Subventia

Creat de dragos2006, Februarie 11, 2009, 10:25:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Credeti ca este normala conditionarea  acordarii subventiei/familia de albine  de livrarea unei cantitati de miere catre procesatori?

D006

normal ar  trebui  subventionata  si  aceste  prod apicole cand livrati catre  procesatori
parerea  mea
de  ex  cum   e  si  cu  laptele
asa  si  cu  mierea

D006

Subventionarea este ceva anormal si ne natural de la sine.
Subventionarea este luatul a bani de la oameni cu forta pt a fi dati la apicultori.

D006

De acord,dar cine credeti ca castiga si cine pierde din aceasta conditionare?

D006

parerea  mea  ar  fi  ca  din  fondurile alea  ar  folosi  si  apicultori  mai  mari  ceva  folos
bani  de  la   tot  cer  prin  impozite 
da  de  ce  sa  nu  deie si  ei  la  apicultori  ceva  acolo  sa  acopere  o  misa  gaura :)  :)

D006

Cine credeti ca a sustinut si impus in Consiliul pe produs obligativitatea predarii cotei de 10kg miere/familie?

bucovineanu

Din cate stiu, 2009 este ultimul an cand se mai acorda subventie sub aceasta forma.

D006

mihaipop_55

subventia nu trebuie conditionata de predarea mierii catre un procesator, deoarece trebuie sustinuta dezvoltarea apiculturii pentru polenizare,aceasta fiind cel mai mare ajutor dat de albine tuturor.
cu respect mihai

D006

Citat din: mihaipop_55subventia nu trebuie conditionata de predarea mierii catre un procesator, deoarece trebuie sustinuta dezvoltarea apiculturii pentru polenizare,aceasta fiind cel mai mare ajutor dat de albine tuturor.
cu respect mihai
Da, dar polenizarea are loc pe proprietate privata si normal ar fi sa fie platita de catre proprietarul respectiv.
Dar multe sunt cu fundul in sus.

stefan1

Subventia nu ar trebui conditionata de nimic. Ganditi-va insa ce s-ar intampla la romani in acel caz: numarul de stupi inregistrati cel putin s-ar dubla. Toti ar vrea niste bani de-a moaca. Ar fi si pericolul ca sa se tina stupi mici, la numar, care ar fi o sursa de furtisag si de boli. Asa ca eu cred ca acea conditionare e necesara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Dar daca intr-un an se calamiteaza toate culesurile-sau in cea mai mare parte-nu mai primim subventie?Nu credeti ca in aceasta situatie,eu,apicultor romanesc contemporan,ma voi duce cu bruma de recolta sa o vand pe piata libera,unde obtin un pret mai bun?
Aceasta conditionare e incadrata in manipularea pietei!Favorizeaza pe procesatori,care isi asigura de la inceput o pozitie avantajoasa in negocierea pretului +o sursa sigura de miere la un pret de nimic.
Tendinta de a umfla nr de stupi este generata de acest mod de acordare a subventiei.
Ce parere aveti?

D006

Citat din: VALCEANUCine credeti ca a sustinut si impus in Consiliul pe produs obligativitatea predarii cotei de 10kg miere/familie?
Unul si cel mai infocat a fost d-l ZORICI care a spus " daca nu vor da mire la procesator ,ii vom vedea pe toti vanzand pe marginea soselelor".Salvarea noastra poate veni de la faptul ca nu mai are dreptul sa candideze.

D006

De ce oare?Ptr ca el  insusi e procesator!Deci,inca odata se verifica povestea cu coada de topor! Acest individ ne-a dat legati pe toti,la procesatori,iar noi cand ne vaitam ca pretul mierii e mic,plangeam la porti straine!Pozitia individului era incompatibila,aflandu-se in tot timpul in conflict de interese.Iata cine trebuia sa ne apere interesele!Cred ca nu e nicio diferenta intre el si guvernul lui tariceanu care a cesionat jmechereste resursele marii negre!

D006

Citat din: VALCEANUDe ce oare?Ptr ca el  insusi e procesator!Deci,inca odata se verifica povestea cu coada de topor! Acest individ ne-a dat legati pe toti,la procesatori,iar noi cand ne vaitam ca pretul mierii e mic,plangeam la porti straine!Pozitia individului era incompatibila,aflandu-se in tot timpul in conflict de interese.Iata cine trebuia sa ne apere interesele!Cred ca nu e nicio diferenta intre el si guvernul lui tariceanu care a cesionat jmechereste resursele marii negre!
Nu ,Zorici nu este procesator dar a facut jocul procesatorilor.