina veterinara], iar veterinarul ar fi angajatul DSVJ.Poate noul pres.acar se va apleca cu urechia asupra propunerii dumitale.
Fisa:
-este secretarul comisiei de stuparit pastoral judetean;
-asig. asistenta apicultorilor in dom;
-mijloceste realiz.examenelor in colab cu icda;
-controlul nr. de fam. sanatatii si mod de intretinere a fam. de albine;
-propune si urmareste carantinarea efectivelor bolnave...................
Ma bucura ca te citesc din nou.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

filip

Daca inspectorii sunt formati doar sa masoare distanta din strada si pana la stupi si alte aberatii.Atunci zic ca nu-si au rostul.In schimb daca sunt inspectori iubitori de albine care vin in intampinarea apicultorilor cu solutii concrete atunci sunt de acord.La fel e si cu medici veterinari.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Dle valter,
Sa stii ca nu fac afirmatii gratuite dar ma bucur sa ne intilnim iar. Problema ca uneori gindim la fel e de bun augur, ar fi trist daca tot timpul am fi % la % de acord.Romanilor li s-a mai intimplat asta.Creionarea facuta de tine mi se pare pertinenta(asa se spune) si de bun simt. As insista pa faptul ca ACA sa nu aiba nici un amestec ci doar solicitari(inspectorii care oricum au un program de control sai spunem de rutina), la stupina z s-au semnalat acestea,va rugam verificati. In timp lucrurile se vor intimpla, dar la noi unde toate-s originale vor fi si inspectorii originali. Tacit, toti sint de acord cu necesitatea.
Cu stima

D006

cum functioneaza sistemul intr-o tara civilizata:
- parlamentul da o lege si spune sa ai o "stampiluta" pe licenta de functionare care sa certifice ca lucrurile stau asa cu cere legea;
- cateva firme sunt autorizate sa puna acea "stampiluta" (nu doar sanepidul, veterinarii si alte institutii ale statului);
care este avantajul mai multor firme:
- eu client invit o firma sa-mi verifice afacerea si sa-mi puna stampiluta;
- daca sunt scortosi, merg la o alta si si-au pierdut un client;
in schimb nici ei nu o fac cu ochii inchisi, deoarece daca sa intampla ceva vina este 50% a lor. in romania ati vazut dupa o toxinfectie alimentara sa ia si veterinarii o amenda deoarece au luat spaga si au dat un aviz de functionare pentru caltabosi si palinca.
pana se va instala democratia in tara asta orice inspector reprezinta un potential santajist la adresa oricarei afaceri.
"daca nu-mi dai mie iti aplic o amenda de ajungi la faliment si daca nu reusesti din prima mai vin si a doua oara."

D006

Dle cristi x,
Asa cum spui exista mai multe variante, dar oricare ar fi la noi am stupida presimtire ca va fi originala. Citind despre ultimul congres al stuparitului american s-a subliniat iarasi importanta lor(vezi cei supara astazi pe americani :CCD, find numai virful icebergului), importanta lor fiind cunoscuta si chiar apreciata. Chiar daca se va forma o echipa de inspectori nu sint linistit.
Cu stima

valter

Exista astazi cateva certitudini:
-animale bonlave, neintretinute si abandonate-cai, magari, chiar si albine;
-legea nu le poate limita abandonul- el se constata de fapt si ulterior se iau masuri;
-cat de curand legea va penaliza si pe carutas, crescator de magari si stupar cu sume consistente;
-necunoasterea legii nu exonereaza pe nimeni de raspundere;
-se pare ca in curand vor aparea ghiduri de buna practica, norme usor de verificat si sanctionat.
Vrem nu vrem UE ne baga mortu'n casa cat de curand- si n-o sa mai putem da vina pe democratie, necunoastere si pile.
Ca bine face.

viorel_v2000

Citat din: drone1952Dlor,
Acum ca ne-am nedumerit destul vin si eu cu una ca sa fie tachimul complet. Vedeti necesara prezenta Inspectorilor sanitari si in ce credeti ca ar consta fisa postului unuia care are acest job(ca sa par intelectual). Eu unul socot nu numai bine venita dar si obligatorie.
Cu stima
NU.NU.NU!!!

D006

viorel_v2000,
Pot sa intreb de 3 de NU.Ca sa-ti exprimi dezaprobarea ptr necesitatea lor era suficient unul.
Cu stima

gore

Atâta timp cât legea apiculturii nu stabileşte clar că stuparul trebuie să ia măsurile x,y,z, pentru prevenirea şi stoparea roirii, nu se pune problema sancţionării pentru plecarea unui roi, deoarece el nu este abandonat. Roiul cu matca este ca femeia, când ceva nu-i convine şi găseşte mai bine în altă parte, pleacă. Ceea ce ştim despre prevenirea şi stoparea roirii, punem în aplicare, dar nu suntem obligaţi printr-o prevedere a legii. În nici un stat occidental nu s-a pus această problemă. Aşa că să nu ne facem griji, cu animalele este altceva.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

valter

Frate cred ca-ti roesc serios, de sari dumneata in sus, de gresesc iartama.
Directia era cu totul alta- sa ma explic- o parte din colegi, sub pretextul prestarii unui hobi, intretin defectuos familiile de albine si pun in circulatie cu sau fara voie varooa, loca, nesimtirea interpunerii intre tine si sola de cules.
Roitul e ultimul lucru la care m-as gandi.
Trebuie sa indrituiasca legiuitorul un organ, institutie, persoana etc care sa opreasca valmaseala din apicultura- inspectorul[veterinarul] sanitar[apicol] ar fi o varianta.Propune alta solutie si hai s-o dezbatem, de asemenea natura sa ajute in primul rand incepatorul si mai tarziu profesionistul.
Completeaza fisa postului cu ce te doare pe tine ca stupar si-ai vrea sa se reglementeze.
sa auzimde bine. :wink:

bee_lover

dupa parerea mea acesti inspectori ar trebui sa verifice familiile la care dau autorizatie de pastoral ca acolo se fac colindari masive de varroa.Si la intoarcere din nou sa le analizeze si daca prezinta o infestatie majora sa fie tratate inainte de a pleca din pastoral sau cand se pleaca in pastoral.In Ungaria datorita la loca stupinele care au prezentat semnele au fost izolate si nu au fost lasate sa plece acasa din pastoral,mai multe detalii cred ca ne-ar putea da domnul kiloz.
      Am zis si eu o parere...

D006

Dnu gore,
inspectorii sanitari au ca activitate inspectarea din pct de vedere sanitar, adicatelea ca stupii din stupina sa fie sanatosi si in ultima instantam (cea mai neplacuta )sa te oblige sa-i faci sanatosi.Chestia cu roitul e treaba dumitale.Ca sa fiu rautacios as spune ca daca roiesc sa fie sanatosi nu bolnavi sa imbolnaveasca si pe alti.
Cu stima

gore

Cu roitul nu am probleme. Scuze dacă am deviat de la subiect.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

Dnu gore,
nu face nimic si eu o mai iau pe aratura, dar ca si dumeata recunosc si incerc sa ma redresez. Dar apropo, ce metode de combatere a roitului folosesti ca unii o rezolva selectionind familii (regine) neroitoare.
Cu stima