vine primavara!!!

Creat de mihaipop_55, Februarie 06, 2009, 08:35:39 PM

« precedentul - următorul »

mihaipop_55

la noi a venit primvara!!!
iata dovada facuta astazi.cu respect mihai

D006

Ce ne facem?Cum actionam?O fi bine,o fi rau?Cum dirijem dezvoltarea familiilor de albine in continuare?

mihaipop_55

cel mai important pas acum este turta si izolarea cuibului.cu respect mihai

D006

Citat din: mihaipop_55cel mai important pas acum este turta si izolarea cuibului.cu respect mihai
Turte,turte si iar turte,eu  m-am  saturat  de  turte.Ciocolata aveti? :rotfl:

D006

ale mele nu mai vor nici sirop nici turte decand a inflorit portocalul vecinului.
Parca ignora ce le dau.

D006

Eu,maine,daca e tot asa de cald ca si azi,am sa fac revizia de fond,adica:existenta reginei si a puietulu ,a hranei[scos ramele goale si completat cu rame cu miere},scuturat funduri-eventuala inlocuire a celor mucegaite sau ude de la condens,strans cuibul.O fi prea de vreme?

D006

Ar  fi  perfect,daca  timpul  permite.

mihaipop_55

azi au fost 15 grade C si albinele au efectuat un zbor foarte intens si de lunga durata. am controlat cativa stupi si am observat ca in jurul puietului (de toate varstele) pe langa mierea capacita au aranjat miere necapacita. probabil se gandesc ca iarna nu a trecut. cu respect mihai

mihaipop_55

am spus mai sus ca familiile aveau in jurul puietului miere necapacita.oare nu era miere din furtisagul pe care l-am semnalat pe topicul "intretinerea albinelor".va salut

mihaipop_55

am crezut ca vine primavara, dar sa intors iarna printre stupi

bucovineanu

Este mult mai bine asa. Era prea devreme sa vina caldura. Bine ar fi daca vremea de iarna sa tina macar pana la 15 martie.Dupa aceea s-ar incalzi si albinele ar prinde culesurile de polen la arin, alun, corn si polen si nectar la salcie. Daca se incalzeste prea timpuriu, urmeaza apoi o noua perioada rece si aceste culesuri sunt ratate.

Simi

Oar cu acea fereastra de soare ce am avuto si cu mici tentative de cules de polen (in anumite zone mai reci vorbesc), sa fi dezlantuit ponta matcii iar acum sa avem probleme? Ce ziceti dl. Bucovineanu eu nu le dau turte, dar mancare au suficienta, vor aduce oare albinele miere inspre ghem?
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

bucovineanu

Indiferent de zona la aceasta ora majoritatea familiilor au puiet. Vremea calda de la sfarsitul saptamanii trecute a contribuit la accelerarea pontei intr-o oarecare masura. Dar daca familiile au rezerve suficiente si au in cuib numai rame acoperite nu avem de ce sa ne facem griji. Nu sunt temperaturi foarte scazute care sa le impiedice sa se organizeze cum au nevoie, lucru pe care l-au facut si in acea fereastra de caldura.La impachetare este esentiala stramtorarea la maxim a cuibului pentru iernare.Pana acum consumul nu a fost foarte mare si daca in toamna am asigurat 12-16 kg de hrana pentru fiecare familie nu avem de ce sa ne facem griji.

bucovineanu

Am citit si eu prognoza pe trei luni. Asa prognoza poate sa faca oricine. Prognozele pe 3-4 zile sunt de cele mai multe ori exacte. Pe cele pe termen lung nu prea te poti baza.
Un cetatean il intreaba pe un meteorolog:
- Cat la suta din prognozele pe termen lung se adeveresc?
-Cam 40%.
-Atunci  dati-le invers de cum va ies si se vor adeveri 60%. :smile: :smile: :smile:

gheghe

Vine primavara!! Este stabilit de cercetatori ca in functie de hranirea matcii -ca intensitate -de catre albine se declanseaza inceperea sau incetarea depunerii de oua de catre matca.Aceasta activitate, primavara, depinde de posibilitatea albinelor de a asimila proteina din hrana.[Desigur avem in vedere o familie in acceptiunea tuturor ca fiind normala.]Cantitatea de polen in stup determina inceperea ouatului matcii mai devreme sau mai tirziu,mergand pana la 3-4 saptamani diferenta.O cantitate de polen ,ca preferinta,sau inlocuitori, -pana la primul polen cules - administrat acum, stimuleaza familia de albine la hranirea matcii si deci a pontei.Hranirea familiei numai cu zahar,apiinvert,apifonda,...in lipsa polenului nu determina cresterea puietului.Acesta este un punct de vedere.Stima.