• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

intrebare

Creat de dan, Februarie 07, 2010, 11:00:53 p.m.

« precedentul - următorul »

dan

Poate strapunge acul albinei globul ocular?

bucovineanu

Nu am intalnit situatia de mai sus, dar am citit undeva, nu-mi aduc aminte unde, ca acest lucru e posibil si poate provoca orbirea. Poate altcineva ne poate spune mai multe.

dan

Am intrebat de asta pt ca nu am gasit un raspuns concret si riscul e mare avind in vedere ca tinta albinelor e chiar fata .

filip

Lucrezi de ani buni fara  masca apicola,nu am fost intepat decat rar de pleapa ochiului.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Este adevarat ca albinele ataca de obicei tot ce straluceste implicit ochii. De aceea  este  recomandat ca atunci cand lucram la albine sa nu avem verigheta sau inele pe degete. Referitor la ochi, avem norocul ca inchidem din reflex foarte rapid ochiul atunci cand se apropie albina de ochi. Oricum atunci cand lucram la albine pentru a preveni astfel de accidente este recomandat sa ne protejam fata cu ajutorul mastii, chiar daca suntem obisnuiti cu intepaturile.

Simi

Si eu am obiceiul de a lucra fara masca, dar totusi nu ii un lucru de laudat.
Prima mea intepatura a fost tot in pleoapa in timpul prinderii roiului pe care urma sa il cumpar (primul contact direct cu albina), nu stiam nici macar daca sunt alergic s-au cum este sa fiu intepat, eram in pantaloni scurti, maeu si inconjurat de albine iar una m-a executat, acum imi dau seama ca era o oarecare inconstienta a mea coroborata cu nepasarea prietenului meu si a apicultorului vanzator.
Cu toare acestea lucrez 80% din timp fara masca sau halat, nici macar fumul nu-l folosesc. Dar tot 80% din controale le fac pe ragaz' :hi:
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

Simi

Din cate stiu eu, daca acul ajunge sa strapunga ochiul rezulta o tulburare a mediilor transparente care au ca si consecinta orbirea. Dar avem si doctori printer noi nu ?  =D   =D  :hi:
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

BOB0

O albina pentru aintepa trebuie sa se aseze pe suprafata x ce doreste a-si descarca veninul,ori globul ocular este un org. ultra sensibil care reactioneaza in fractiune de sec. in mod reflex prin acop.cu aj.pleoapelor.Restul jud. si dv. cum ar put.sa int. glob.ocular?

dedu

Are dreptate BOBO,pleoapa reactioneaza si se inchide astfel ca te inteapa in pleoapa!!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

marian sima

Ploapa se inchide automat cum spuneti dar e mai bine sa te feresti cartea asa spune ca intepatura in lumina ochiului provoaca orbirea ,cum a spus si cineva mai sus albina ataca ce luceste si ochiul luceste mai predispusi la intepaturi in ochi sint apicultori cu ochi deschisi (albastri si verzi) .

orbanstefan64

ca sa intaresc spusele colegilor va propun sa filmati in stupina .
cind e cules riscul e f mic :hi:  :hi:  :hi:

bucovineanu

Domnule Marian, va urez bun venit si postari cat mai multe si  care sa fie urmarite cu interes pe forum.

BOB0

Ha,ha ,ha,Dle. Marian,cu ce argumente sustineti ca ,ochii verzi si albastrii sunt cei mai vulnerabili intepaturilor de alb.?A-ti facut cumva o statistica pe aceasta tema?Din cite stiu, din ce am citit si probat pe propria-mi piele albinele inteapa tot ce misca,dar,numai in anumite situatii si anume:fam.de alb. rele (atentie,se trans. gen).,conditii de mediu ostil lor(in zona se fac trat.cu subst. chim. a culturilo,zgomote ,trepidatii e.tc.),culesul la anumite culturi melifere de ex. :rap.,fl.soarelui,lucerna,mustar sunt cele mai vizate.Modul imprudent de a umbla in stup(brutal)nerespectind regulile care sunt cunoscute,imbracamintea cit si aerul expirat daca are un miros care sa nu  l-e convina.Sigur,despre cauzele cunoscute se pot scrie multe ,ele sunt mult mai numeroase,deacea nu-mi permit sa fac o analiza a acestora aici si acum.Poate cineva doreste sa deschida un topic pentru aest subiect,tot sau incins spiritele.    P.S.  M-a itreb cum oare de prigoria nu moare cind se hraneste cu atitea albine???