prolificitatea reginelor carpatine

Creat de D006, Ianuarie 10, 2013, 08:39:53 PM

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Citat din: marian sima din Ianuarie 18, 2013, 09:26:48 AM
Daca intervii in familia de carne si ii ridici din ramele cu puiet o faci familie de productie ,familile de carne care sint aclimatizate in zona noastra nu ponteaza mult in lipsa de cules in plus o familie care raspunde bine la stimularea cu sirop e de dorit.
Nu cunosc rasele de albina dar stiu ca am doua soiuri ,una bruna care e de miere si baga bine la salcim si una cu inele galbene care populeaza masiv si baga bine la floarea-soarelui,albina cu inele galbene e mai pretentioasa la sezonul rece (iarna).
Eu nu cred ca exista asa zise familii "de carne", eu zic ca exista doar familii care se dezvolta mai tarziu si nu prind culesul, cu toate ca au multa albina in stup, aceasta fiind tanara, care nu este culegatoare,pentru ca nu are varsta necesara, astfel stupul bubuie de albina, dar nu baga nimic pe rame.Asta este schepsisul, sa stimulezi familia sa aiba albina culegatoare exact in momentul culesului, ca daca este albina tanara, aia nu face treaba.
Apoi albinele tale cu inele galbene s-ar putea sa fie Liguistica, astea se dezvolta mai greu primavara la noi, de aceea baga bine doar la floarea soarelui.Numai bine.
Va salut.

Obombo

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2013, 01:36:39 PM
Albina de carne de la noi are radacini in rasa de albina Italiana,aceasta rasa se dezvolta mai exploziv primavara nu moare de foame in plin sezon ...
In Romanica nu avem deocamdata rase de carne...
A doua care ai spus-o  :wink2:
Tu poti sa zici ca o familie care se dezvolta foarte bine e de carne, da' asta nu inseamna ca chiar e.
In restul lumii cand se vorbeste de albine "de carne" se vorbeste despre albine care au fost selectionate exclusiv pentru productia de puiet si care nu aduna miere nici daca te dai peste cap. Matca oua din lemn in lemn si din perete in perete iar coronitele de miere sunt inexistente pe ramele centrale si foarte reduse pe cele laterale, daca le pui cat peste gratia Hanemann nu stiu ce sa faca cu el, vezi albinele pe peretele stupului iar cat doar o mana de albine si daca vine o ploaie de cateva zile trebuie sa le dai sirop.

scfpfa

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 10, 2013, 08:39:53 PM
Nu stiu ce sa mai cred , cartile spun un numar , stuparii alt numar , profesionistii alt numar . Vai cat credeti ?

Iti zic eu,dar ai rabdare sa numar,in rest doar interpretari,multi considera ca ale lor sunt mai altfel decat ale noastre,matca are doar obiective,ca sa le atinga trebuie sa o ajutam si noi.Simplu si la obect.
albine

Stefan05

Salutare la toata lumea , am vazut ca pe topic in principal se discuta despre matci dar cred ca o influenta destul de mare au si trintorii si de aceea am o intrebare :
  inainte ca matca sa iasa la imperecheat in stupul respectiv bagati si trintori selectati din acelasi tip de familie ca si matca ,sau se merge pe principiul '' lasa ca gaseste trintori de la alti stupi '' .
  Intreb acest lucru deoarece la noi in zona este o mare problema cu un soi de trintori care dupa imperecherea matcilor cu ei  si dezvoltarea coloniei pina la un anumit punct matca ba scade ponta ori albinele lenevesc in plin sezon de cules  .